Lapinsaari. Kuva: Tiia Ennala

Lapinsaari

Vesijärven kauniissa järvimaisemissa sijaitseva Lapinsaari on helppo retkikohde kaikenikäisille. Alueella ei ole merkittyä reittiä, mutta Toosilanniemen rantametsät tarjoavat luontoelämyksiä ympäri vuoden.

Lapinsaari on yhteydessä mantereeseen ja sulan maan aikaan laavulle ja nuotiopaikalle on esteetön kulku lastenvaunuilla ja pyörätuolilla. Talvisin Lapinsaari on myös retkiluistelijoiden suosiossa. Lapinsaaressa on laavu, nuotiopaikka, taukokatos, puuliiteri, käymälä ja veneranta. Laavujen käyttöaste Kangasalla on suuri, joten omat puut kannattaa ottaa mukaan, jos haluat varmistua tulistelusta.

Tie kohteeseen on paikoitellen kapea, joten huomioithan muut tielläliikkujat.

Kaupunkiveneellä saariretkelle

Kangasalan lainattavat kaupunkiveneet sijaitsevat Toosilanniemen venerannalla. Souturetkelle voi suunnata vaikkapa Santasaareen, jonne matkaa on 5 kilometriä. Santasaaressa on kaupungin ylläpitämä virkistysalue kotalaavuineen ja käymälöineen. Santasaaresta matkaa voi jatkaa Lapinsaareen. Laavuilla voi pitää taukoa ja Lapinsaaressa voi myös yöpyä.

Santasaari

Santasaari on suosittu talviretkikohde Kangasalla. Kesällä Santasaareen pääsee vesiteitse, talvella jään kantaessa myös jäätä pitkin kävellen. Santasaaressa on uusi kotalaavu tulistelua varten.

Visit Kangasala suosittelee perheen pienimmille!

Lapinsaari

Info

Reitti: Ei merkittyä reittiä, polku kulkee Toosilanniemen rannassa.


Osoite: Lapinsaarentie 85, 36120 Kangasala. Matkaa pysäköintipaikalta laavulle on n. 500 m.


Muuta kohteessa: laavu, nuotiopaikka, puuliiteri, taukokatos, käymälä, veneranta

Sopivuus: Lapsinsaari on helppo kohde lapsiperheille

Lapinsaaren kartta.

Kuvagalleria