Kurvaa Kangasalle 6.–11.6.2022

Kesäkuu käynnistyy Kangasalla vauhdikkaasti Kurvaa Kangasalle -teemaviikon myötä.

Mobilian, Vehoniemen Automuseon, Tampereen seudun Mobilistien sekä useiden alan järjestöjen perinteinen Kurvaa Kangasalle -tapahtuma laajenee tänä vuonna koko viikoksi täynnä mahtavaa menoa kaikille vanhojen autojen ja ajoneuvojen ystäville!

Maanataina 6.6.

Harrastaja-ajoneuvokokoontuminen

Kurvaa Kangasalle -viikko alkaa harrastaja-ajoneuvojen kokoontumisella Restaurannassa, joka on Tampereen seudun Mobilistit ry:n kerhotila Kangasalla, Kirkkojärven rannalla.


Tiistaina 7.6.

Pirkanmaan Ranskalainen visiitti Vehoniemelllä

Pirkanmaan ranskalaisautomerkkien harrastajien kokoontuminen klo 17-21 Vehoniemen Automuseolla.

Paikalla autoja Citroen-, Peugeot-, Simca-, Panhard- ja Renault-merkeiltä.

Tapahtuman järjestää Automobile Citroên ry.


Keskiviikko 8.6.

Kurvaa liikennepuistoon -lastenpäivä

Koko perheen riemukas päivä Mobilian piha-alueella klo 12–18.

Rahtarit-liikennepuistossa pistetään polkuautot liikenteeseen ilmaisen ajon muodossa klo 10-18. Polkuautoradan ikäraja on 4-12-vuotta.

Tivoli D. Laine kaartaa paikalle kyydissään jättipomppulinna, karuselli ja lasten peliteltta. Ohjelmassa myös glittertatuointeja, ongintaa, markkinamyyjiä ja tietenkin herkuttelua.


Torstaina 9.6.

Italialaiseen tyyliin Mobiliassa

Kurvaa Kangasalle -teemaviikon puitteissa nostetaan esille italialaista ajokalustoa. Luvassa mm. erityisopastus Bella Bella -pienoisnäyttelyyn, joka esittelee kymmenen hyvin erilaista näkemystä tyylikkäästä italialaisesta ajoneuvosta. Maan ajoneuvoteollisuus on aina ollut omaleimaista ja monipuolista, joten Bella Bellassa on esillä edustava kattaus sympaattisista perheautoista kuumaverisiin urheiluautoihin.

Ohjelma tarkentuu lähempänä.


Perjantai 10.6.

Vehoniemen motoristi-ilta

Perjantaina kurvaillaan motskarilla klo 18 alkaen!

Vehoniemen Automuseolla esitellään moottoripyöräosaston Tehopiikkejä esittelyssä, ja Vehoniemenharjulla järjestetään näytösajoa. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Veteraanimoottoripyöräklubin kanssa.

Museo, kahvio ja museopuoti avoinna klo 22 asti (säävaraus).


Lauantaina 11.6.

Kurvaa Kangasalle -teemaviikon päätapahtuma

Kurvaa Kangasalle -teemaviikko huipentuu Mobiliassa ja Vehoniemen automuseolla museoajoneuvopäivänä lauantaina 11.6. klo 10–15.

Tapahtuman tavoitteena on koota alan harrastajat mukavaan yhteisen kesäpäivän viettoon ja saada esille kalustoa laidasta laitaan, mopoista traktoreihin ja muuhun raskaaseen rautaan.

Suomen linja-autohistoriallisen seuran vanhat linja-autot liikennöivät museoiden välillä ja kurvaavat välillä myös keskustaan, jossa Kimmo Pyykkö -taidemuseon kesänäyttelyssä nähdään hevosaiheista taidetta.

Tapahtuman aikana Mobilian alueella palkitaan tapahtuman Kurvikkain, Kantikkain, Vauhdikkain ja Linjakkain ajoneuvo.

Vehoniemen automuseolla järjestetään perinteiseen tapaan Valtakunnallinen pienoismallipäivä.

Tampereen seudun Mobilistien Näsijärviajo saapuu iltapäivästä Mobiliaan.

Ohjelmaa lähempänä tapahtumaa.

Lisää luettavaa