Mobilia automuseo, kuva: Tiia Ennala

Mobilia

Mobilia on auto- ja tiealan valtakunnallinen vastuumuseo, joka tarjoaa nähtävää ja koettavaa läpi vuoden koko perheelle. Mobilian pysyviin näyttelyihin kuuluvat klassikkoautonäyttely sekä rallihistoriaa esittelevä Rallimuseo, josta löytyvät muun muassa kansainvälinen Rally Hall of Fame ja vaihtuva timantti-osio. Mobilian suuri erikoisnäyttely käsittelee vuosittain vaihtuvia tieliikenteen ilmiötä.

Längelmäveden rantamaisemissa sijaitsevassa Mobiliassa on museonäyttelyiden lisäksi monipuolinen museokauppa sekä toimivat kokous- ja juhlatilat. Kahvila-ravintola Wanhat autot kattaa päivittäin tarjolle herkullisen noutopöytälounaan.

Lapsille ja perheille

Mobilia tarjoaa paljon tekemistä lapsille.  Näyttelyissä on nähtävää myös lapsille ja esimerkiksi Rallimuseossa pääsee pelaamaan suureen suosioon noussutta 90-luvun peliklassikkoa Sega Rallya. Kesäkaudella 4–12-vuotiaat lapset pääsevät harjoittelemaan ohjatusti turvallista liikennekäyttäytymistä Rahtarit-liikennepuiston polkuautoilla.

Mobilian pihamaalla on suosittu leikkipuisto, jonka reunalla on perheen pienimpiä varten Hyvä kakku -hiekkatietyömaa. Työmaalta löytyy myös kolikkotoiminen, hydraulinen kaivuri hieman isompia leikkijöitä varten.

Alueelta löytyy myös lapsiystävällinen hiekkaranta sekä luontopolku Keisarinharjun laelle näköalakorokkeelle.

Kahvila Wanhojen autojen lounaspöydästä löytyy myös lapsille maistuvaa ruokaa. Valikoimiin kuuluu myös jäätelöt ja muut herkut, joita voi nauttia vaikkapa isolla, aurinkoisella terassilla järvimaisemissa.

Yhteystiedot

Kustaa Kolmannen tie 75, Kangasala
p. (03) 3140 4000
asiakaspalvelu@mobilia.fi

Lue lisää →

Mobilia