Touhua perheen kanssa

Otamme lapsiperheet riemulla vastaan! Viihdytte varmasti Kangasalla koko päivän. Lisää puuhaa löydät sivun yläreunan valikosta. Katso myös ravintolat syö ja juo -osiosta!

Mobilian autokylä

Mobilia on tieliikenteen valtakunnallinen erikoismuseo, joka tarjoaa nähtävää ja koettavaa läpi vuoden koko perheelle.

Pienet autoilijat voivat kesäkaudella opetella ajamista ja liikenneturvallisuutta Rahtarit-liikennepuiston poljettavilla henkilö-, linja- ja kuorma-autoilla. Kaikkein pienimmille löytyy Hyvä Kakku -hiekkatietyömaa.

Kesäpäivisin Autokylän kahvila-ravintolan aurinkoisella terassilla voi nauttia herkullisesta buffetlounaasta. Autokylässä on myös uimaranta sekä monipuolinen museokauppa.

Vehoniemen automuseo

Vehoniemen automuseossa on esillä mielenkiintoisia ja upeasti entisöityjä moottoriajoneuvoja eri vuosikymmeniltä. Moottoripyörillä on oma osansa näyttelyssä, jossa esitellään suomalaista moottoriajoneuvohistoriaa.

Kahviossa maistuvat maankuulut lusikkamunkit ja valkosuklaa- ja rommikakut sekä erikoisruokavalioleivonnaiset, myös suolaisia pikkuherkkuja. Leilan Lelukaupasta saa tuliaisiksi pienoismalleja autoista moottoripyöriin, koristeltua posliinia, mukeja, kannuja, ym.

Näkötornista aukeavat upeat näkymät kansalliseen kulttuurimaisemaan Roineelle ja Längelmävedelle.

Vesaniemen uimaranta

Vesaniemen uimaranta on sijainniltaan oikea helmi kaupungin keskustan välittömässä läheisyydessä. Siellä on kolmen ja viiden metrin hyppytasot huimapäille, uudet laiturit ja lasten opettelualue. Rannalla on hyvä mahdollisuus auringon ottoon, leikkivälineitä lapsille ja kenttä beach-volleyn pelaamiseen.

Liutun uimaranta

Liutun uimaranta on kaupungin toinen keskeinen uimaranta. Siellä on kolmen metrin hyppytaso , kaksi laituria ja lasten opettelualue. Liutun ranta-alue soveltuu loistavasti auringonottoon edullisen ilmansuunnan ansiosta. Läheinen pallokenttä ja lasten leikkivälineet tarjoavat kesäistä aktiviteettia.

Uimahalli

Kylpylätyylisessä Uimahalli Kuohussa on kaksi lasten allasta ja huima 40-metrinen liukumäki. Ui tai jumppaa itsellesi hyvää mieltä. Myös sisäliikuntaa ja hyvinvointipalveluita.

Pohtiolampi

Pohtiolammella voit ihastella luonnonihmeitä vaikka koko päivän! Vauhdikkaasti syöksähtelevät kalasääkset voit bongata maan tasolta tai kipuamalla taivaita hipovaan näkötorniin. Lohilammella voit laittaa kalastustaitosi koetukselle ja jos onni suosii, pääset nauttimaan kalaherkkuja hymyssä suin. Makeahampaan kolottaessa kipaiset nopeasti Pohtiolammen ravintolaan, josta löytyy herkkuja jokaiseen makuun – ja lähistöllä voi myös yöpyä, jos et malta millään lähteä kotiin.

Luolalöytöjä

Kangasalan luolakohteissa voit sytyttää taskulampun ja sukeltaa seikkailun syövereihin. Tunnetuimpia kohteita ovat Lempokivi ja Ohtolan Pirunkallio – mutta älä huoli, ne ovat täysin turvallisia. Mäyrävuori yllättää kauneudellaan ja kätkee jännittävän luolan suuren hiidenkiven alle.