Arkkitehtuuri

Kangasalan kirkko

Vuonna 1767 valmistunut, tunnetun suomalaisen kirkonrakentajan Antti Piimäsen rakentama harmaakivikirkko sijaitsee Kangasalan keskustassa. Kaunis kirkko tunnetaan sadoin tähdin koristellusta kasettikatostaan ja ulkoseinään muuratusta verikivestä, joka näyttää tihkuvan punaista ainetta.

Kangasala-talon on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen.

Kangasala-talo

Kangasala-talo on tapahtumien ja taiteen koti aivan kaupungin keskustassa, vain 20 minuutin päässä Tampereelta. Monipuolisesta ohjelmistostaan tunnettu kulttuurikeskus järjestää konsertteja, musikaaleja, teatteria, stand-upia, uutuuselokuvia ja taidenäyttelyitä.

Vatialan kappeli

Vatialan askeettinen siunauskappeli vuodelta 1960 kuuluu Suomen modernin arkkitehtuurin kansainvälisesti arvostettuihin merkkiteoksiin. Iso kappeli on poikkileikkaukseltaan paraabelin muotoinen.

Paakarin talo

Paakarin talo

Nykyisin rakennus tunnetaan ravintola Paakarina, mutta alkujaan se on Kangasalan vanha postirakennus, jonka rakennutti postiljooni Nikodemus Takanen. Kangasalan postitoimisto toimi rakennuksessa vuosina 1912-1968.

Vanha urkutehdas Kuva: Emilia Hakomäki

Kangasalan urkutehdas

Kangasalan urkutehtaana tunnetussa rakennuksessa toimi vuosina 1843-1983 Kangasalan urkutehdas ja Kangasalan urkurakentamo Oy vuosina 1983-1996.

Vanha kirjakauppa kuva: Emilia Hakomäki

K. A. Heinon vanha kirjakauppa

Kaunis vanha puurakennus Ruutanantien ja Urheilutien kulmauksessa on Kangasalan vanhan K.A. Heinon kirjakauppa, joka perustettiin vuonna 1912 vilkkaaseen ja eläväiseen kirkonkylään.