Pääsiäismenot 2022

Pääsiäislomalla 2022 Kangasalta löytyy monenlaisia aktiviteetteja: museoita, uintia, elokuvia ja herkuttelua kahviloissa ja ravintoloissa. Retkeilyreitit ja luontopolut kutsuvat kevätretkelle.

Katso alta menovinkit pääsiäisvapaille!

Tekemistä koko perheelle

Vehoniemen Automuseo

Vehoniemen Automuseon näyttelyineen ja kahvion herkkuineen ovat avoinna pääsiäisen aikaan päivittäin.

Samalla kannattaa käydä tutkimassa kevään tuloa Vehoniemen luontopolulla. Ensimmäiset sinivuokot on jo bongattu!

Vehoniemen Automuseo on avoinna pääsiäisenä:

Pe 10-17
La 10-19
Su 10-19
Ma 10-19

Pikkupihan pupula ja Raudanmaan koko perheen pääsiäistapahtuma

Pikkupihan pääsiäistapahtuma järjestetään 16.4.2022 klo 10-16 Raudanmaan kylätalon ja Lastenmaatila Pikkupihan alueella. Ohjelmassa on kevään hauskin pääsiäismunajahti ja pääsiäisaskartelua, Pupulassa pääset näkemään viikon vanhat pikkutiput ja pitämään oikeaa pääsiäispupua sylissä. Saat siitä omalla kuvallasi olevan pääsiäiskortin muistoksi. Liput 9,5 €.

Raudanmaan kylätalon Kahvila Mäyrä palvelee kävijöitä perjantaina 15.4. ja lauantaina 16.4. Pikkupihan pupula on avoinna myös perjantaina.

Uimahalli Kuohu

Kuohuun pääsee polskimaan pääsiäisenä joka päivä ja vesipedot pääsevät testaamaan Aquaglide-toimintarataa. Kuohun erilaisissa altaissa sekä vesiliukumäessä viihtyvät varmasti kaikenikäiset.

Kuohu on auki pääsiäisenä pe-ma 15.-18.4. klo 10-18.

Lue lisää >

K-Kino

Kangasala-talon elokuvateatterin pääsiäisviikonlopussa nähdään kolme elokuvaa: lastenelokuvat Kanakani ja tuomion hamsteri (K7) ja Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka (K7) sekä Inka Kallénin ja Aku Louhimiehen käsikirjoittama rohkea draamaelokuva Odotus (K16).

Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Interiööri Sirkusväkeä-näyttelystä. Kuvassa Teemu Luodon teoksia. Kuva: Jussi Koivunen

Sirkusväkeä-näyttelyssä on väriä, vauhtia ja taianomaista tunnelmaa. Näyttely kokoaa yhteen nimekkäitä kotimaisia kuvataiteen tekijöitä sirkusteemaisilla teoksillaan. Nähtävillä on nimekkäiden kotimaisten kuvataiteen tekijöiden sirkusteemaisia teoksia, ja monipuolinen kirjo erilaisia tekniikoita ja materiaaleja, kuten keramiikkaa, öljyvärimaalausta, veistoksia, grafiikkaa ja kuvakudoksia. Näyttelyn taiteilijat: Taisto AhtolaBirger CarlstedtCris af EnehielmErik EnrothEster Helenius, Kerttu Horila, Alice Kaira, Virpi Kinnunen, Teemu Luoto, Tuulikki Pietilä, Kimmo Pyykkö, Taisto Toivonen.

Taidemuseo on avoinna pääsiäisenä seuraavasti:

Kiirastorstai 14.4. avoinna klo 11-19
Pitkäperjantai 15.4. suljettu
Lankalauantai 16.4. avoinna klo 11-17
Pääsiäissunnuntai 17.4. suljettu

Ruokaa ja kahvittelua

Kirkkoharjun kahvila

Kirkkoharjun kahvila on avoinna pääsiäisenä päivittäin. Tarjolla on kauden henkeen viritettyjä kakkuja, rahkapullia, ja myös omatekoista simaa on jo saatavilla.

Pe 15.4. klo 11-18
La 16.4. klo 11-16
Su 17.4. klo 11-6

Vehoniemen Alamajan Kartano Kahvila

Vehoniemen Alamajan Kartano Kahvila sijaitsee kauniissa maisemissa Kaivannon kanavan varrella. Kahvila on avoinna pääsiäislauantaina ja -sunnuntaina 11-17.

Pepper

Tunnelmallinen ravintola Pepper Kangasalan keskustassa palvelee pääsiäisenä päivittäin. Pepperin lastenlistan annokset maistuvat perheen pienimmille.

Trattoria Pazzi

Trattoria Pazzi on italialaistyylinen ravintola pienellä skandinaavisella mausteella. Pääsiäisenä Pazzi palvele perjantaina 15.4. klo 12-22 ja lauantaina 16.4. klo 12-22.

Lue lisää >

Kaivannon Keidas

Suosittu kesäravintola Kaivannon Keidas avaa ovensa pääsiäisenä. Ravintola on avoinna 14.4.-18.4.2022 klo 11-18.