Mustijärven laavu Kangasalla

Patikointi ja retkeily

Ihmisiä Kirkkojärven luontopolulla

Kirkkojärven kulttuuri- ja luontopolku

Noin 10,5 kilometrin pituinen Kangasalan kaupungin rakentama ja ylläpitämä luontopolku, joka sijaitsee Kangasalan keskustan tuntumassa.

Luontopolku kulkee osittain keskustan kävelyteillä ja osittain Kirkkojärven rantapoluilla ja pitkospuilla sekä Liuksialan kultturimaisemissa.

Lue lisää

Auringonlasku Kaarinanpolku

Kaarinanpolku

Noin 60 kilometrin mittainen vaellusreitti, josta voi kulkea lyhyempiäkin osuuksia. Kaarinanpolku on merkitty sinisin paaluin ja reitin varrella on laavuja. Mikäli haluat taivaltaa enemmän, Kaarinan polulta on yhteys Lempäälän Birgitan polulle.

Avaa kartta

 

Laipanmaan alue

Laipanmaan alue kuuluu Etelä-Suomen suurimpiin yhtenäisiin metsäalueisiin. Se tarjoaa retkeilijälle 30 kilometriä opastettuja polkuja Kangasalan kaupungin ja Pälkäneen kunnan alueilla.

Avaa kartta

Vehoniemen luontopolku

Vehoniemenharjun kahden kilometrin mittainen luontopolku tutustuttaa harjuluontoon. Paikoin jyrkkärinteisen reitin erikoisuuksia ovat visakoivut ja Uhkainlammen suppa. Polku on Metsähallituksen ylläpitämä.

Avaa kartta

Kuntien yhteiset virkistysalueet

Pirkanmaan virkistysalueyhdistys ry kehittää virkistys- ja retkeilymahdollisuuksia Pirkanmaalla. Kangasalan kaupunki ja 13 muuta jäsenkuntaa hankkivat yhdessä maata asukkaiden virkistys- ja retkeilyalueisiin, joista yksi sijaitsee Kangasalla. Tietoa Hautsaaresta ja muista retkeilyalueesta löytyy yhdistyksen sivuilta >