Kirkkoharjun näkötorni. Kuva: Tiia Ennala

Tekemistä talvilomalla 2022

Koululaisten talvilomaviikoilla Kangasalla on monenlaisia tapahtumia ja hauskoja aktiviteetteja kaikenikäisille.

Kuohussa temppuillaan Aquaglide-toimintaradalla sekä kokeillaan erilaisia aktiviteetteja, kuten merenneito- ja kalapoikapyrstöjä.

Kangasala-talolla vierailee TV:stä tuttu taikuri Simo Aalto esityksellään Jokeri Pokeri Box, ja K-Kinossa nähdään runsaasti näytöksiä ensi-iltaelokuvista.

Mobiliassa on kaksi talvista tapahtumaa Lada-päivä su 27.2. ja Mobilian perhepäivä la 5.3. Varmoja suosikkeja ovat myös Sega Rally -rallipeli, hydraulinen kaivuri, Pappatunturi-ajoelämys sekä lasten salapoliisitehtävät.

Kirkkoharjun kahvilan 1-vuotissynttäreillä on hiihtotemppurata ja poniratsastusta. Laskiaistiistaina Kirkkoharjulla pääsee kokeilemaan ohjattua villasukkakävelyä.

Pulkkamäkeen pääsee Sorolanmontulla. Laskiaissunnuntaina lasketaan mäkeä ja herkutellaan hernesopalla ja laskiaispullilla Äijälä-talolla.

Retkiluistelemaan ja ulkoilemaan pääsee Saarikylissä. Kannattaa katsastaa myös retkeilyreitit, Kangasalan laavut ja näkötornit.  

Ohjelmavinkkejä koko perheelle

Talvirieha Äijälässä

laskiaissunnuntaina 27.2.2022 klo 11-15

Laskiaissunnuntaita vietetään Äijälä-talolla perinteisessä laskiaisriehassa. Pihalle on kasattu kunnon pulkkamäki ja vauhdin hurmaa tarjoaa myös perinteinen vipukelkka.  Nuotion ääressä voit huilata ja paistaa makkaraa ja sisätiloissa herkutella hernesopalla ja laskiaispullilla. Oma pulkka tai liukuri mukaan.

Osoite: Liuksialankuja 33, Kangasala

Tapahtumia Mobiliassa

Lada-päivä
su 27.2. klo 11–16

Lada Kerho järjestää jo legendaariseksi muodostuneen Lada-päivän Mobiliassa laskiaissunnuntaina. Ladojen talvikokoontuminen on pidetty Mobiliassa kerhon perustamisvuodesta 1997 alkaen Kummeli-sketsin innoittamana.

Mobilian perhepäivä
la 5.3. klo 10–15

Uusi koko perheen talvitapahtuma Mobilia perhepäivä. Luvassa on ulkopuuhaa lapsille pilkkikisojen ja touhuradan muodossa. Lisäksi sisätiloissa on markkinamyyjiä ja glittertatuointi- ja ongintapiste.

Lasten kestosuosikit Mobiliassa

Mobiliassa viihtyy koko perhe! Hiihtolomilla kovassa käytössä ovat Mobilian näyttelyiden lasten kestosuosikit: Sega Rally -rallipeli, kolikkotoiminen hydraulinen kaivuri, Pappatunturi-ajoelämys sekä lasten salapoliisitehtävät.

Uusi näyttely Tarinoita siirtotyömailta kertoo 1950- ja 1960-lukujen siirtotyömaista ja niiden kupeisiin syntyneistä parakkikylistä.

Lumi – ja jäätilanteen salliessa ulkona Mobilian rannassa käy kääntymässä myös Kangasalan kaupungin hiihtolatu, joka johtaa Huutijärven kautta Vesijärven laduille.

Kirkkoharjun näkötorni, kuva: Tiia Ennala

Kirkkoharjun kahvilan 1-vuotissynttärit

ma 28.2. klo 14-16

Ohjelmassa on poniratsastusta ja lasten hiihtotemppurata, ja säihkettä päivään luo Glitterhaltijat. Kakkukahvit luvassa 200:lle ensimmäiselle.

Näkötornilta lähtee hyväkuntoinen latu Kyötikkälään ja Sorolan virkistysalueelle. Kävellen ja pyörällä kuljettava talvipolku kulkee Sorolaan.

Kahvila on avoinna 28.2.-6.3. ma-la klo 11-18 ja su 11-16.  

Uintia ja aktiviteetteja Kuohussa

Aquaglide-toimintarata Kuohussa ma–to 28.2.–3.3. klo 10 alkaen (ke klo 11 alkaen). Toimintaradalla kaikki uimataitoiset pääsevät haastamaan tasapainoaan ja ketteryyttään.

Ohjelmaa Kuohussa pe 4.3.

 • klo 13.30–14 vesijumppa Vesiputousaltaassa
 • klo 17–18 merenneito-/kalapoikapyrstökokeilua
 • klo 18–18.30 vesikoripallopeli perheille
 • klo 18.45–20.30 pop-80-musiikkia Vesiputousaltaalla

Aktiviteetit pääsymaksun hinnalla. Uimahallin lounas–kahvila Cafe Kuohu tarjoaa lounasta arkisin klo 11–14.

Auto kannattaa jättää viereiseen parkkihalliin, jossa on 3 tunnin ilmainen pysäköinti.

Taikuutta ja musiikkia Kangasala-talossa

 • To 3.3. klo 18 Jokeri Pokeri Box – Ihan Simona!
  TV:stä tuttu maailmanmestaritaikuri Simo Aalto tarjoilee iloa ja riemua koko perheelle yhdessä avustajavaimonsa Kirstin kanssa.
 • Ke 2.3. klo 19 Hoedown 20-v. feat. Tero Vesterinen
  Juurevan rytmimusiikin sanansaattaja Hoedown juhlistaa 20-vuotista taivaltaan. Solistina Vesterinen Yhtyeineen – johtohahmo Tero Vesterinen.
 • La 5.3. klo 13 ja klo 17 Evakon kyynel -musikaali
  Koskettava tarina karjalaisperheen matkasta Varsinais-Suomeen jatkosodan aikana kerrotaan lasten ja nuorten näkökulmasta.

Leffaan K-Kinoon

Kangasala-talon elokuvateatterissa esitetään monia ensi-iltaelokuvia.

 • Vinski ja näkymättömyyspulveri
  pe 25.2. klo 17.30 su 27.2. klo 14; ti 1.3. klo 17.45
 • 70 on vain numero
  pe 25.2. klo 15.15 ja 19.30; la 26.2. klo 18; su 27.2. klo 18.15; su 6.3. klo 18.15
 • Tunturin tarina
  la 26.2. klo 16.15; ti 1.3. klo 13.45
 • Jättiläiskoira Clifford
  la 26.2. klo 14; su 27.2. klo 16; ti 1.3. klo 15.30; su 6.3. klo 13.30
 • Sing 2
  su 6.3. klo 15.45

Sirkuksen lumoa Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Juuri avattu Sirkusväkeä-näyttely täyttää Kimmo Pyykkö -taidemuseon värillä, vauhdilla ja taianomaisella tunnelmalla.

Yleisöopastukset näyttelyyn sunnuntaisin 27.2. ja 6.3. klo 13. Opastus sisältyy pääsymaksun hintaan.

Lastenlauantai: Virtuaalinen Sirkus soi! -soitinpaja la 26.2. Videoidussa soitinpajassa valmistetaan hauskoja ja helppoja soittimia. Pajan tallenteen löydät taidemuseon somesta, verkkosivuilta ja Kangasala-talon YouTube-kanavalta.

Lastenkulttuuria pääkirjastolla

Salaisia asukkaita -esitys
ke 2.3. klo 15. Ei pääsymaksua.
Vuorovaikutteinen ja leikkisä esitys, jossa tutustutaan erilaisiin supervoimiin. Kesto n. 35 min, sopii 3–10-vuotiaille.

Supervoimaa-työpaja
ke 2.3. klo 17.30. Ei pääsymaksua.  
Työpajassa tutustaan omiin supervoimiin musiikin tahtiin ja mielikuvitusmatkan avulla, ja piirretään oma supervoima. Kesto n. 45 min, sopii 3–10-vuotiaille.

Esityksissä seikkailee lastenohjelmista tuttu Veera Degerholm.
Tapahtumiin on ennakkoilmoittautuminen ja lomake siihen löytyy täältä: https://bit.ly/pirkkaset22. Peruutukset sähköpostilla: maritta.kela@kangasala.fi.

Villasukkakävely Kirkkoharjulla

Ohjattu villasukkakävely Kirkkoharjun talvipoluille ti 1.3. klo 14-16.

Reitin pituus on noin 5 km ja kesto 2 tuntia. Hinta 20 € sisältäen kahvit. Ohjaajana toimii fysioterapeutti, luontoliikuntaohjaaja -opiskelija Pia Rauhalahti.

Ilmoittaudu mukaan 28.8. klo 14 mennessä Pia Rauhalahti 050 3483 648 tai prauhalahti@gmail.com.

Kävely villasukilla on hauska, kehoa ja jalkaterää herättelevä tapa ulkoilla, kuin paluu lapsuuteen. Kirkkoharjun talvipolut johdattavat harjun hienoimmille paikoille, ympäröivä luonto on lähellä ja lumi aivan jalan alla. Ulkoilun jälkeen maistuvat kahvit laskiaispullan tai suolaisen kera Kirkkoharjun kahvilassa.

Villasukkakävely toteutetaan yhteistyössä Kirkkoharjun kahvilan kanssa https://www.kirkkoharjunkahvila.fi

Klassistä Pirtissä Kangasala

Klassista Pirtillä

Nuorisoseurantalo Pirtti, su 6.3. klo 15
Vapaa pääsy, ohjelma 15 €

Tervetuloa nauttimaan kattaus kauneinta jousikamarimusiikkia. Kangasalan Musiikinystävät ry:n järjestämässä konsertissa esiintyvät Tampere Filharmoniastakin tutut muusikot.

Esiintymässä: Hanna Parviainen, viulu; Adriana Iacovache-Pana, viulu; Anni Tiainen-Hammo, alttoviulu; Kalle-Pekka Koponen, sello

Kahvitarjoilu ennen ja jälkeen konsertin: Kangasalan Nuorisoseura.  Kesto 1h, ei väliaikaa. 

Syömään ja herkuttelemaan!