Sorolan ulkoilu- ja virkistysalue, Sorolamportaat

Sorolan ulkoilu- ja virkistysalue

Sorolan ulkoilu- ja virkistysalue

Monipuolinen Sorolan ulkoilu- ja virkistysalue on löytänyt paikkansa niin kangasalalaisten kuin matkaajien keskuudessa monipuolisena ja ympärivuotisena ulkoilu- ja virkistysalueena. 

Sorolan ja harjun ulkoilualue on monipuolinen ja siellä viihtyy vaikka koko päivän! Pakkaa siis mukaan retkieväät ja nauti kuppi kuumaa Sorolan nuotiopaikalla tulen ääressä lämmitellen tai piipahda harjun reittejä pitkin uuteen Kirkkoharjun kahvilaan välipalalle.

Ulkoilu- ja virkistysalueella voi ulkoilla vaikka kellon ympäri, sillä alue ja reitit ovat valaistuja. Ulkoiluun on helppo lisätä maisemalenkki harjun monipuolisessa maastossa, ulkokuntosalitreenit, tai vaikkapa vierailu Kyötikkälän urheilukentällä joka sijaitsee harjun toisella puolella, kivenheiton päässä Sorolasta.

Talvikaudella, heti pakkaslukemien salliessa, Sorolan hiihtoladulle ja pulkkamäkiin aletaan tykittämään lunta. Lumen tykittämisestä lähtien Sorola täyttyy pulkkailijoista ja hiihtäjistä, sekä muista talven ulkoilusta innostuneista reippailijoista. 

Alueelle ollaan rakentamassa lisää talviaktiviteetteja mm. suksikrossialue ja kilpahiihtolatu. Ratsastamaan pääsee merkityillä ratsastusreitillä. Kesäaktiviteettien suunnitelmiin lukeutuvat mm. rantalentopallokenttä, BMX ratoja lapsille ja aikuisille, maastopyöräilyn DH-ratoja, ulkokuntovälineitä ja toimintakenttä. 

Sorolan kuntoportaat

Alueen tähtipaikalla koreilee elokuussa 2020 avatut Sorolan kuntoportaat. Sorolamportaiksi nimetyillä kuntoportailla on pituutta yli 300 askelman verran. Välille on rakennettu muutama lepotasanne, jonne voi  pysähtyä katsomaan maisemia, jos pulssin tasaaminen sitä vaatii. Kuntoportailla järjestetään myös tapahtumia, esimerkiksi Porrasjuoksut.

Kaupungin ylläpitämä pulkkamäki

Sorolassa sijaitsee Kangasalan kaupungin ylläpitämä pulkkamäki, joka on noussut Kanagsalan talven yhdeksi hittikohteeksi. Täydessä pulkkamäessä kannattaa huolehtia turvallisuudesta, turvavälien noudattamisesta kuin myös sopivasta vauhdista. Täydessä pulkkamäessä kannattaa käyttää kypärää ja laskea omien taitojen ja ikätason mukaan sopivassa kohdassa. 

Tykkilunta ja hiihtolatuja

Hiihtäjiä hemmotellaan Kangasalla ja hyväkuntoisista laduista pääsee nauttimaan läpi talven. Sorolan alueella on erilaisia hiihtolatuja: harjoitteluun ja lapsille suunnattu halsterilatu, kilpahiihtolatu ja ensilumilatu. Hiihtoreittiä voi jatkaa Sorolasta harjulle ja Kyötikkälän suuntaan.

Nuotiopaikka

Ulkoilu- ja virkistysalueen keskellä, montun pohjalla, sijaitsee nuotiopaikka eväshetkiä varten. Nuotipaikan käyttöaste on usein kova, joten omat puut kannattaa ottaa mukaan varmuuden vuoksi. 

Reippailua harjulla

Sorolasta alkava harjuluonto on täynnä upeita maisemia ja reittejä retkeilijöille ja ulkoilijoille niin kesällä kuin talvella. Kun Sorolasta nousee ylös harjulle, löytää Kirkkoharjun valaistun liikuntareitin jota seuraamalla pääsee Kirkkoharjun näkötornille. Kirkkoharjun näkötornin luona on myös uusi Kirkkoharjun kahvila (avajaiset 28.2.2021), joka on oivallinen välipysäkki ulkoilun lomassa.

Kesäkaudella harjumaasto on upea paikka liikkua niin kävellen, juosten, maastopyöräillen kuin myös polkujuoksua harrastaen.

Talvikaudella harjulla liikkuessa tulee huomioida hiihtäjät ja ladut, käytä vain kävelyyn sopivia polkuja ja reittejä. 

Tehokkaimmat liikkujat yhdistävät ulkoiluhetkeen reippailun lisäksi myös ulkokuntosalitreenit Harjunsalon tai Kyötikkälän ulkokuntoilupisteellä. 

Pysäköinti

Sorolan ulkoilu- ja virkistysalueen osoite on:

Asemantie 179, Kangasala

Alueen suosion vuoksi pieni Sorolan pysäköintialue on usein täynnä. Auto kannattaa jättää lyhyen kävelymatkan päähän Kyötikkälän urheilukentän parkkipaikalle:

Lätsä-Pekan tie 19, Kangasala