Lomalle lasten kanssa

Otamme lapsiperheet riemulla vastaan! Viihdytte varmasti Kangasalla koko päivän vuoden ympäri. Lisää puuhaa löydät sivun yläreunan valikosta. Katso myös ravintolat syö ja juo -osiosta!

T3park

Vesipuisto T3Park Vesaniemi

Kesällä 2022 avattu kelluva vesipuisto T3Park Vesaniemen uimarannalla kutsuu vesileikkeihin. Radalla on mm. tramboliini, erilaisia esteitä ja liukumäki.

Lastenmaatila Pikkupihan miniatyyrihevoset. Kuva: Tiia Ennala

Lastenmaatila Pikkupiha

Kangasalan kauniilla maaseudulla, 30 minuutin päässä Tampereesta, sijaitsee lastenmaatila Pikkupiha Raudanmaan kylätalolla. Pikkupiha on hauska kohde maaseudun rauhasta ja eläimistä pitävälle.

Vehoniemen automuseo

Pienille ja isoille autofaneille

Meillä on automuseoita kaksin kappalein ja nähtävää kaikenikäisille vanhoista autoista kiinnostuneille.
Mobiliassa lapset tutustuvat näyttelyihin salapoliisitehtävien avulla ja pääsevät harjoittelemaan liikennesääntöjä liikennepuistossa.

Vehoniemen Automuseossa Vehoniemen harjulla voi kiivetä näkötorniin ja herkutella kahvilan kuuluisia lusikkamunkkeja.

Merenneitouimarit Kuohussa

Pulahdus uimaan Kuohuun

Kylpylätyylinen uimahalli Kuohu on lapsiperheiden suosikki lämpimän vetensä ja kaikenikäisille sovelttuvien altaidensa ansiosta. 40-metrinen liukumäki tarjoaa hyvät vauhdit ja hyppäämään pääsee kolmesta metristä. Kokeile myös seinäkiipeilyä vesiputousaltaassa tai merenneitouintia vuokrapyrstöllä.

Seikkailuja luonnossa

Luonnossa liikkuminen on hauskaa. Kangasalla retkeilyreittit soveltuvat lukuisia laavuja nuotiosta ja eväistä nauttimiseen. Vehoniemen luontopolku kulkee harjulla mäntyjen katveessa, portaat ja pitkospuut helpottavat lasten kulkua. Kirkkojärven kultturi- ja luontopolku lähtee aivan keskustan tuntumasta. Pidempiä seikkailuja kaipaavat suuntaavat Laipanmaalle ja Kaarinanpolulle.

Kangasala uimapaikat

Kangasalan uimarannat

Kangasalla on satoja järviä ja lukuisia uimarantoja kesäpäivien vesileikkeihin Osa rannoista on hyvin varusteltuja ja niissä viihtyy pidempäänkin, osa on perheiden suosimia rauhallisempia poukamia.

K-Kino Kangasala-talossa

Elokuviin K-Kinoon

K-Kino tarjoaa elokuvaelämyksiä isolta valkokankaalta ja huippuluokan äänentoistolla. Kulttuurikeskus Kangasala-talossa sijaitsevan elokuvateatterin ohjelmistossa on aina lastenelokuvia ja uutuuksia.

Vesaniemen uimarannalla on paljon tekemistä.

Vesaniemen ranta

Vesaniemen uimaranta on sijainniltaan oikea helmi kaupungin keskustan välittömässä läheisyydessä. Siellä on kolmen ja viiden metrin hyppytasot huimapäille, uudet laiturit ja lasten opettelualue. Rannalla on hyvä mahdollisuus auringon ottoon, leikkivälineitä lapsille ja kenttä beach-volleyn pelaamiseen.

Frisbeegolfia Ranta-Koivistossa

Mikäs sen mukavampaa kuin heitellä frisbeet koriin kauniina päivänä hienolla puistoradalla! Rata on yhdeksänväyläinen ja sijaitsee Ranta-Koivistossa Kirkkojärven läheisyydessä.

Geokätkö

Geokätköily

Ympäri Kangasalaa löytyy monelaisia geokätköjä, jotka esittelevät erilaisia kohteita ja maisemapaikkoja luonnossa.
Geokätköily on hauskaa yhdessätekemistä koko perheelle. Yhdistä kätköjen etsintään eväsretki tai johonkin matkailukohteeseen tutustuminen.

Kartingia Lentolassa

F1-mestaritkin ovat aloittaneet uransa mikroautoilla. Voit kokeilla kuskin taitojasi Lentolan radalla. Flying Finn -iltoina rata on varattu aloitteleville ja jo jonkin verran ajokokemusta omaaville nuorille karting-kuskeille.

Lisää luettavaa