Kävelykierros keskustassa

Kävelykierros Kangasalan keskustassa sisältää paljon kohteita, joista osa on Kangasalan historiaan liittyviä ja osa nykypäivään.

Voit kiertää koko kierroksen tai poimia siitä vain itsellesi ja aikatauluusi sopivia tärppejä. Kävelykierroksella esitellään keskustan tuntumassa olevia rakennuksia ja muistomerkkejä ja veistoksia sekä käydään tutustumassa Kangasalan kirkkoon, kirkon seinässä olevaan ”verikiveen”. Kangasala-talo ja pääkirjasto tulevat tutuksi.

Mikäli haluat tehdä pidemmän lenkin, kiertää se läntisellä hautausmaalla ja terveyslähteen kautta Ukkijärven takana olevalle luonnonsuojelualueelle. Kangasalan Lepokodin kautta lähtee nousu Kirkkoharjulle, jossa pääset ihmettelemään, merenpinnan korkeutta jäkauden jälkeen. Suomen ensimmäinen urkutehdas on nykyään yksityiskoteina, mutta massiivinen rakennus on edelleen vaikuttava näky.

Kierros on joiltakin osin melko vaativa. Nousu Lepokodilta Einar Ilmonin muistomerkille on jyrkähkö ja sieltä edelleen nousu Kirkkoharjulle on jyrkkä, samoin lasku Kirkkoharjun tornilta Kirkkoharjun koululle, nousu Tapulinmäelle sekä nousu Terveyslähteeltä Kuohunharjuntielle ovat jyrkähköjä.

Tästä pääset avaamaan karttapalvelusta kävelyreitin, jossa kuvia ja tietoa nähtävistä kohteista: Avaa kartta.