Suunnittele oma seikkailusi

Omien polkujen kulkija löytää täältä monia seikkailuja. Kangasala tunnetaan harjuistaan, joten olemme pystyttäneet iloksesi neljä näkötornia. Nappaa tästä talteen vinkkimme! Lisää ideoita löydät sivun yläreunan valikosta.

Melo ja suppaile Saarikylissä

Saarikylät on Sisä-Suomen Ahvenanmaaksikin kutsuttu seitsemän kylää Roineen saarilla. Kylissä voi kokea aitoa vanhan ajan maalaistunnelmaa. Saarten suojissa on miellyttävää meloa postikorttimaisemissa. Haaviston luomutilalta voit vuokrata kanootin, kajakin tai SUP-laudan. Tilalla voi myös yöpyä ja saunoa.

Kirkkoharjun liikuntareitti

Valaistu reitti Kirkkoharjun näkötornilta Kyötikkälän kautta haarautuu Vatialantien jälkeen kahtia. Toinen haara johtaa Vatialan koululle ja toinen haara kulkee Tampereen rajalle saakka yhtyen siellä Tampereen verkostoon. Kirkkoharjun liikuntareitin varrella on kuntoiluvälineitä ja reitillä voi maastopyöräillä.

Avaa kartta

Ratsastuskoulut ja tallit

Hevosharrastajille Kangasala on unelmapaikka. Ratsastuskoulut ja tallit tarjoavat asiantuntevaa alkeisopastusta ja pitkään ratsastaneille löytyy kehittymisen mahdollisuuksia. Pohtiolammen ratsastuskeskuksessa on hiekkapohjainen kilpakenttä ja maastoreittejä, joilla ratsastaminen on aina sallittua.

Retkiluistelu Saarikylissä

Noin kolmen kilometrin mittainen retkiluistelurata Roineen jäällä Saarikylissä on suosittu talviretken kohde. Luistimia voi vuokrata Haaviston luomutilalla, jossa voi reippailun jälkeen nauttia lämmintä juotavaa ja tilan leivonnaisia.

Vehoniemenharjun näkötorni

Vehoniemenharjun luonnonsuojelualueen näkötorni on vanhin, vuodelta 1927. Harjun laki nousee jopa 60 metriä vedenpinnan yläpuolelle. Näkötorni sijaitsee Vehoniemen automuseon vieressä.

Avaa kartta

Haralanharjun näkötorni

Haralanharjun maisemat innoittivat kirjailija Zacharius Topeliuksen kirjoittamaan runon Kesäpäivä Kangasalla 1800-luvun puolessa välissä. Nykyisen näkötornin avajaisia vietettiin vuonna 2009.

Avaa kartta

Keisarinharjun näkötorni

Keisarinharjulle lähelle Mobiliaa nousi 1819 Suomen ensimmäinen näkötorni keisari Aleksanteri I:n vierailun kunniaksi. Nykyinen tasanne nimeltään Keisarinportaat on vuodelta 2006.

Avaa kartta

Kirkkoharjun näkötorni

Kirkkoharjun funkistorni vuodelta 1930 on torneista korkeimmalla paikalla ja sieltä on huikeat näkymät Kangasalan keskustaan. Torni restaurointiin vuonna 2000. Nykyään se on erilaisten kesäjuhlien ja tapahtumien suosittu pitopaikka.

Avaa kartta

Kaarinanpolku

Noin 60 kilometrin mittainen vaellusreitti, josta voi kulkea lyhyempiäkin osuuksia. Kaarinanpolku on merkitty sinisin paaluin ja reitin varrella on laavuja. Mikäli haluat taivaltaa enemmän, Kaarinan polulta on yhteys Lempäälän Birgitan polulle.

Avaa kartta

 

Luolalöytöjä

Kangasalalta löytyy jännittäviä luolakohteita kierrettäväksi vaikka koko päiväksi. Lempokivi ja Ohtolan Pirunkallio ovat niistä tunnetuimmat. Mäyrävuoren ulkoilualue keskustan tuntumassa yllättää kauneudellaan. Luola löytyy suuren hiidenkiven alta.