Kirkkoharju. Kuva: Tiia Ennala

Retkelle Kangasalle

Kangasalan monimuotoinen luonto, maastot ja luonnonnähtävyydet tarjoavat aitoja elämyksiä kaikenikäisille. Patikoidessa ehtii havainnoida ympäristöä, rauhoittua kuuntelemaan metsän ääniä tai poimimaan sieniä ja marjoja. Lintujen ja muiden metsän eläinten tarkkailu on mieluisaa tekemistä myös perheen pienimmille. Kangasalla luonnossa liikutaan jalan, pyöräillen, juosten, hiihtäen ja ratsailla.

Kangasalan läpi kulkee jääkauden muovaama harjuselänne. Kirkkoharju, Kuohunharju, Keisarinharju ja Vehoniemenharju kohoavat keskellä järviä, joista kolme suurinta ovat Roine, Längelmävesi ja Vesijärvi. Retkeilyreititkuljettavat harjujen huipuille ja vesistöjen äärelle.

Näiltä sivuilta löydät kaiken Kangasalan retkeilystä. Tervetuloa nauttimaan luonnosta!

Laavu ja retkeily Saarikylissä, talvi 2021

Retkeile laavulle

Laavulla on mukava pitää taukoa ja nauttia retkieväistä. Osalla Kangasalan laavuista voi myös yöpyä.

Kaksi Kangasalan laavuista sijaitsee saaressa: Hautsaaren kotalaavu Roineella ja Santasaaren laavu Vesijärvellä.

Painetun laavuesitteen voit noutaa matkailuneuvonnasta tai kaupunki-infosta.

Patikointi ja laavut Kangasalla

Pysäköinti ja polttopuut

Osa Kangasalan reiteistä ja laavuista on hyvin suosittuja, mikä saattaa vaikuttaa pysäköintiin kohteissa. Huomioithan pysäköidessä kaikki tiellä liikkujat ja teiden käyttäjät.

Laavujen polttopuutilanne vaihtelee, eikä kaikkialla ole puuhuoltoa. Mikäli suunnitteilla on tehdä nuotio, otathan varmuuden vuoksi omia polttopuita mukaan.

Polttopuiden loppumisesta laavulla voit ilmoittaa osoitteessa: www.kangasala.fi/infrapalaute

Saarikylien kanootinvuokrausta. Kuva: Tiia Ennala

Virkisty vesillä

Kangasalan vesistöihin pääsee tutustumaan kesäkaudella lainattavilla kaupunkikanooteilla ja -veneillä. Niiden sijainnit löytyvät kaupungin verkkosivuilta: kangasala.fi

Vuokrakanootteja, kajakkeja ja SUP-lautoja vuokraavat Kangasala Melojat ry Vesaniemessä ja Haaviston luomutila Saarikylissä.

Retkeilykohteet

Lisää ideoita retkeilyyn

Lisää luettavaa