Ratsastajia Tiihalassa

Kangasalan tallit

Kangasalla toimii lukuisia ratsastuskouluja sekä yksityisiä talleja.

Ratsastuskoulut tarjoavat ratsastustunteja niin poneilla kuin hevosilla, sekä lapsille että aikuisille alkeistunneista lähtien. Pidempään ratsastaneille on tarjolla tehokkaita valmennustunteja ja mahdollisuus päästä kilpailemaan sekä poneilla että hevosilla.

Alueella on mahdollista harrastaa este-, koulu- ja maastoesteratsastusta. Joillakin talleilla tarjolla on myös vikellystä.

Yksityishevosille löytyy tallipaikkoja erilaisilla vaihtoehdoilla: pihattopaikkoja, maneesitalleja, täyshoitopalveluja, puolihoitopalveluja sekä itsehoitopaikkoja.

Ratsastuskouluja ja talleja

Equillence Center Tavela

Tavelan kartanomiljöössä sijaitseva SRL:n hyväksymä ratsastuskeskus tarjoaa ratsastustunteja vasta-alkajista tavoitteellisesti kilpaileviin harrastajiin. Viikkotuntien lisäksi järjestetään erilaisia tehotunteja sekä viikonloppukursseja, sekä ratsastusta myös erityisryhmille. Lapset pääsevät tutustumaan hevosiin heppailutunneilla, talutusratsastuksessa ja ponisynttäreillä. Tavelassa on myös erityisosaamista vikellyksestä.

Aikuisten viikonloppuleirejä järjestetään eri teemoilla, ja leirin voi varata myös omalle 5–10 hengen ryhmälle. Ohjelmaan on valittavissa vaikkapa hevosten uittoa, maastoratsastusta, vikellystä tai hiihtoratsastusta.

Herttualan Ratsastuskoulu

Herttualan Ratsastuskoulu on SRL:n hyväksymällä ratsastuskoululla ratsastetaan maneesissa ja maastoestealueella. Lisäksi päiväleirejä lapsille ja räätälöityjä erikoiskursseja pienryhmille.

Yhteystiedot: p. 050 301 5229 tai info@hevosvoima.info

Jojo Ranch

Jojo Ranch on lännenratsastustalli Sahalahdella. Western-alkeistuntien lisäksi saatavilla on erilaisia erityisavusteisia palveluita.

Laaksolan Ratsutila

SRL:n hyväksymä ratsastuskoulu tarjoaa opetusta kaikentasoisille ratsastajille viihtyisissä tiloissa. Lapset pääsevät tutustumaan turvallisesti ratsastukseen ja tallielämään suositussa Drive-in ponikerhossa.

Yrityksille ja ryhmille Laaksola tarjoaa hyvät puitteet esimerkiksi virkistyspäivien viettämiseen. Hyvin koulutetuilla ratsuilla ja ammattitaitoisen henkilökunnan opastamana myös vasta-alkajien on mukava
kokeilla lajia. Ratsastelujen jälkeen nautitaan kakkukahvit yhdessä.

Papinojan Ponitalli

Papinojan Ponitalli on hyvän mielen harrastuspaikka lapsille. SRL:n hyväksymällä tallilla on ratsastustunteja ympäri vuoden talutusratsastuksesta jatkotunteihin ponikokoisille lapsille ja nuorille. Tarjolla on myös erilaisia touhupäiviä ja päiväleirejä koulujen loma-aikaan.

Smart Riding Oy

Smart Riding tarjoaa laadukkaita ratsastustunteja, valmennuksia ja ratsutusta. Kesällä järjestetään päiväleirejä eri tasoisille ratsastajille, sekä muun muassa hauskoja hevosen uittopäiviä omassa rannassa.

Suomatkan talli

Suomatkan yksityistallilla toimiva Tmi Emmi Saarikko tarjoaa yksityis-, pari- ja pienryhmätunteja sekä vikellyksen opetusta kaikille harrastajille.

Islanninhevosratsastusta

Saarikylien Islanninhevoset

Askellajiratsastukseen keskittynyt islanninhevostalli tarjoaa ratsastustunteja, kursseja ja leiripäiviä Kangasalan Saarikylissä. Maastoratsastuksia järjestetään vakituisille asiakkaille ja kokeneille ratsastajille, jotka hallitsevat ratsunsa kaikissa askellajeissa.

Tupasvillan issikkatila

Tupasvillan issikkatila on pieni kotitalli, joka tarjoaa askellajiratsastustunteja lapsille ja aloitteleville aikuisille pienryhmissä. Tallilla järjestetään myös Suomen islanninhevosyhdistyksen lisenssikursseja
ja muita teemapäiviä.

Hevosavusteista toimintaa

Huvikummun hevostalli

Yksityistalli tarjoaa myös hevosavusteista toimintaa sekä ohjatun harrastusmahdollisuuden erityisryhmille.

Kangasalan hevostoiminta

Hevostoiminta on eläinavusteista sosiaalista kuntoutusta ja terapeuttisesti vaikuttavaa toimintaa, joka ehkäisee syrjäytymistä sekä tukee mielenterveyttä ja sosiaalista hyvinvointia. Kangasalan ratsastuskoululla tarjotaan hevostoimintaa monipuolisesti erilaisille asiakkaille.