Kesäaktiviteetit

T3park

Vesipuisto T3Park Vesaniemi

Kesällä 2022 avattu kelluva vesipuisto T3Park Vesaniemen uimarannalla kutsuu vesileikkeihin. Radalla on mm. tramboliini, erilaisia esteitä ja liukumäki.

Kangasala uimapaikat

Kangasalan uimarannat

Kangasalla on satoja järviä ja lukuisia uimarantoja kesäpäivien vesileikkeihin Osa rannoista on hyvin varusteltuja ja niissä viihtyy pidempäänkin, osa on perheiden suosimia rauhallisempia poukamia.

Arboretum Frick, kuva: Antti Harkko

Arboretum Frick

Arboretum Frick on 3,2 hehtaarin kokoinen metsä- ja maisemapuutarha Kangasalan Liuksialassa. Puutarhojen ja kauneuden ja puutarhojen ystävän ykköskohde hurmaa kukkaloistollaan läpi kesän.

Kierrä Roine pyörällä

Roineen 75-kilometrinen kierros kulkee Kangasalan ja ympäryskuntien maalaismaisemissa ja kapuaa välillä harjuille. Matkalla voit poiketa vaikka idyllisiin Saarikyliin. Pyhäjärven ja Näsijärven pyöräilyreitit ovat myös lähellä.

Frisbeegolfia Ranta-Koivistossa

Mikäs sen mukavampaa kuin heitellä frisbeet koriin kauniina päivänä hienolla puistoradalla! Rata on yhdeksänväyläinen ja sijaitsee Ranta-Koivistossa Kirkkojärven läheisyydessä.

Pitkäjärven skeittipuisto

Pitkäjärven koulun piha-alueen yhteydessä on lähes 400 neliön skeittipuisto, joka on koulupäivän päätyttyä vapaasti käytettävissä. Se sopii niin skeittaajille, scoottaajille kuin bmx-pyöräilijöillekin.

Haaviston maatilamajoitus

Maistuisiko lomanen maalla tai tarvitsetko kesävieraille lisämajoitustilaa? Saarikylien idyllisissä maisemissa voi nyt yöpyä Haaviston luomutilalla maatilamajoituksessa.

Kalasta

Kangasalan lukuisat järvet tarjoavat myös hienot mahdollisuudet kalastamiseen. Kaivannon kanava on erittäin suosittu kalastuspaikka. Pohtiolammella on mahdollisuus lohien onkimiseen.

Heikin Leipä

Saarikylien sydämestä löytyy Haaviston luomutila, jossa sijaitsee pienen kotileipomon Heikin Leivän sympaattinen puoti.

Ruisleivän maukkauden salaisuus on oman tilan luomujauhot ja Suomen vanhin taikinajuuri.

Honkasen puutarha

Honkasen puutarha

Honkaselta löytyy laaja valikoima kesäkukkia, pihakasveja, sisäkasveja, leikkokukkia sekä siemeniä ja sipuleita. Lisäksi myös tarvikkeita, multaa, lannoitteita ja katteita.

Kaarinanpolku

Kaarinanpolku on 60 kilometrin mittainen vaellusreitti, josta voi kulkea lyhyempiäkin osuuksia. Patikoinnin lomassa kannattaa levähtää laavulla, joita reitin varrella on useita.

Kangasalan lepokoti

Kangasalan Lepokoti

Lepokodin tiloja voi vuokrata erilaisten tilaisuuksien ja kokousten juhlavaksi pitopaikaksi. Talviaikaan oleskelutilaa on noin 45 – 50 hengelle, kesäaikaan 60 – 65 hengelle.
Majoitustilaa löytyy max 11 hengelle.

Kesällä Lepokodilta löytyy Kangasalan Kädentaitajien puoti.

Kartingia Lentolassa

F1-mestaritkin ovat aloittaneet uransa mikroautoilla. Voit kokeilla kuskin taitojasi Lentolan radalla. Flying Finn -iltoina rata on varattu aloitteleville ja jo jonkin verran ajokokemusta omaaville nuorille karting-kuskeille.

Marjapuntari

Marjapuntarin mansikkatilalla Kuhmalahdella ei käytetä mansikoille lainkaan kemiallisia torjunta-aineita.

Uimarannat

Kangasala on kymmenien järvien kauniisti kirjoma kaupunki, jonka uimarannat tarjoavat virkistystä niin asukkaille kuin kesävieraillekin. Osassa uimarantoja on varusteina laituri ja leikkivälineitä, osa rannoista on perheiden suosimia rauhallisia poukamia.

Avaa kartta

Liutun uimaranta

Liutun uimaranta

Liutun uimaranta on kaupungin toinen keskeinen uimaranta. Siellä on kolmen metrin hyppytaso , kaksi laituria ja lasten opettelualue. Liutun ranta-alue soveltuu loistavasti auringonottoon edullisen ilmansuunnan ansiosta. Läheinen pallokenttä ja lasten leikkivälineet tarjoavat kesäistä aktiviteettia.

Vesaniemen uimarannalla on paljon tekemistä.

Vesaniemen ranta

Vesaniemen uimaranta on sijainniltaan oikea helmi kaupungin keskustan välittömässä läheisyydessä. Siellä on kolmen ja viiden metrin hyppytasot huimapäille, uudet laiturit ja lasten opettelualue. Rannalla on hyvä mahdollisuus auringon ottoon, leikkivälineitä lapsille ja kenttä beach-volleyn pelaamiseen.

Kentät

Kangasalla on yli 30 urheilukenttää tai areenaa, joilla pääset harrastamaan eri lentopallosta tennikseen ja jalkapallosta yleisurheiluun. Beach Volley -kentät löytyvät Vesaniemen, Liutun ja Kuhmalahden uimarannoilta. Frisbeegolfia pelataan Ranta-Koiviston radalla. Tennista voi harrastaa ympäri vuoden Sahalahden Vilpeilässä ja Pikkolassa on yksityinen tennishalli, joka palvelee ympäri vuoden. Skeittipuisto sijaitsee Pitkäjärven koulun läheisyydessä.

Avaa kartta

Leikkipaikat

Leikkipaikkoja ovat leikkikentät sekä päiväkotien ja koulujen leikkipihat, jotka ovat käytettävissä iltaisin ja viikonloppuisin silloin, kun kouluilla ja päiväkodeilla ei ole toimintaa.

Avaa kartta

Lisää luettavaa