Kaksi kuparinväristä mukia kippistää jouluvalojen loistaessa

Pikkujoulut Kangasalla 2022

Kangasala tarjoaa mieleenpainuvia elämyksiä pikkujoulujen viettäjille. Meillä on tunnelmallisia juhlatiloja ja ravintoloita moneen makuun, viihdyttävää ohjelmaa sekä aktiviteetteja urheilusta ja liikunnasta kulttuurielämyksiin.

Kokosimme yhteen paikallisia pikkujouluideoita työyhteisöille ja kaveriporukoille. Majoitusvaihtoehtoja löytyy Hotelli Kuohusta vuokramökkeihin ja edustushuviloihin.

Puuttuuko kohteesi tai palvelusi koosteesta?
Ilmoita siitä meille: toimisto@visitkangasala.fi


Juhlat 1920-luvun tyyliin Mobiliassa

Auton ja tien museo Mobilia, Kustaa Kolmannen tie 75

Tänä syksynä 1920-luku tuo iloisen rytminsä terästämään pikkujoulukautta. Eri kokoisten teemajuhlien rungon muodostaa Mobilian Suomi liikkeelle 1920-luvulla -näyttely, joka tuo esille 1920-luvun elämää erityisesti liikkumisen näkökulmasta. Näyttely toimii omana ohjelmanumeronaan ja luo upeat puitteet teemajuhlille.

Tarjoilut juhliin järjestyvät Mobilian ravintolasta. Tiloihin voi luoda 1920-luvun kieltolain aikaisen salakapakan tunnelmaa.  Juhlatunnelmaa luovat erillisestä tilauksesta 1920-luvun teemaan sopivat, näyttävät ohjelmanumerot kuten akrobaatit, tulitaiteilijat ja swing-tanssijat.

Jalmarin pikkujouluklubi

La 3.12. klo 18–01
Kangasala-talo, Kuohunharjuntie 6

Jalmarin pikkujouluklubilla Kangasala-sali muuttuu tunnelmalliseksi klubiksi, jossa musiikista vastaavat Screaming Rancheros ja Roamin’ Street Band. Yleisö pääsee lähelle esiintyjiä ja saattaapa paikalla vilahtaa itse joulupukkikin.

Liput 20 € / henkilö, sis. klubiruokailun seisovasta pöydästä. Liput ostettavissa Kulttuuriravintola Jalmarista aukioloaikoina.

Pikkujoulut Raudanmaalla

Varattavissa marras–joulukuussa 2022
Raudanmaan kylätalo, Ponsantie 1269 

Pikkujoulukyläily Raudanmaalla on tunnelmallista yhdessäoloa. Omalla porukalla leivotaan piparkakkuja, joiden paistumisen aikana kuljetaan Metsämielikävely, joka tuo rauhaa keholle ja mielelle.

Ulkoilun jälkeen koristellaan piparit ja makunystyröitä herättelee glögi-tasting. Ruokailut tilattavissa erikseen Kahvila Mäyrän listalta. Pikkujoulujen päätteeksi käydään tapaamassa Pikkupihan eläimiä.

Pikkujoulupaketti 35 € /hlö, minimilaskutus 10 hlöä.

Kirkkoharjun kahvila

Varattavissa marras–joulukuussa 2022
Kirkkoharjun kahvila, Kirkkoharjuntie 3

Kirkkoharjun kahvila järjestää tunnelmalliset pikkujoulut tai reipashenkiset virkistyspäivät upeissa maisemissa.

Anniskeluoikeuksin varustettu kahvila sijaitsee aivan Kangasalan keskustan läheisyydessä hyvien bussireittien varrella, ja perille pääsee tarvittaessa autollakin.

Sisätilat soveltuvat enintään 15 hengelle ja ulkotiloissa kahvitus tai lämmin keitto onnistuu suurellekin osallistujamäärälle.

Valaistut kuntoilureitit lähtevät kahvilalta ja suosittu Sorolan virkistysalue on muutaman kilometrin päässä.

Visit Kangasala suosittelee -leimake

Lisää ideoita pikkujouluihin

Kangasalan uimahalli Kuohu

Kylpylähenkinen uimahalli Kuohu Kangasalan keskustassa kutsuu pikkujouluporukoita reippailemaan ja rentoutumaan. Voit vuokrata pikkujouluja varten oman saunatilan ja nauttia uinnin jälkeen uimahallin lounas-kahvila Armas Helmen raikkaista tarjoiluista.

Kuohun naapurissa sijaitsee Kangasalan oma hotelli Kuohu, joka tarjoaa laadukasta majoitusta modernilla itsepalvelukonseptilla. Huoneista on kauniit näköalat joko Kangasalan keskustaan tai Kirkkojärven suuntaan.

Kangasala-talo ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kangasala-talo tarjoaa live-elämyksiä ja kohtaamisia taiteen, kulttuurin ja viihteen äärellä. Monipuolinen ohjelmisto koostuu konserteista, teatterista ja stand up -esityksistä. Taidemuseon vaihtuvassa näyttelyssä 17.9.2022–7.1.2023 nähdään rakastetun tamperelaisen taiteilijan Kimmo Kaivannon teoksia. Kuvanveistäjä Kimmo Pyykön Pitkän matkan ateljeessa on esillä teoksia kuudelta vuosikymmeneltä.

Yhdistä konserttiin tai museovierailuun pikkujouluruokailu tai glögi-tasting Kangasala-talon Kulttuuriravintola Jalmarissa.


Vehoniemen Automuseo

Vehoniemen Automuseolla pääsee joulun tunnelmaan perinteisillä Joulupuuropäivillä 26.11.–18.11.2022. Päivittäin klo 10–16 keitellään riisipuuroa ja väskynäsoppaa, eikä kanelia ja voisilmääkään ei ole unohdettu. Isompien ryhmien ja aukioloaikojen ulkopuolella saapuvien kannattaa olla yhteydessä etukäteen

Automuseon maksuttomassa näyttelyssä ihaillaan upeasti entisöityjä moottoriajoneuvoja eri vuosikymmeniltä, ja museovierailuun voi yhdistää ulkoilun Vehoniemenharjulla ja kiivetän näkötorniin ihailemaan maisemia.


Kuhmalahden Taidepappila

Kuhmalahden Taidepappila on keramiikkataiteilija Teemu Luodon ateljeekoti, jossa hän työskentelee ympärivuotisesti. Teemu Luoto tunnetaan veikeistä eläin- ja ihmishahmoistaan sekä naamioistaan.

Taidepappilassa voi vierailla ennakkovarauksesta ympäri vuoden.


KukKivat Home & Deco

Ryhmille tarjolla 1–2 tunnin pituinen sidontakurssi. Valitse kukkakimppu tai moderni kranssi.


Pilates-paja

Rentoutumista tai kunnon treeniä ryhmän toiveiden mukaan. Tunnin voi toteuttaa sisätiloissa tai vaikka ulkona harjumaisemissa.


Marin Huoltamo

Pikkujouluihin ohjelmaksi sopii hauska ja hyvää tekevä wine&yoga -tunti.


PoleDance Piagrina tanssistudio

Yksityistunteja ryhmille. Kokeile tankotanssia, ilmajoogaa, whip crackingiä tai akrobatiaa. Tarjolla myös äijä-tankotanssia.


Tanssistudio Studiodiamonddancers

Esityksiä pikkujouluihin ja muihin juhliin: tankotanssia, tuoliakrobatiaa, tuli- ja led-valo-esityksiä.


Pilates Pia Rauhalahti

Lähde porukalla liikkumaan, venymään ja hengähtämään pilates-salille tai luontoon. Yksityistunnin voi yhdistää vaikkapa Jussin Kodalle, jonka jälkeen saunomista ja rentoutumista nuotion äärellä.


Visit Kangasala suosittelee -leimake