Lapsiperhe leikkipuistossa Mobiliassa, kuva Tiia Ennala

Lapsille ja perheille

Seikkailuja harjumaastossa, polkuautoilua liikennepuistossa, lintubongausta, polskuttelua altaassa tai järvessä, herkuttelua, elokuvia ja teatteria. Kangasala on täynnä tekemistä ja toimintaa lapsille ja perheille.

T3park

Vesipuisto T3Park Vesaniemi

Kesällä 2022 avattu kelluva vesipuisto T3Park Vesaniemen uimarannalla kutsuu vesileikkeihin. Radalla on mm. tramboliini, erilaisia esteitä ja liukumäki.

Lastenmaatila Pikkupihan miniatyyrihevoset. Kuva: Tiia Ennala

Lastenmaatila Pikkupiha

Kangasalan kauniilla maaseudulla, 30 minuutin päässä Tampereesta, sijaitsee lastenmaatila Pikkupiha Raudanmaan kylätalolla. Pikkupiha on hauska kohde maaseudun rauhasta ja eläimistä pitävälle.

Vehoniemen automuseo, kuva Tiia Ennala

Vehoniemen automuseo

Vehoniemen automuseossa on esillä mielenkiintoisia ja upeasti entisöityjä moottoriajoneuvoja eri vuosikymmeniltä. Moottoripyörillä on oma osansa suomalaisen ajoneuvohistorian näyttelyssä.

Automuseon kahvio on maan kuulu herkuistaan. Leilan Lelukaupasta löytyy tuliaisiksi vaikka pienoismalleja tai koristeltua posliinia.

Mobilian Liikennepuisto, kuva: Tiia Ennala

Mobilian autokylässä lapsille

Lapset on huomioitu Mobilian näyttelyissä: esimerkiksi Rallimuseossa on suureen suosioon noussut 90-luvun peliklassikko Sega Rally, jolla pääsee nauttimaan ralliajon hurmasta.
Kesäkaudella 4–12-vuotiaat lapset pääsevät harjoittelemaan ohjatusti turvallista liikennekäyttäytymistä Rahtarit-liikennepuiston polkuautoilla. Mobilian pihamaalla on suosittu leikkipuisto, jonka reunalla on perheen pienimpiä varten Hyvä kakku -hiekkatietyömaa. Työmaalta löytyy myös kolikkotoiminen, hydraulinen kaivuri hieman isompia leikkijöitä varten.

Merenneitouimarit Kuohussa

Uimahalli Kuohu

Kangasalan Uimahalli Kuohussa rentoudut, kuntoilet ja pidät hauskaa! Ui itsesi kuntoon, karaistu
kylmäaltaassa, vetreydy monitoimialtaassa, heittäydy 40-metriseen liukumäkeen tai hyppää kierteellä kolmesta metristä. Kaksi lastenallasta tarjoavat hyvät mahdollisuudet veteen tutustumiseen ja uimaan opetteluun.

Violan Puoti Kuhmalahdella

Violan Puoti ja eläimet

Ihastuttava Violan Puoti Kuhmalahdella on oiva paikka tutustua eläimiin ja samalla tehdä ostokset uniikissa puodissa maalaismaisemissa.

Pohtiolampi

Pohtiolammen kauniissa maisemissa voit viettää vaikka koko päivän. Pihapiirissä voit onkia lohia, pelata minigolfia tai bongata lintuja lintutornista. Lapsille on leikkivälineitä.

Luolalöytöjä

Kangasalalta löytyy jännittäviä luolakohteita kierrettäväksi vaikka koko päiväksi. Lempokivi ja Ohtolan Pirunkallio ovat niistä tunnetuimmat. Mäyrävuoren ulkoilualue keskustan tuntumassa yllättää kauneudellaan. Luola löytyy suuren hiidenkiven alta.

 

Vesaniemen uimarannalla on paljon tekemistä.

Vesaniemen ranta

Vesaniemen uimaranta on sijainniltaan oikea helmi kaupungin keskustan välittömässä läheisyydessä. Siellä on kolmen ja viiden metrin hyppytasot huimapäille, uudet laiturit ja lasten opettelualue. Rannalla on hyvä mahdollisuus auringon ottoon, leikkivälineitä lapsille ja kenttä beach-volleyn pelaamiseen.

Frisbeegolfia Ranta-Koivistossa

Mikäs sen mukavampaa kuin heitellä frisbeet koriin kauniina päivänä hienolla puistoradalla! Rata on yhdeksänväyläinen ja sijaitsee Ranta-Koivistossa Kirkkojärven läheisyydessä.

Mäyrävuoren lohkareluola ja hiidenkivi. Kuva: Tiia Ennala

Mäyrävuori

Mäyrävuoren ulkoilualueella pääsee tutustumaan jännittävään lohkareluolaan, joka löytyy suuren hiidenkiven alta. Luola ja hiidenkivi ympäristöineen on todellinen seikkailukohde. 

Pitkäjärven skeittipuisto

Pitkäjärven koulun piha-alueen yhteydessä on lähes 400 neliön skeittipuisto, joka on koulupäivän päätyttyä vapaasti käytettävissä. Se sopii niin skeittaajille, scoottaajille kuin bmx-pyöräilijöillekin.

Geokätkö

Geokätköily

Ympäri Kangasalaa löytyy monelaisia geokätköjä, jotka esittelevät erilaisia kohteita ja maisemapaikkoja luonnossa.
Geokätköily on hauskaa yhdessätekemistä koko perheelle. Yhdistä kätköjen etsintään eväsretki tai johonkin matkailukohteeseen tutustuminen.

lapsia leikkipuistossa Mobiliassa.

Leikkipuistot ja leikkipaikat

Leikkipaikkoja löytyy ympäri Kangasalaa sekä erillisinä leikkikenttinä että päiväkotien ja koulujen leikkipihoilla.

Lisää luettavaa