Kilpailuaikaa on jatkettu 28.2.2023 saakka.
Kilpailukutsu leipomoalan ammattilaisille ja leivonnan harrastajille.
Kangasalla juhlitaan tänä vuonna 180-vuotiasta Kangasalan urkutehdasta monipuolisen ohjelman myötä. Sen kunniaksi haluamme kehittää juhlavuodelle leivoksen, joka ilmentää upeaa soitinta ja Kangasalan urkutehtaan monipuolista urkuperintöä. Urkuja ei suotta kutsuta soitinten kuningattareksi, ja samaa juhlavuutta, kauneutta ja harmoniaa toivomme myös juhlavuoden leivokselta.
Kilpailuaika on 31.1.–23.2.2023 ja sarjoja on kaksi: ammattilaisille ja harrastajille. Kilpailun finaali ja palkintojenjakotilaisuus järjestetään Kangasala-talossa 14.3.2023.
Kilpailun järjestää Visit Kangasala yhteistyössä Kangasalan kaupungin, Business Kangasalan, Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Kangasalan Sanomien kanssa.
Ammattilaissarja
Ammattilaissarjaan voivat osallistua Kangasalla toimivat leipomo- ja ravintola-alan yritykset, mm. leipomot, konditoriat, ravintolat.
Kilpailuaika: 31.1.–23.2.2023.
Voittajan valinta: Ammattilaissarjan voittajan valitsee kilpailun tuomaristo finalistien joukosta. Kilpailun tuomaristo valitsee alkukarsinnan perusteella kolme parasta leivosta finaaliin, jossa leivos arvioidaan myös aistinvaraisesti.
Palkinnot: Voittajaksi valittava leivos on Kangasalan urkutehtaan juhlavuoden virallinen leivos ja sitä on mahdollista saada myyntiin juhlavuoden tapahtumiin. Kaikki ammattilaissarjan finalistit saavat näkyvyyttä Visit Kangasalan ja Business Kangasalan markkinoinnissa sekä ammattivalokuvaajan tuotekuvauksen. Lisäksi ammattilaissarjan voittaja palkitaan 300 €:n lahjakortilla ja toiselle sekä kolmannelle sijalle valitut 100 €:n lahjakortilla.
Osallistu ammattilaisten kilpailuun näin:
- Suunnittele toteuttamiskelpoinen urkuaiheinen leivos (12 kpl). Ota suunnittelussa huomioon reseptin toteutettavuus, lähituottajien raaka-aineiden käyttö reseptiikassa sekä leivoksen maku, ulkonäkö ja tarina.
- Ilmoittaudu kilpailuun lähettämällä reseptisi, leivoksen kuva ja tarina 23.2.2023 mennessä osoitteeseen laura.pekkala@visitkangasala.fi. Aiheeksi Leivoskisa, ammattilaiset.
Kilpailun tuomaristo arvioi määräaikaan mennessä saapuneet kilpailuehdotukset seuraavin perustein: resepti, reseptin toteutettavuus lähituottajien raaka-aineiden käyttö reseptiikassa, leivoksen ulkonäkö ja leivoksen tarina. Reseptin oikeudet ovat tekijällä. - Ammattilaisten sarjasta kolme (3) parasta leivosta valitaan finaaliin, jossa tuomaristo arvioi leivokset myös aistinvaraisesti. Finaali järjestetään ti 14.3.2023 Kangasala-talolla, jonne leivokset tuodaan tuomariston arvioitavaksi (12 kpl). Voittaja julkistetaan finaalitilaisuuden päätteeksi.
Harrastajasarja
Harrastajasarjaan voivat osallistua kaikki leivonnasta kiinnostuneet
Kilpailuaika: 31.1.–23.2.2023.
Voittajan valinta: Harrastajasarjan voittajat valitaan yleisöäänestyksellä. Kilpailun tuomaristo valitsee alkukarsinnan perusteella parhaat reseptit yleisöäänestykseen, joka toteutetaan Kangasalan Sanomien verkkosivuilla. Äänestykseen valituille ilmoitetaan valinnasta 24.2.2023.
Palkinnot: Yleisöäänestyksen voittajat julkistetaan finaalissa ti 14.3.2023 Kangasala-talolla. Harrastajasarjan voittaja palkitaan 100 €:n suuruisella lahjakortilla, ja toiselle sekä kolmannelle sijalle valitut 50 €:n lahjakortilla.
Osallistu harrastajasarjan kilpailuun näin:
1) Suunnittele toteuttamiskelpoinen urkuaiheinen leivos (12 kpl). Ota suunnittelussa huomioon reseptin toteutettavuus, lähituottajien raaka-aineiden käyttö reseptiikassa sekä leivoksen maku, ulkonäkö ja tarina.
2) Ilmoittaudu kilpailuun lähettämällä reseptisi (raaka-aineet ja valmistusohjeet), leivoksen kuva ja tarina 23.2.2023 mennessä osoitteeseen laura.pekkala@visitkangasala.fi. Aiheeksi Leivoskisa, harrastajat
Kilpailun tuomaristo arvioi määräaikaan mennessä saapuneet kilpailuehdotukset seuraavin perustein: resepti, reseptin toteutettavuus lähituottajien raaka-aineiden käyttö reseptiikassa, leivoksen ulkonäkö ja leivoksen tarina.
3) Yleisöäänestykseen valituille ilmoitetaan 24.2. ja voittajat julkistetaan Kangasala-talolla 14.3.2023.
Huomioithan, että kilpailujärjestäjällä on oikeus julkaista harrastajasarjan reseptit sekä kuvat.
Lisätiedot
Laura Pekkala
Matkailu- ja markkinointipäällikkö
Visit Kangasala
laura.pekkala@visitkangasala.fi
p. 041 3147221