Kesäaktiviteetit

Kentät

Löydät eri puolilta Kangasalaa yli 30 urheilukenttää, koulunkenttää tai areenaa, joilla pääset harrastamaan eri lajeja lentopallosta tennikseen.

Avaa kartta

Frisbeegolfia Ranta-Koivistossa

Mikäs sen mukavampaa kuin heitellä frisbeet koriin kauniina päivänä hienolla puistoradalla! Rata on yhdeksänväyläinen ja sijaitsee Ranta-Koivistossa Kirkkojärven läheisyydessä.

Pitkäjärven skeittipuisto

Pitkäjärven koulun piha-alueen yhteydessä on lähes 400 neliön skeittipuisto, joka on koulupäivän päätyttyä vapaasti käytettävissä. Se sopii niin skeittaajille, scoottaajille kuin bmx-pyöräilijöillekin.

Sorolan ulkoilu- ja virkistysalue, Sorolamportaat

Sorolan ulkoilu- ja virkistysalue

Monipuolinen Sorolan ulkoilu- ja virkistysalue on suosittu ympärivuotinen ulkoilu- ja virkistysalue Kangasalla.

Aholaidan lammastilan tilapuoti

Aholaidan tilapuoti

Aholaidan luomulammastilan tilapuodissa on myynnissä aitoja lähituotteita: tilan sisustustaljoja, villalankoja ja muita villatuotteita sekä luomulampaan lihaa.

Arboretum Frick, kuva: Antti Harkko

Arboretum Frick

Arboretum Frick on 3,2 hehtaarin kokoinen metsä- ja maisemapuutarha Kangasalan Liuksialassa. Puutarhojen ja kauneuden ja puutarhojen ystävän ykköskohde hurmaa kukkaloistollaan läpi kesän.

Haaviston maatilamajoitus

Maistuisiko lomanen maalla tai tarvitsetko kesävieraille lisämajoitustilaa? Saarikylien idyllisissä maisemissa voi nyt yöpyä Haaviston luomutilalla maatilamajoituksessa.

Haralanharjun näkötorni

Haralanharjulle rakennettiin näkötorni tiettävästi jo 1800 -luvun lopulla. Nykyinen torni on otettu käyttöön vuonna 2009.

Sakari Topelius on kirjoittanut Haralanharjulla runon Kesäpäivä Kangasalla, joka myöhemmin sävellettynä lauluksi on otettu Pirkanmaan maakuntalauluksi.

Heikin Leipä, kuva: Tiia Ennala

Heikin Leipä

Saarikylien sydämestä löytyy Haaviston luomutila, jossa sijaitsee pienen kotileipomon Heikin Leivän sympaattinen puoti.

Ruisleivän maukkauden salaisuus on oman tilan luomujauhot ja Suomen vanhin taikinajuuri.

Heikkisen puutarha

Heikkisen puutarhalta saat kukat, taimet, marjat ja vihannekset.

Honkasen puutarha

Honkasen puutarha

Honkaselta löytyy laaja valikoima kesäkukkia, pihakasveja, sisäkasveja, leikkokukkia sekä siemeniä ja sipuleita. Lisäksi myös tarvikkeita, multaa, lannoitteita ja katteita.

Kaarinanpolku

Kaarinanpolku on 60 kilometrin mittainen vaellusreitti, josta voi kulkea lyhyempiäkin osuuksia. Patikoinnin lomassa kannattaa levähtää laavulla, joita reitin varrella on useita.

Kalasta

Kangasalan lukuisat järvet tarjoavat myös hienot mahdollisuudet kalastamiseen. Kaivannon kanava on erittäin suosittu kalastuspaikka. Pohtiolammella on mahdollisuus lohien onkimiseen.

Kangasalan kädentaitajien kesäpuoti

Kädentaitajien kesäpuodissa on yli kolmenkymmenen käsityöyrittäjän tuotteita lahjaksi, tuliaisiksi, itselle ja kotiin. Valikoimasta löytyy keramiikkaa, lasia, nahkaa, paperia, tekstiilejä, laukkuja, koruja, kortteja ja paljon muuta. Kesäpuoti on avoinna touko –…

Kangasalan lepokoti

Kangasalan Lepokoti

Lepokodin tiloja voi vuokrata erilaisten tilaisuuksien ja kokousten juhlavaksi pitopaikaksi. Talviaikaan oleskelutilaa on noin 45 – 50 hengelle, kesäaikaan 60 – 65 hengelle.
Majoitustilaa löytyy max 11 hengelle.

Kesällä Lepokodilta löytyy Kangasalan Kädentaitajien puoti.

Kangasala uimapaikat

Kangasalan uimarannat

Kangasalla on satoja järviä ja lukuisia uimarantoja kesäpäivien vesileikkeihin Osa rannoista on hyvin varusteltuja ja niissä viihtyy pidempäänkin, osa on perheiden suosimia rauhallisempia poukamia.

Juhlatalo Äijälä

Karjalainen kulttuurikeskus Äijälätalo

Karjalainen kulttuurikeskus Äijälä on maanlaajuisesti merkittävä karjalaisen ja erityisesti siirtokarjalaisen kulttuurin esittelypaikka, jonka kokoelmat on koottu siirtoväen lahjoituksina. Kulttuurihistorialisessa museossa on esillä mm. perinne-esineitä, käsitöitä, valokuvia, maalaustaidetta, historiallisia dokumentteja ja luetteloitu noin 1200 niteen kirjasto.

Kartingia Lentolassa

F1-mestaritkin ovat aloittaneet uransa mikroautoilla. Voit kokeilla kuskin taitojasi Lentolan radalla. Flying Finn -iltoina rata on varattu aloitteleville ja jo jonkin verran ajokokemusta omaaville nuorille karting-kuskeille.

Käy kesäteatterissa

Kangasalan kesäteatteri sijaitsee Längelmäveden rannalla ja siinä on katettu katsomo. Pääteiden varsilla olevat Mobilia-ohjausviitat opastavat perille. Kesäteatteria tarjoilee myös Salaseuran teatteri Kangasalan lepokodilla.

Kierrä Roine pyörällä

Roineen 75-kilometrinen kierros kulkee Kangasalan ja ympäryskuntien maalaismaisemissa ja kapuaa välillä harjuille. Matkalla voit poiketa vaikka idyllisiin Saarikyliin. Pyhäjärven ja Näsijärven pyöräilyreitit ovat myös lähellä.

Koivusaari

Koivusaari on Kesäpäivän pursiseuran Kangasalan Längelmävedellä (Pelisalmella) sijaitseva tukikohta, jonne ovat Kesäpäivän pursiseuran jäsenten lisäksi tervetulleita myös kaikki ulkopaikkakuntalaisten pursiseurojen venekunnat.

Kirkkoharjun leikkipuisto

Leikkipaikat

Leikkipaikkoja löytyy ympäri Kangasalaa sekä erillisinä leikkikenttinä että päiväkotien ja koulujen leikkipihoilla.

Marjapuntari

Marjapuntarin mansikkatilalla Kuhmalahdella ei käytetä mansikoille lainkaan kemiallisia torjunta-aineita.

Marjatila Tyrnikka

Marjatila Tyrnikassa viljellään mansikkaa, tyrniä ja pensasmustikkaa.

Vanha tiilinavetta toimii nykyään tilamyymälänä, joka on auki päivittäin marjasesongin aikana. Luonnon terveyspommeja voi käydä itse poimimassa tai ostaa valmiiksi poimittuna.

Uimarannat

Kangasala on kymmenien järvien kauniisti kirjoma kaupunki, jonka lukuisat yleiset uimarannat tarjoavat virkistystä niin kaupungin omille asukkaille, kuin kesävieraillekin. Osassa uimarantoja on varusteina laituri ja leikkivälineitä, osa rannoista on perheiden suosimia rauhallisia poukamia.

Avaa kartta

Liutun uimaranta

Liutun uimaranta

Liutun uimaranta on kaupungin toinen keskeinen uimaranta. Siellä on kolmen metrin hyppytaso , kaksi laituria ja lasten opettelualue. Liutun ranta-alue soveltuu loistavasti auringonottoon edullisen ilmansuunnan ansiosta. Läheinen pallokenttä ja lasten leikkivälineet tarjoavat kesäistä aktiviteettia.

Vesaniemi

Vesaniemen uimaranta on sijainniltaan oikea helmi kaupungin keskustan välittömässä läheisyydessä. Siellä on kolmen ja viiden metrin hyppytasot huimapäille, uudet laiturit ja lasten opettelualue. Rannalla on hyvä mahdollisuus auringon ottoon, leikkivälineitä lapsille ja kenttä beach-volleyn pelaamiseen.

Leikkipaikat

Leikkipaikkoja ovat leikkikentät sekä päiväkotien ja koulujen leikkipihat, jotka ovat käytettävissä iltaisin ja viikonloppuisin silloin, kun kouluilla ja päiväkodeilla ei ole toimintaa.

Avaa kartta

Kalasta

Kangasalan lukuisat järvet tarjoavat myös hienot mahdollisuudet kalastamiseen. Kaivannon kanava on erittäin suosittu kalastuspaikka. Pohtiolammella on mahdollisuus lohien onkimiseen.