Touhua perheen kanssa

Otamme lapsiperheet riemulla vastaan! Viihdytte varmasti Kangasalla koko päivän. Lisää puuhaa löydät sivun yläreunan valikosta. Katso myös ravintolat syö ja juo -osiosta!

Mobilian autokylä

Mobilia on tieliikenteen valtakunnallinen erikoismuseo, joka tarjoaa nähtävää ja koettavaa läpi vuoden koko perheelle. Pysyvän näyttelyn lisäksi Mobiliassa on myös vaihtuvia näyttelyjä ja erilaisia tapahtumia.

Lue lisää

Vehoniemen automuseo

Vehoniemen automuseossa on esillä mielenkiintoisia ja upeasti entisöityjä moottoriajoneuvoja eri vuosikymmeniltä. Moottoripyörillä on oma osansa suomalaisen ajoneuvohistorian näyttelyssä.

Automuseon kahvio on maan kuulu herkuistaan. Leilan Lelukaupasta löytyy tuliaisiksi vaikka pienoismalleja tai koristeltua posliinia.

Lue lisää

Vesaniemen uimaranta

Vesaniemen uimaranta on sijainniltaan oikea helmi kaupungin keskustan välittömässä läheisyydessä. Siellä on kolmen ja viiden metrin hyppytasot huimapäille, uudet laiturit ja lasten opettelualue. Rannalla on hyvä mahdollisuus auringon ottoon, leikkivälineitä lapsille ja kenttä beach-volleyn pelaamiseen.

Liutun uimaranta

Liutun uimaranta on kaupungin toinen keskeinen uimaranta. Siellä on kolmen metrin hyppytaso , kaksi laituria ja lasten opettelualue. Liutun ranta-alue soveltuu loistavasti auringonottoon edullisen ilmansuunnan ansiosta. Läheinen pallokenttä ja lasten leikkivälineet tarjoavat kesäistä aktiviteettia.

Lue lisää

Uimahalli Kuohu

Kangasalan Uimahalli Kuohussa rentoudut, kuntoilet ja pidät hauskaa! Ui itsesi kuntoon, karaistu
kylmäaltaassa, vetreydy monitoimialtaassa, heittäydy 40-metriseen liukumäkeen tai hyppää kierteellä kolmesta metristä. Kaksi lastenallasta tarjoavat hyvät mahdollisuudet veteen tutustumiseen ja uimaan opetteluun.

Lue lisää

Pohtiolampi

Pohtiolammella voit ihastella luonnonihmeitä vaikka koko päivän! Vauhdikkaasti syöksähtelevät kalasääkset voit bongata maan tasolta tai kipuamalla taivaita hipovaan näkötorniin. Lohilammella voit laittaa kalastustaitosi koetukselle ja jos onni suosii, pääset nauttimaan kalaherkkuja hymyssä suin. Makeahampaan kolottaessa kipaiset nopeasti Pohtiolammen ravintolaan, josta löytyy herkkuja jokaiseen makuun – ja lähistöllä voi myös yöpyä, jos et malta millään lähteä kotiin.

Luolalöytöjä

Kangasalan luolakohteissa voit sytyttää taskulampun ja sukeltaa seikkailun syövereihin. Tunnetuimpia kohteita ovat Lempokivi ja Ohtolan Pirunkallio – mutta älä huoli, ne ovat täysin turvallisia. Mäyrävuori yllättää kauneudellaan ja kätkee jännittävän luolan suuren hiidenkiven alle.