Kalasta

Kangasalla on monenlaisia mahdollisuuksia kalastamiseen. Järviä riittää ja niissä kaloja. Onkiminen ja pilkkiminen eivät vaadi erikseen lupia, vaan kuka tahansa voi heittää koukun järveen ja koittaa kalaonneaan. Viehe- ja pyydyskalastus vaativat asianmukaiset luvat – kalastonhoitomaksun sekä vesialuekohtaisen kalastusluvan.

Kalastonhoitomaksu

Muistathan huolehtia, että sinulla on kalastonhoitomaksu maksettuna, jos olet iältäsi 18–64-vuotias ja kalastat vieheellä tai pyydyksillä tai ravustaa.

Kalastonhoitomaksua ei tarvitse maksaa, jos vain onkii, pilkkii tai litkaa silakkaa tai on alle 18-vuotias tai jo täyttänyt 65 vuotta.

Kalastusoikeus

Kalastonhoitomaksu oikeuttaa yhdellä vieheellä kalastamiseen lähes koko maassa sekä valtion yleisellä vesialueella meressä. Usealla vavalla kalastaminen ja pyydyskalastus vaatii kalastonhoitomaksun lisäksi vesialuekohtaisen kalastusluvan. Niitä myy vesialueen omistaja, esimerkiksi valtion vesille Metsähallitus.

Kaivannon kanava

Kaivannon kanava on suosittu kalastuspaikka. Kalastuslupia sinne voi ostaa helposti netistä.

Keväisin kuoreen nousun aikaan Kaivannon kanavan rannat täyttyvät kuoreen lippoajista.

Pohtiolampi

Pohtiolammella voit kalastaa lohia lohilammesta. Paikanpäältä saat vuokrattua kalastusvarusteet. Mikä sen herkullisempaa kuin itse ongittu lohi, joka on vielä savustettu paikan päällä!