Kangasala Classic -kamarimusiikkifeestivaali

Uusi kamarimusiikkifestivaali tuo alansa nuoria huippuja Kangasalle kesäkuussa

18.6.2021 klo 0.00 — 20.6.2021 klo 0.00

Kangasalla järjestetään kesällä 2021 uusi klassisen musiikin festivaali. Viikkoa ennen juhannusta 18.–20.6. järjestettävä Kangasala Classic tuo Kangasalle konsertoimaan joukon klassisen musiikin huippuammattilaisia. Konsertteja järjestetään Kangasala-talossa, Kangasalan ja Sahalahden kirkoissa sekä Kirkkoharjun näkötornilla.Festiaaliohjelmaan kuuluu myös Pikku Kakkosesta tutun Siina Hirvosen Taikametsässä soi! -lastenkonsertti. Festivaalin järjestää Kangasalan Musiikinystävät ry 

Ensimmäistä kertaa järjestettävälle festivaalille on kutsuttu toistakymmentä upeaa esiintyjää, joista mainittakoon sekä Suomessa että ulkomailla mainetta niittänyt Virtuosi di Kuhmo -kamariorkesteri, viimeisimmän Tampereen pianokilpailun voittaja Ossi Tanner, kapellimestarinakin tunnettu klarinetisti Taavi Oramo ja hiljattain Suomen Kansallisoopperan vierailevaksi solistiksi kiinnitetty sopraano Silja Aalto. Esiintyjäkaartiin kuuluvat myös Helsingin kaupunginorkesterin soolosellisti Lauri Kankkunen ja kilpailumenestystä niittänyt viulisti Kasmir Uusitupa. Ohjelma on suunniteltu mahdollisimman monipuoliseksi: perinteisten kamarimusiikkiklassikoiden lomaan on haettu harvemmin kuultuja teoksia.

Osana festivaalia järjestettävä Taikametsässä soi! -lastenkonsertti laajentaa festivaalin ohjelmaa myös koko perheelle. Konsertti on Pikku Kakkosestakin tutun Siina Hirvosen vetämä elämyksellinen ja hauska koko perheen musiikkisatu, jossa johdatellaan yleisö hurjiin ja hauskoihin seikkailuihin klassisen musiikin ja lastenlaulujen siivittämänä.

Festivaalin lippuja on saatavilla 1.3 lähtien lippupisteen verkkokaupasta, myyntipisteistä ja R-kioskeista kautta maan. Samana päivänä julkaistaan festivaalin ohjelma osoitteessa www.kangasalaclassic.fi.

Festivaalin yhteistyökumppaneina toimivat Visit Kangasala, Kangasalan seurakunnat, Kangasala-talo, Kangasalan Osuuspankki, Kaurilan Sauna ja Tam-Silk. 

Lisätietoja: www.kangasalaclassic.fi