Kangasalan matkailusivusto

TOP 5 vinkit Kangasalla

 

TOP 5 vinkit Kangasalla

 

kangasalatalo

Kangasala-talo

Kangasalan uusin ylpeydenaihe on kulttuurikeskus Kangasala-talo. Uusi kulttuurikeskus sijaitsee Kangasalan keskustassa 18 kilometrin ajomatkan päässä Tampereelta.

Kangasala-talossa on 290-paikkainen konserttisali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, taidegalleria, Kangasalan valtuuston kokoussali sekä kaupunginhallituksen kokoustila.

Kangasala-talon ohjelmistossa näkyvät ja kuuluvat klassinen ja kevyt musiikki, kuvataide, teatteri, elokuva, tanssi sekä kirjallisuus. Tapahtumia tehdään myös lapsille ja nuorille.

www.kangasala-talo.fi

mobilia2

Mobilian Autokylä

Mobilia on tieliikenteen valtakunnallinen erikoismuseo, joka tarjoaa nähtävää ja koettavaa läpi vuoden koko perheelle.

Pienet autoilijat voivat kesäkaudella opetella ajamista ja liikenneturvallisuutta Rahtarit-liikennepuiston poljettavilla henkilö-, linja- ja kuorma-autoilla. Kaikkein pienimmille löytyy Hyvä Kakku -hiekkatietyömaa.

Kesäpäivisin Autokylän kahvila-ravintolan aurinkoisella terassilla voi nauttia herkullisesta buffetlounaasta. Autokylässä on myös uimaranta sekä monipuolinen museokauppa.

www.mobilia.fi

lepokoti2

Kangasalan Lepokoti

Kangasalan Lepokoti toimi täysihoitolana vuodet 1910–1986 ja majoitti sinä aikana koko maan kulttuurikermaa. Huoneissa on esillä vieraille kuulunutta esineistöä ja Jalmari Finnen koko julkaistu tuotanto. Lepokodin tiloja voi vuokrata erilaisten tilaisuuksien ja kokousten juhlavaksi pitopaikaksi, ja voit varata tiloihin opastetun kierroksen.

Museona olevassa talossa pitävät kesän ajan myyntinäyttelyään Kan­gasalan Kädentaitajat. Kesäpuodissa myydään artesaanien tekemiä tekstiilejä sekä metalli-, nahka-, lasi-, puu-, savi- ja keramiikkaesineitä. Esillä on myös paikallisten taiteilijoiden töitä.

www.kangasalankadentaitajat.fi
www.elisanet.fi/kangasalan.lepokotisaatio/

vehoniemi2

Vehoniemen automuseo

Vehoniemen automuseossa on esillä mielenkiintoisia ja upeasti entisöityjä moottoriajoneuvoja eri vuosikymmeniltä. Moottoripyörillä on oma osansa näyttelyssä, jossa esitellään suomalaista moottoriajoneuvohistoriaa.

Kahviossa maistuvat maankuulut lusikkamunkit ja valkosuklaa- ja rommikakut sekä erikoisruokavalioleivonnaiset, myös suolaisia pikkuherkkuja. Leilan Lelukaupasta saa tuliaisiksi pienoismalleja autoista moottoripyöriin, koristeltua posliinia, mukeja, kannuja, ym.

Näkötornista aukeavat upeat näkymät kansalliseen kulttuurimaisemaan Roineelle ja Längelmävedelle.

www.automuseo.com

pohtiolampi2

Pohtiolampi

Sääksikeskus Pohtiolammella on luonnonläheinen virkistäytymis- ja elämysmatkailukohde, jonka ympäristö on kaunis ja virikkeellinen kaikkina vuodenaikoina. Kokeile kalastustaitojasi lohilammella ja nauti kuumasta savulohesta, nouse sääksitorniin ihailemaan upean linnun saalistusyöksyjä ja lähde viitoitettua muinaispolkua Sarsan kivikautisille asuinpaikoille. Pohtiolammella järjestetään lintujen pihabongauksia.

Pohtiolammen ravintolassa on mahdollisuus ruokailuun ja kahvitteluun. Pohtiolammella on myös majoitustiloja pitkämatkalaisia vierailijoita ja valokuvaajia varten.

www.kalapaikka.comwww.saaksisaatio.fi

Hyödyllistä

Seuraa meitä somessa

Matkailuneuvonta

Mobilian Autokylä
Kustaa Kolmannen tie 75
36270 Kangasala
Puh: (03) 3140 4000
asiakaspalvelu@mobilia.fi
Palaute
Sivukartta