Retkeily ja patikointi

Kangasalan ainutlaatuinen luonto ja kauniit maisemat houkuttelevat retkeilemään. Kangasalla on useita luontoretkikohdetta, joihin pääsee tutustumaan turvallisesti merkittyjä polkuja pitkin.

Kohteita ja reittejä on tarjolla sekä kokeneemmille että aloitteleville retkeilijöille. Kaikissa retkeilykohteissa on myös lapsille soveltuvia reittejä.

Laavuilla voi pysähtyä nauttimaan retkieväitä tai yöpyä.

Vehoniemen luontopolku

Vehoniemen luontopolku

Vehoniemenharjun kahden kilometrin mittainen luontopolku tutustuttaa harjuluontoon. Paikoin jyrkkärinteisen reitin erikoisuuksia ovat visakoivut ja Uhkainlammen suppa.

Lue lisää

Ihmisiä Kirkkojärven luontopolulla

Kirkkojärven kulttuuri- ja luontopolku

Noin 10,5 kilometrin pituinen Kirkkojärven kulttuuri- ja luontopolku kulkee Kangasalan keskustan tuntumassa: Kirkkojärven rantapoluilla ja pitkospuilla, Liuksialan kultturimaisemissa ja keskustan kävelyteillä. 

Lue lisää

Pihtilampi Laipanmaa

Laipanmaan alue

Etelä-Suomen suurimpiin yhtenäisiin metsäalueisiin lukeutuva Laipanmaa on monipuolinen kohde retkeilijälle.

Lue lisää

Auringonlasku Kaarinanpolku

Kaarinanpolku

Kaarinanpolku on 60 kilometrin mittainen vaellusreitti, josta voi kulkea lyhyempiäkin osuuksia. Patikoinnin lomassa kannattaa levähtää laavulla, joita reitin varrella on useita.

Lue lisää

Kuntien yhteiset virkistysalueet

Pirkanmaan virkistysalueyhdistys ry kehittää virkistys- ja retkeilymahdollisuuksia Pirkanmaalla. Kangasalan kaupunki ja 13 muuta jäsenkuntaa hankkivat yhdessä maata asukkaiden virkistys- ja retkeilyalueisiin, joista yksi sijaitsee Kangasalla. Tietoa Hautsaaresta ja muista retkeilyalueesta löytyy yhdistyksen sivuilta >