Kangasalan matkailusivusto

Museoiden ilta to 17.8. klo 17–22

Mukana Museoiden illassa!

Kangasalan Kädentaitajien puoti

Kädentaitajien puoti on avoinna koko illan Lepokodilla. Puodilla pääsee illan aikana seuraamaan dreijausnäytöstä (klo 17–21) sekä kirjansidontaa (klo 17–22).

 

Kangasalan kirjasto

Kangasalla vietetään Museoiden iltaa torstaina 17.8.2017. Myös pääkirjasto on avoinna klo 22 saakka. Tule tutustumaan Taidetila Terran näyttelyyn, osallistu omatoimiseen taidesuunnistukseen ja lähde iltakävelylle Ahti Lassilan ja kontrabasson kanssa: akustinen keikka alkaa klo 18 kirjaston 2. kerroksesta ja jatkuu Kangasala-talon puolella. Vapaa pääsy, tervetuloa!

 

Galleria Villa Armas

Galleria Villa Armas avaa ovensa yleisölle. Tutustuttavana on koko illan Vuokko Isakssonin ja Tuija Vähävuoren Kaksin-tekstiilitaidenäyttely.

 

Kangasalan Karjalaseura

Äijälä-talon näyttelytilat, kirjasto, paviljonki, aittarakennus ja kahvio ovat avoinna koko illan.

Äijälän yläkerran näyttelytilassa voi tutustua Kangasalan Karjalaseuran 75- ja Kulttuurikeskus Äijälän 35-vuotisnäyttelyyn. Päärakennuksessa on mahdollisuus tutustua karjalaiseen kirjallisuuteen, ja aittarakennuksessa voi ihastella vanhoja esineitä. Myös pihapiirin Paviljonkiin kannattaa poiketa.

Kahvio on avoinna koko illan, ja myynnissä on uunituoreita karjalanpiirakoita myös kotiinvietäväksi.

Tule tutustumaan karjalaiseen kulttuuriin!

 

Kangasalan Kotiseutumuseo

Kangasalan Kotiseutumuseolla näyttelyiden esittelyt klo 18, 19 ja 20.

Verikivi-balladin esitys klo 21.00. Illan aikana mahdollisesti myös Kaarina Maununtyttären ja Kaarina Hannuntyttären tapaaminen. Osallistu museolla Tunnista museoesine ja käyttötarkoitus – kilpailuun, jossa kirjapalkinnot.

 

Kangasalan Lepokoti

Lepokodilla koko illan opastettu non-stop-esittelykierros, johon saa liittyä mukaan milloin itselle sopii. Kahvi- ja virvoketarjoilua kohtuullisin hinnoin. Salaseuran teatteri tarjoaa illan myötä esityksiä, joihin voi osallistua ennen talokierrosta, sen jälkeen tai vaikka kesken kaiken ja palata sen jälkeen vielä kierrokselle. Teatterin esitykset klo 18, 19, 20 ja 21.

 

Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Museoiden iltana Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on tekemistä ja näkemistä koko perheelle! Taidemuseo on avoinna koko tapahtuma-ajan, ja tapahtumiin on vapaa pääsy. Poikkea opastetulle kierrokselle, ihmettelemään veistoksia tai tule iltakävelylle Ahti Lassilan ja kontrabasson kanssa. Illan vieraat pääsevät tutustumaan myös kolmeen ajankohtaiseen näyttelyyn: Ilmassa itekkin, Isorättyät Kangasalla ja Merja Palin, Suunnittelijan silmin.

Aikataulu

klo 17-22 Näyttelyt avoinna: Ilmassa itekkin, Isorättyät Kangasalla ja  Merja Palin, Suunnittelijan silmin

klo 17.00 -17.30 Yleisöopastus näyttelyyn Ilmassa itekkin

klo 17.30-18.00 Merja Palin esittelee juhlanäyttelyn Suunnittelijan silmin

klo 18.00 alkaen Suunnittelija Merja Palin tavattavissa gallerissa

klo 18.00 Ahti Lassila iltakävelyllä kontrabasson kanssa

Lisätietoa Ahti Lassilan iltakonsertista

klo 19-20 Mitä kaikkea keksitkään tehdä hylätyistä tavaroista? Kokoa oma taideteos maksuttomassa työpajassa.

 

Kuhmalahden Kotiseutumuseo

Kuhmalahden Kotiseutumuseo on mukana museoiden illassa.

klo 17.30 kesän näyttelyiden esittely
klo 18.30- Matti Rauhalahti sekä Kusti ja Tanja Vuorinen musisoivat ja laulattavat vierailijoita.
Koko illan ajan kahvipannu kuumana.

 

Mobilia

Museoiden iltana Mobiliassa pääsee tutustumaan kaikkiin näyttelyihin: avoinna ovat Rallimuseo, Suomi turvassa 100 vuotta sekä Mobilian klassikot. Illan aikana järjestetään useita yleisöopastuksia!

klo 17 perheopastus Suomi turvassa 100 vuotta -näyttelyyn

klo 18 perheopastus Suomi turvassa 100 vuotta -näyttelyyn

klo 19 yleisöopastus Rallimuseoon

klo 20 yleisöopastus Suomi turvassa 100 vuotta -näyttelyyn

klo 21 yleisöopastus Rallimuseoon

 

Sahalahden museomakasiini

Sahalahden museomakasiinilla pääsee Museoiden illan aikana tutustumaan Kari Elkelän kokoamaan Sahalahti 1918–1948 Sisällissodassa ja sen jälkeen -mininäyttelyyn. Tule tutustumaan ja keskustelemaan! Illan aikana kerätään tietoja ja materiaalia suuremman näyttelyn rakentamiseksi. Lisäksi Sahalahdella on ohjelmassa Seppo Rinteen opastamat hautausmaakävelyt klo 17 ja klo 20 sekä Niilo Rantalan Suomalaisen runon sävelet -konsertti Sahalahden kirkossa.

 

Varsamäen hevosajopelimuseo

Varsamäen hevosajopelimuseossa pääsee tutustumaan eri aikakauden ajelu- ja työkärryihin. Kahvitarjoilua. Kaarina Maununtytär vierailee hevosajopelimuseolla illan aikana.

 

Vehoniemen automuseo

Vehoniemen automuseolla esiintyy Leena-Maija Raukola pelimanneineen museon terassilla tai museossa  klo 19.30 ja 21.00. Lisäksi illan mittaan museo-opastuksia extempore ja kahvion kakkuvitriinissä monensorttisia kakkuja munkkeja unohtamatta.

 

Hyödyllistä

Seuraa meitä somessa

Matkailuneuvonta

Mobilian Autokylä
Kustaa Kolmannen tie 75
36270 Kangasala
Puh: (03) 3140 4000
asiakaspalvelu@mobilia.fi
Palaute
Sivukartta