Kangasalan matkailusivusto

Näyttelyt ja muut pidempiaikaiset tapahtumat

Näyttelyt ja muut pidempiaikaiset tapahtumat

 

Reijo Hukkanen: Luontopolku

27.1.–27.5.2018
Paikka: Kimmo Pyykkö -taidemuseo
6 / 4 tai Museokortti, Alle 18-v. 0 €

Kimmo Pyykkö -taidemuseon kevään 2018 vaihtuvana näyttelynä nähdään oululaisen kuvanveistäjä Reijo Hukkasen Luontopolku.

Näyttelyssä on esillä Reijo Hukkasen tuoreita, 2017 vuonna valmistuneita veistoksia ja esinekoosteita. Lähes 20 teosta ovat esillä taidemuseon kahdessa kerroksessa. Uusien töiden lisäksi näyttelyssä nähdään vanhempia teoslainoja Oulun ja Rovaniemen taidemuseon sekä Kansallisgalleria Kiasman kokoelmista.

Reijo Hukkasen (s 1946) taiteilijaura alkoi 1970-luvulla taidemaalarina. Hänet tunnettiin väkevänä ja rosoisena ekspressionistina, joka kuljetti kankaalle kujeilun ja huumorin, sanaleikit ja inhimillisyyden. Luontevana jatkumona maalaamiselle kaksiulotteinen ilmaisutapa kasvoi 1980-luvulla veistoksiksi ja esinekoosteiksi.

Reijo Hukkanen on tarkkakatseinen keräilijä ja hienovarainen veistäjä, jonka Pikisaaren työhuoneessa vuosikymmeniä varastoidut tai vastikään löydetyt osat, esineet ja kappaleet löytävät paikkansa paljon puserrettujen työtuntien jälkeen. Koneistetut osat, puretut kappaleet ja hylätyt esineet saavat uuden elämän Hukkasen käsien kautta rikkaissa, leikkisissä ja huolella rakennetuissa veistoksissa.

Reijo Hukkanen opiskeli Taideteollisessa oppilaitoksessa 1967–71. Hänen maalauksiaan ja veistoksiaan kuuluu lukuisiin julkisiin kokoelmiin. Tuorein julkinen teos on Laulupuut (2012) Musiikkitalon edustalla Helsingissä. Hukkanen on Suomen kuvanveistäjäliiton kunniajäsen, ja hän sai vuonna 2012 Pro Finlandia -mitalin.

Lisätietoja: www.kimmopyykkotaidemuseo.fi


Mobilian klassikot

Autoglym Galleryn Mobilian klassikot -näyttelyssä yleisö voi ihastella lasiseinäisessä näyttelytilassa säilytettäviä klassikkoajoneuvoja. Mobilian klassikot on avoinna yleisölle Mobilian normaaleina aukioloaikoina. Joukossa on niin maailman luokan harvinaisuuksia kuten Mercedes-Benz Waxenberger kuin tavallisempia aikansa klassikoita.

Mobilian klassikot -näyttelyssä olevat autot vaihtuvat ajoittain, ja joukosta voi löytää myös myytävänä olevia vaihtoehtoja. Esillä oleva kalusto pyritään pitämään monipuolisena ja mielenkiintoisena niin maantieteellisesti, aikakausittain kuin myös rahalliselta ja autohistorialliselta arvoltaan.

Lisätietoja Mobilian sivuilta.


 

Kausi 2017 | Vehoniemen automuseo

Näyttelyyn vapaa pääsy!

Kauden 2017 aukioloajat:

päivittäin 18.9.-17.12  klo 10-17


 

Kimmo Pyykkö -taidemuseon pysyvä näyttely: Pitkän matkan ateljee

Pääsymaksu: 6 / 4 / 0 € / Museokortti

 

Taidemuseon pysyvässä näyttelyssä tehdään matkaa professori Kimmo Pyykön ateljeessa. Kangasalla vietetystä lapsuudesta ja nuoruudesta alkanut tie johti taidekoulutukseen pääkaupunkiin ja monimuotoiseen uraan suomalaisella taidekentällä kuuden vuosikymmenen aikana.

Näyttely rakentuu alkuperäisdokumenttien, digitoidun aineiston ja taideteosten vuoropuhelusta.


 

Suomi turvassa 100 vuotta -teemanäyttely

avautuu 17.3.2017

Suomi turvassa 100 vuotta on Mobilian Autokylän vuoden 2017 suuri teemanäyttely, joka esittelee hälytysajoneuvojen ja sotilasajoneuvojen historiaa sekä Suomen ja suomalaisten turvana toimivien pelastusalan ammattilaisten toimintaa. Näyttely on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta juhlistavaa Yhteinen perintö -hanketta, jossa museot kertovat Suomen itsenäisyydestä eri teemoja käsittelevien näyttelyiden, tapahtumien ja muun toiminnan avulla. Suomi turvassa 100 vuotta -teemanäyttely avautuu yleisölle maaliskuussa 2017.

Hyödyllistä

Seuraa meitä somessa

Matkailuneuvonta

Mobilian Autokylä
Kustaa Kolmannen tie 75
36270 Kangasala
Puh: (03) 3140 4000
asiakaspalvelu@mobilia.fi
Palaute
Sivukartta