Näkymä Kirkkoharjulta

HARJUJEN HUMINAA – valokuvia ja tarinoita Kangasalan näkötorneista

10.7.2020 klo 0.00 — 5.8.2020 klo 10.30

Kangasalan Harjuille on rakennettu torneja jo 1880-luvulta lähtien ja niihin liittyy olennaisena osana aukeavat maisemat kansallisen leiman saaneisiin luonto- ja kulttuurimaisemiin. Harjuilla sijaitsevat näkötornien paikat ovat aikanaan puhuttaneet niin kuninkaita, keisareita kuin runoilijoitakin. Haralanharjun maisemissa Zacharias Topelius kirjoitti runon Kesäpäivä Kangasalla 1800-luvun puolivälissä. Myöhemmin Gabriel Linsén sävelsi runon pohjalta Pirkanmaan maakuntalaulunakin tunnetun sävelmän.

Kangasalan näkötorneihin liittyvä valokuvanäyttely tarinoineen on toteutettu yhteistyössä Kangasalan kaupungin kulttuuripalveluiden, Vapriikin kuva-arkiston, Kangasala-seura ry:n ja Pirkanmaan maakuntamuseon seutumuseon kanssa. Näyttely on esillä Kangasalan kotiseutumuseon pihapiirissä 10.7.2020-31.8. 2020 asti. Alueelle on vapaa pääsy.

Harjujen huminaa -valokuvanäyttely on osa Pirkanmaan maakuntamuseon viidessä kunnassa toteutettua valokuvanäyttelyjen sarjaa. Tavoitteena on esitellä kuntien omaleimaista kulttuuriperintöä.