Kaksi tyttöä talvimaisemasa

Talvilomalla Kangasalla 2023

Hiihtoloma on pian täällä, ja monen mielessä on sama kysymys: mitä tehdä lomalla? Kokosimme Kangasalan parhaat lomaideat ja tapahtumat artikkeliin, josta voit poimia omat suosikkisi. Tekemistä on tarjolla niin lapsille kuin aikuisillekin. Lähtisitkö luontoon reippailemaan tai vaikkapa kulttuurin pariin lastenteatteriin?

Tervetuloa viettämään ikimuistoinen talviloma harjumaisemissa!

Kaksi lasta uima-altaassa uimarenkaan kanssa.

Hotelli Kuohu majoittaa talvilomalaiset

Talviloman kunniaksi Hotelli Kuohu tarjoaa majoittujille liput kylpylämäiseen uimahalli Kuohuun. Liput sisältyvät huoneen hintaan. Tarjous voimassa 17.2.-5.3.2023 välisenä aikana.

Lähde luontoon!

Mies istuu laavulla polttopuita sylissään. Kuvan etualalla kuusen oksia.

Laavuretkelle lasten kanssa

Kangasalan harjumaisemissa ja lukuisilla reiteillä on mukava retkeillä koko perheen voimin. Pienten lasten kanssa helppoja laavuja ovat esimerkiksi Mustijärven, Katajajärven laavu ja Lapinsaaren laavut. Hiukan pidempää reittiä etsivän kannattaa suunnata Kaarinanpolun pohjoisosiin Joutsenenpesän reitille (n. 8 km)

Nainen hiihtämässä pellolla

Ohjattua liikuntaa luonnossa

Luontoliikuntaohjaaja Pia Rauhalahti tarjoaa talviloma-aktiviteetteja keskustan kupeessa Kirkkoharjulla sekä Kuhmalahdella Laipanmaassa. Viikko-ohjelmassa on mm. villasukkapilatesta, liukulumikenkäretkiä ja hiihto-opastusta. Osallistu vaikka koko perheen voimin!

karvapohjasuksia rivissä seinää vasten

Vuokraa Skinbased- karvapohjasukset ja lähde seikkailulle luontoon

Kolme Korppia -välinevuokraamosta voit vuokrata Kangasalla valmistettuja Skinbased by OAC karvapohjasuksia (sis. sauvat) lapsille ja aikuisille.

Come Ski With Us -suksitestipäivä ma 27.2. klo 11 – 14 Kirkkoharjun Näkötornilla. Tapahtuman järjestää Skinbased by OAC yhteistyössä Kolme Korppia ja Pilates ja polku, Pia Rauhalahti.

Lomapuuhaa koko perheelle

lammas haistelee ihmisen kättä talvella

Lähde rapsuttelemaan eläimiä Raudanmaalle

Lastenmaatila Pikkupihalla, Raudanmaan kylätalolla, pääsee rapsuttelemaan ja ruokkimaan eläimiä pe 24.2. klo 10 – 19 ja la 25.2 klo 10 – 17.30

Raudanmaalla voi myös harrastaa perinteisiä talvilajeja, esimerkiksi hiihtoa, luistelua tai pilkkimistä.

Kahvila Mäyrässä voit herkutella maistuvan keittolounaan tai vaikkapa Didin maistuvan pitsan.

Kaksi lasta pelaa pelikonsolilla Mobiliassa.

Mobilia kutsuu tapahtumiin talvilomalla

Auton ja tien museo Mobilia houkuttelee perheitä näyttelyidensä kestosuosikeilla: Sega Rally -rallipelillä, hydraulisella kaivuri sekä lasten salapoliisitehtävillä Rallimuseoon. Mobilia on avoinna joka päivä klo 10-16, ja lapset pääsevät museoon maksutta aikuisen seurassa. Museokortti -kohde.

Tapahtumia: Perhepäivä la 4.3. ja perinteinen Lada-päivä su 26.2.

Uimahalli Kuohun temppurata

Talvilomasäpinät Kuohussa

Uimahalli Kuohussa on paljon ohjelmaa tarjolla talvilomalle 27.2.-5.3: mm. seikkailurata, merenneito-/kalapoikapyrstökokeilua, uintiklinikka, virtuaalivesijumppia ja lounas.

Lounas ma-su (vko 9) klo 11:00-14:00 (myös siis viikonloppuna 4.-5.3., lapset huomioitu).

Tatu ja Patu teatterinäytös

Teatteriin Tatun ja Patun kanssa

Linnateatterin uutuusnäytelmä Tatu ja Patu – elämä ja teot on syväluotaus ja pintaraapaisu Outolan tunnetuimpien veljesten elämään. Esitys Kangasala-talossa la 4.3. klo 14.

Risto Räppääjä elokuvan mainos, kaksi lasta ja aikuista kesäisellä kadulla.

Koko perheen elokuvat K-Kinossa talvilomaviikolla

K-Kinon ohjelmistossa talvilomaviikoilla koko perheen elokuvia: Risto Räppääjä ja Villi Kone, Skimbagirls, SISU, Muklat: Viirun Ja Pesosen Talon Asukit, Koputus ja Bonusperhe.

Tapahtumia talvilomalla

Neljä henkilö poseeraa Kangasala-kehyksen sisällä Kirkkoharjulla talvimaisemassa.

Talviloma Kirkkoharjulla 27.2.–5.3.

Lähde viettämään mukavaa talvilomapäivää Kirkkoharjulle. Reippaile harjun polkuja ja reittejä, ihaile maisemia näkötornista ja herkuttele Kirkkoharjun kahvilan maistuvilla syötävillä ja juotavilla.

Talvilomaviikolla Kirkkoharjulla on tarjolla myös monenlaisia aktiviteetteja villasukkapilateksesta liukulumikenkäretkeen. Lue lisää täältä.

Kahvila on avoinna päivittäin ma-la klo 11-18 ja su 11-16.
Kahvilan 2-vuotissynttäreitä juhlitaan ti 28.2. jolloin luvassa on syntymäpäivätarjouksia. 

Laulajien Pasi Kauniston ja Kai Hyttisen musiikkikonsertin mainos Kangasala-talossa.

Kai Hyttinen ja Pasi Kaunisto esiintyvät Kangasala-talossa

Musiikkia talvilomalaisille tarjoilee Kai Hyttinen ja Pasi Kaunisto Kangasala-talossa la 25.2. klo 16. Konsertin ohjelmistossa on ikivihreitä ja nostalgisia hittejä molempien laulajien tuotannosta.

Lapsi makaa sammalmättäällä päivänvalossa.

Metsätöitä- näyttely

Metsätöitä-näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 28.1.–21.5.2023.

Lepokodin kuva-aarteita -näyttely

Näyttely esittelee valokuvatulosteita vanhoista negatiiveista, dioista ja valokuvista Lepokodin kuva-aarteistosta 21.2.-9.2.2023 välisenä aikana näyttelytila Terrassa.

Pidätämme oikeudet muutoksiin. Tarkistathan tiedot vielä ennen lähtöä kohteen sivulta. Jos sivulta puuttuu talvilomatapahtuma tai ohjelma, niin vinkkaathan siitä meille: toimisto@visitkangasala.fi

Lisää luettavaa