Arboretum Frick, kuva: Antti Harkko

Arboretum Frick

Arboretum Frick on puutarhojen ja kauneuden ystävän ykköskohde. Aiemmin Erkki ja Leila Frickin metsä- ja maisemapuutarhaan on päässyt tutustumaan vain kutsuttuna, mutta vuonna 2021 ovet avautuvat ensimmäistä kertaa yleisölle. Arboretum Frick on avoinna 16.5.–15.8.2021 torstaisin ja sunnuntaisin kello 12–16.

Harrastajapuutarhuri Erkki Frick on rakentanut yksityistä arboretumiaan 1980-luvulta lähtien. Alppiruusuinnostuksesta lähtenyt harrastus käsittää nykyään 3,2 hehtaarin puutarhan, jossa kasvaa 14 lajistoltaan ja tunnelmaltaan erilaista puistikkoa, harvinaisia puita kaikista maanosista sekä satoja kukkivia puita ja pensaita kuten alppiruusuja, atsaleoja, ruusuja ja pioneita. Johtavana ajatuksena on ollut eri lajien ja lajikkeiden ohella myös kauneus ja tunnelma, ja esimerkkejä on otettu maailman eri puolilla sijaitsevista puutarhoista, joissa omistajat ovat vuosien varrella vierailleet.

Palvelut

Alueella on kattava polkuverkosto, jossa liikuntarajoitteisten on hyvä liikkua.

Arboretumiin on mahdollista varata opastettu kierros ryhmälle. Kierros kestää yhden tunnin ja hinta on 80 € / kierros sekä sisäänpääsymaksut.
Varaukset Erkki Frickiltä: erkki.frick@sci.fi

Pihakahvila Ruusupuu palvelee kävijöitä puiston aukioloaikoina arboretumin kauniissa maisemissa. Tarjolla on vaihtuva valikoima on suolaisia ja makeita herkkuja sekä virvokkeita.
Ryhmät voivat tilata seurueelleensa kahvia suolaisen tai makean kera tai ruokaisamman vaihtoehdon.

Kahvila Ruusupuu toimii yhteistyössä Koiviston Kestikievarin kanssa. Tarjoiluvaihtoehtoihin voit tutustua Koiviston Kestikievarin kotisivuilla.

Saapuminen ja pysäköinti

Arboretum Frick sijaitsee Kangasalan Liuksialassa, entisillä Liuksialan kartanon mailla. Matka Tampereen keskustasta kestää n 20 minuuttia ja Hämeenlinnasta n. 40 minuuttia.

Arboretumin pysäköintitilat ovat rajalliset ja siksi suosittelemme huolellista suunnittelua alueelle saapumista ja lähtöä varten. Ruuhka-aikoina autot kannattaa jättää Liuksialan koulun pysäköintialueelle, josta vain noin 500 metrin kävelymatka puutarhaan.

Liput

Arboretumin lipunmyynti tapahtuu verkossa: arboretumfrick.fi

Hinnat:
Aikuiset 5 €, lapset (6–16-v.) 3 €, alle 6-v. 0 €
Kausilippu (sis. kaksi henkilöä / vierailu) 30 €
Opastettu kierros 80 €

Avoinna

15.5. – 14.8.2022 torstaisin ja sunnuntaisin kello 12–16.