Museot ja galleriat

Kimmo Pyykkö -taidemuseo, kuva Tiia Ennala

Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kimmo Pyykkö -taidemuseo Kangasala-talossa esittelee korkeatasoisia vaihtuvia kuvataidenäyttelyitä ympäri vuoden. Museo on nimetty kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykön mukaan. Kimmo Pyykön pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee esittelee kuvanveistäjän monimuotoista, yli 50-vuotista taiteilijauraa suomalaisella taidekentällä.

Lue lisää

Mobilia automuseo, kuva: Tiia Ennala

Mobilia

Mobilia on auto- ja tiealan valtakunnallinen vastuumuseo, joka tarjoaa nähtävää ja koettavaa läpi vuoden koko perheelle. Vuosittain vaihtuva päänäyttely esittelee tieliikennealan ilmiöitä, pysyvissä näyttelyissä tutustutaan klassikkoautoihin ja rallihistoriaan. Längelmäveden rannalla sijaitsevassa kohteessa on myös liikennepuisto, museokauppa ja kahvila-ravintola.

Lue lisää

Vehoniemen automuseo, kuva Tiia Ennala

Vehoniemen automuseo

Vehoniemen automuseossa on esillä mielenkiintoisia ja upeasti entisöityjä moottoriajoneuvoja eri vuosikymmeniltä. Moottoripyörillä on oma osansa suomalaisen ajoneuvohistorian näyttelyssä.

Automuseon kahvio on maan kuulu herkuistaan. Leilan Lelukaupasta löytyy tuliaisiksi vaikka pienoismalleja tai koristeltua posliinia.

Lue lisää

Kangasalan kotiseutumuseo

Kotiseutumuseo

Kangasalan Kotiseutumuseon näyttelytilat ovat kolmessa kerroksessa ja luetteloituja esineitä on n. 1700. Perusnäyttelyn ohella pidetään myös vaihtuvia Kangsalan historiaan liittyviä näyttelyjä.

Museon edessä harvinaista pallograniittia oleva kivi on syntynyt 2000 milj. vuotta sitten.

Lue lisää

Taidetila Terra

Kangasalan pääkirjaston Taidetila Terra on harrastajataiteilijoille, taidekouluille, kansalaisopiston ryhmille ja yhdistyksille tarkoitettu kaupungin kulttuuripalvelujen ylläpitämä näyttelytila. Taidetila Terra sijaitsee pääkirjaston ensimmäisessä kerroksessa keskeisellä paikalla.

Lue lisää

Juhlatalo Äijälä

Karjalainen kulttuurikeskus Äijälätalo

Karjalainen kulttuurikeskus Äijälä on maanlaajuisesti merkittävä karjalaisen ja erityisesti siirtokarjalaisen kulttuurin esittelypaikka, jonka kokoelmat on koottu siirtoväen lahjoituksina. Kulttuurihistorialisessa museossa on esillä mm. perinne-esineitä, käsitöitä, valokuvia, maalaustaidetta, historiallisia dokumentteja ja luetteloitu noin 1200 niteen kirjasto.

Lue lisää

Kuhmalahden Taidepappila

Kuhmalahden taidepappila

Kuhmalahden taidepappila on Suomen vanhimpia kesänäyttelypaikkoja, toiminut jo lähes 50 vuotta. Näyttelyt vaihtuvat joka kesä. Taidepappila on keramiikkataiteilija Teemu Luodon ateljeekoti, jossa hän työskentelee ympärivuotisesti. Teemu Luoto tunnetaan leppoisista eläinhahmoistaan,…

Lue lisää

Galleria Art Villa Armas Pikonlinnassa

Galleria Art Villa Armas

Galleria Art Villa Armas on Pikonlinnassa sijaitseva galleria, jossa on monipuolisia vaihtuvia näyttelyjä.

Lue lisää

Kesäkohteet

Haaviston parvigalleria
Saarikylientie 888, 36570 Kaivanto

Kesäpäivän galleria
Huhmarintie 36, 36200 Kangasala

Kuhmalahden kotiseutumuseo
Knaapintie 16, 36810 Kuhmalahti

 

 

 

Sahalahden museomakasiini
Vanha Pakkalantie 35, 36420 Sahalahti
Avoinna sopimuksen mukaan.

Taidetalli
Majaalahdentie 204, 36270 Kangasala
p. 040 511 7116

Varsamäen hevosajopelimuseo
Varsamäentie 108, 36200 Kangasala
Avoinna sopimuksen mukaan p. 0405652384 tai 0404197077