Kangasalan keskusta Kirkkojarven suunnasta.

Matkanjärjestäjille

Kangasala tarjoaa upeita maisemia ja kiinnostavia kohteita olitpa sitten liikkeellä isomman tai pienemmän ryhmän kanssa. Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa ryhmämatkan suunnitteluun.

Suosittuja tutustumiskohteita

Ryhmille soveltuvia vierailukohteita löydät Näe ja koe -sivuilla. Kulttuurimatkailija kiinnostuu arkkitehtuurista, näkötorneista, museoista ja gallerioista sekä ostospaikoista. Luontokohteita löytyy ympäri kaupunkia, ja osassa on huomioitu esteettömyys. Nähtävää ja tekemistä löytyy varmasti jokaiselle, olittepa liikkeellä seniorimmalla tai juniorimmalla ryhmällä!

Ravintoloita ja kahviloita

Kangasalan ravintola ja kahvilatarjonnasta löytyy tietoa Syö ja juo -sivulta. Olemme pyrkineet kokoamaan tiedot ravintoloiden ja kahviloiden kapasiteetista niiden kohdesivuille, mutta ajantasaiset tiedot kannattaa varmistaa vielä ravintolasta varausta tehdessä.

Kangasalan Matkailuoppaat

Kangasalan matkailuoppaat järjestävät opastettuja kävelykierroksia ja tietyn kohteen esittelyjä. Oppaan voi myös tilata mukaan ryhmän omaan bussiin. Matkailuoppailla on valmiita suosittuja reittejä, tai voitte yhdessä suunnitella omalle ryhmällenne sopivimman reitin.

Oppaat esiintyvät yleensä roolivaatteissa, ja oppaan johdolla ryhmällänne on mahdollisuus päästä tutustumaan Kangasalaan historiallisten hahmojen – Kaarina Maununtyttären, Kaarina Hannuntyttären tai Jalmari Finnen – kanssa.

Opastusten kesto on minimissään 1,5 tuntia, mutta usein aikaa vierähtää 2–4 tuntia. Aika riippuu vierailukohteista sekä ryhmän koosta ja kulkemisesta.

Opastusasioissa ota yhteyttä Pirjo Tulenheimoon, p.040 5191 098.

Majoitus

Kangasalan keskustassa toimii hotelli Kuohu. Sieltä voi kysyä varausta isommallekin ryhmälle.

Pienemmät ryhmät löytävät monenlaisia ja -tasoisia mökkimajoitusvaihtoehtoja Majoitu-sivultamme. Myös Sappeen Matkailukeskuksen majoitustarjonnasta Pälkäneeltä löytyy erilaisia yöpymisvaihtoehtoja.

Tervetuloa Kangasalle!