Vehoniemen automuseo, kuva Tiia Ennala

Vehoniemen automuseo

Vehoniemen automuseossa on esillä mielenkiintoisia ja upeasti entisöityjä moottoriajoneuvoja eri vuosikymmeniltä. Moottoripyörillä on oma osansa näyttelyssä, jossa esitellään suomalaista moottoriajoneuvohistoriaa. Automuseon näyttelyt rakentuvat välillä teemojen ympärille. Näyttely on jatkuvasti vaihtuva.

Kahviossa maistuvat maankuulut munkit ja valkosuklaa- ja rommikakut sekä suolaiset pikkuherkut.  Kahviossa leivotaan päivittäin kaikki vitriinileivonnaiset piiraista kakkuihin. Valikoimaan kuuluu myös erikoisruokavalioleivonnaiset ja sesongin aikana hampurilaisateriat sekä makkara-, kana- ja Fish&Chips -korit. Jäätelöbaarin ääressä tulee myös valinnan vaikeus, kun valikoima on niin laaja.

Motoristikahvio jatkaa kahvion ja museon aukioloaikoja kesäperjantaisin säävarauksella ja motoristi-iltoina paistetaan ulkoalueella makkaraa ja lettuja. Välillä nautitaan myös mustasta makkarasta normaalien kahviopalvelujen lisänä. Motoristi-illan pidennettyinä aukioloaikoina myös muut vieraat ovat tervetulleita!

Leilan lelukaupasta voit ostaa aarteita, joita ei löydy mistään muualta. Autojen pienoismalleja, leluautoja, Kangasalla koristeltua posliinia, autokirjoja, tieliikenten julkaisuja ja paikallisten kädentaitajien tuotteita.

Vehoniemen näkötornista aukeavat upeat näkymät kansalliseen kulttuurimaisemaan Roineelle ja Längelmävedelle.

Jouluna Vehoniemi avaa Joulupuodin, jonka laatikot ja jouluherkut ovat vertaansa vailla.

Yhteystiedot

Vehoniemenharjuntie 92, Kaivanto

p. 03 376 7795

Lue lisää

automuseo.com