Haaviston parvigalleria Saarikylissä. Kuva: Tiia Ennala

Kangasalan Taideralli

Taiderallissa kurvataan Kangasalan kesänäyttelyihin 15.7.-8.8.2021


Taideralli kutsuu vauhdikkaalle näyttelykierrokselle Kangasalan kesägallerioihin ja taidekohteisiin. Kaupungin näyttelykesä tarjoaa jälleen monipuolisen kattauksen taidetta kymmeniltä taiteilijoilta kahdeksassa kohteessa, ja Taiderallissa näyttelyihin on mahdollista tutustua samana päivänä.

Näyttelyiden lisäksi tapahtumassa ovat mukana myös perinteikäs kesäpaikka Kangasalan Lepokoti sekä Kangasalan Kädentaitajien puoti Lepokodilla. Lepokodilla voit nauttia näyttelykahvit sekä ostaa paikallisten kädentaitajien tuotteita.


Kurvaa kesäiselle näyttelykierrokselle! Kiertämällä vähintään viisi kohdetta 15.7.–8.8.2021 voi voittaa upeita taideaiheisia palkintoja. 

Näyttelyt ovat avoinna heinä-elokuussa omien aukioloaikojensa mukaisesti. Tarkista aukioloajat kohteiden omilta sivuilta.

Avaa tästä tulostettava galleriakartta!

Taiderallin kartta
Taiderallin kartan voi ladata osoitteesta: https://visitkangasala.fi/taiderallin-kartta/

Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kangasalan kesän taidetapaus on lappilaisen Reidar Särestöniemen näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Särestöniemi (1925–1981)oli eläessään aikansa superjulkkis ja yksi Suomen rakastetuimmista moderneista taiteilijoista, mutta lappilaisen taiteilijan värikylläiset maalaukset ovat löytäneet uusia ihailijoita sukupolvesta toiseen. Näyttely on esillä 26.9.2021 saakka.

Liput: Aikuiset 8 €, eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet 6 €, Alle 18-vuotiaat 0 €. Myös Museokortilla.

Osoite: Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala

 Reidar Särestöniemi: Särestön pihapiiri, 1955. öljy kovalevylle 80 x 100 cm. Kirsi ja Keio Eerikäisen Taidesäätiö sr. Kuva: Arto Liiti.

Kuhmalahden taidepappila

Keraamikko Teemu Luodon taiteilijakodin, Kuhmalahden Taidepappilan kesänäyttely järjestetään tänä vuonna 50 kerran. Juhlanäyttelyssä nähdään monipuolinen kattaus maalauksia, veistoksia ja keramiikkaa sekä ympäristö- ja tilataidetta. Taiteilijat ovat Maarit Björkman-Väliahdet, Yago Delgado, Aaron Helo, Anssi Kasitonni, Teemu Luoto, Petri Merta, Tiina Poutanen, Jukka Tuominen ja Ilkka Virtanen. Näyttely on esillä 8.8. saakka. 

Liput: Aikuiset 7 €, eläkeläiset 5 €, lapset alle 18-v. 0 €

Osoite: Taidetie 19, 36810 Kuhmalahti

Kuhmalahden taidepappilassa on järjestetty kesänäyttelyitä jo 50. vuoden ajan. Kuva: Kuhmalahden taidepappila.

TaideTalli

TaideTalllin Art Majaalahti 2021 -näyttelyssä nähdään teoksia 14 mielenkiintoiselta taiteilijalta, neljän katon alla ja tänä vuonna myös ulkosalla. 15. kertaa järjestettävän kesänäyttelyn taiteilijoita ovat Alexia Aura Sofia, Anne Cumini, Leila Gröndahl, Mikael Huhtala, Anni Hurmila, Urpu-Elina Korhonen, Anna Maria Martikainen, Elina Parjanen, Mika Pöllänen, Jari Rantanen, Anna-Leena Seppänen, Kaisa Sovero ja Marjo Wassman. Näyttely on esillä 8.8. saakka.

Vapaa pääsy

Osoite: Majaalahdentie 204, 36270 Kangasala

TaideTalli sijaitsee kauniissa järvimaisemissa Majaalahdessa. Kuva: Outi Pettersson.

Haaviston parvigalleria

Haaviston parvigallerian Romu on romantiikkaa -näyttely tarjoaa jotain hiukan erilaisia nähtävää. Gallerian pitäjä Pirjo Weckman on ajatellut varastoihin ja komeronperukoille tavallisesti kertyvää tavaraa uudella tavalla ja halunnut kääntää ajatuksen romusta päälaelleen. Puoliso Harri Weckman on keräilijäluonne, jonka moottorit ja muut koneisiin liittyvät esineet – toisin sanoen Pirjoa vaivannut romu –tuodaan näyttelyssä esille kauniina asioina. Saarikylissä Haaviston tilalla sijaitseva galleria on avoinna kesän ajan Heikin Leivän aukioloaikojen mukaan.

Vapaa pääsy

Osoite: Saarikylientie 886, 36570 Kangasala

Haaviston parvigalleria sijaitsee Saarikylissä Haaviston tilalla. Kuva: TIia Ennala

Taidetila Terra

Taidetila Terrassa pääkirjastossa nähdään Taiderallin aikaan kaksi näyttelyä. Pentti Kanervan näyttely Näin nämä näin. Valokuvia Kangasalta ja muualta on esillä 13.–30.7. ja Sanna Pereniuksen Voimapaikkoja ja metsäkylpyjä. Voimauttavia kuvia luonnosta nähdään 3.–20.8.

Pääkirjasto on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9–19.

Vapaa pääsy

Osoite: Pääkirjasto, Keskusaukio 2, 36200 Kangasala


Kesäpäivän galleria

Kesäpäivän galleriassa nähdään kesällä Päivi Mansikka-ahon Sielun muotokuvia-näyttely. Esillä on ex-libriksiä ja muita muotokuvia sekä taidegrafiikkaa ja maalauksia. Avoinna suloisiva suvipäivinä ja sopimuksen mukaan. Tiedustelut p. 044-3771296. 

Vapaa pääsy.

Osoite: Huhmarintie 36, 36200 Kangasala


Mobilia

Mobiliassa nähdään kahden palkitun valokuvaajan, Jetro Stavénin ja Johanna Erjonsalon, näyttely Tie vie – museotiet suomalaisuuden peilinä. Kiehtovassa näyttelyssä tutustutaan Suomen kaikkiin 22 museotiehen, joiden varsilla asuvat tai liikkuvat ihmiset pääsevät kertomaan siitä, mitä tiet heille merkitsevät. Näyttely on esillä Mobiliassa 19.4.-19.12.2021.

Liput: Aikuiset 12 €, Eläkeläiset 9 €, Opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat 5 €. Alle 18-v. 0 €.

Osoite: Kustaa Kolmannen tie 75, 36270 Kangasala


Lepokoti ja Kangasalan Kädentaitajien puoti

Perinteikäs kesäpaikka Kangasalan Lepokoti avaa ovensa Taideralli-päivänä. Lepokodilla voi nauttia näyttelykahvit ja tutustua talon historiaan.

Kangasalan Kädentaitajien puoti Lepokodilla on täynnä upeita paikallisten tekijöiden käsitöitä. Runsaasti ideoita tulisiaisiksi tai lahjoiksi kesäjuhliin.

Vapaa pääsy

Osoite: Ruutanantie 26, 36200 Kangasala

Kangasalan Kädentaitajien puoti sijaitsee Lepokodilla.

Lisää luettavaa