Kangasalan matkailusivusto

Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä -näyttely

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä -näyttely

kesäkuu 16 - syyskuu 9

Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä tuo kesällä 2018 Kimmo Pyykkö -taidemuseon kahteen kerrokseen teoksia 1900-luvun eurooppalaisen ja suomalaisen taiteen kärkinimistä koostuvasta Jeppe Lahtisen kokoelmasta.

Kokoelmaa ovat vuosikymmenten ajan kartuttaneet Lahtisen vanhemmat, lehtimies Urpo Lahtinen (1931–1994) ja vaimonsa Hymy Lahtinen (1930–2017) sekä myöhemmin Jeppe Lahtinen itse.

Lahtisen kokoelmassa on rintarinnan eurooppalaisen ja suomalaisen taiteen mestareita. Erityisesti espanjalainen taide oli Urpo Lahtisen kiinnostuksen kohteena: Pablo PicassoJoan Miró ja Antoni Tàpies ovat kukin mukana kokoelmassa usealla teoksella.

Kotimaisista taiteilijoista kokoelmaan kuuluu muun muassa Erik EnrothinAlpo JaakolanJuhani Linnovaaran ja Unto Koistisen teoksia. Kuvanveistäjistä ovat mukana Essi RenvallJuhani HarriArvo Siikamäki ja Kimmo Pyykkö ja uudempaa aikaa edustavat muun muassa Marjatta Tapiolan ja Viggo Wallensköldin teokset.

Tamperelaistaiteilijoiden osuus kokoelmassa on huomattava: Kimmo KaivantoRaimo Kanerva ja Gunnar Pohjola luovat paikallista väriä kokoelmaan.

Kimmo Pyykkö -taidemuseoon esille tulevan teoskokonaisuuden valitsee taiteilija Matti Kulmala.

Osa kokoelman teoksista on ollut esillä Urpo Lahtisen edustuskodissa Villa Urpossa Ylöjärvellä ja osa yksityiskodeissa.

Hyödyllistä

Seuraa meitä somessa

Matkailuneuvonta

Mobilian Autokylä
Kustaa Kolmannen tie 75
36270 Kangasala
Puh: (03) 3140 4000
asiakaspalvelu@mobilia.fi
Palaute
Sivukartta