Kangasalan Kädentaitajien puoti Lepokodilla. Kuva: Tiia Ennala

Käsitöitä ja taidetta

Lahjaksi, tuliaisiksi ja kotiin

Kangasala käsitöitä ja taidetta täynnä! Kauniita kortteja, maalauksia, veistoksia, grafiikka. Käsityönä ommeltuja vaatteita, asusteita, leluja, koruja. Kaikkea mitä unelmoida saattaa, se löytyy Kangasalta. Joulunaikaan kannattaa tutustua Kangasalan Kädentaitajien pop-up-joulupuotiin, tehdä ostoksia joulutorilla ja myyjäisissä sekä tilata helposti lahjoja paikallisita verkkokaupoista.

Wagtail Design. Kuva Tiia Ennala

Wagtail Design

Wagtail Design valmiistaa tuotteita luonnollisesta korkkimateriaalista ympäristöä ja käsityöperinnettä kunnioittaen, vegaanisesti ja kestävästi.

Tutustu upeisiin koruihin ja asusteisiin Wagtail Designin verkkokaupassa ja tilaa lahjaksi, tai itselle.

Päivi Mansikka-aho art. Kuva Tiia Ennala

Päivi Mansikka-aho art

”Tärkeimmät työvälineeni ovat akvarellivärini. Niillä tehdyistä maalauksistani on painettu postikortteja jo yli miljoona kappaletta ja ne ovat levinneet ympäri maailmaa. Akvarellejani olen käyttänyt myös kirjoittamieni kirjojen kuvittamiseen.”

Päivi Mansikka-ahon taidetta voi ostaa pukinkonttiin mm. Taikon sivuilta.

Kangasalan Kädentaitajien puoti Lepokodilla. Kuva: Tiia Ennala

Kangasalan Kädentaitajien pop-up-joulupuoti

Kangasalan kädentaitajien valikoimista löytyy parhaat paikalliset joululahjat. Osta joulupuodista ihanat käsityönä valmistetut joululahjat ja tuliaiset ja nauti samalla vierailulla lämmin glögi tai kaakao Kulttuuriravintola Jalmarissa.

Pe 26.11. klo 11–19
La 27.11. klo 11–17
Su 28.11. klo 11–15

Kangasala-talossa, vapaa pääsy

Hehkua Design

Hehkua Design

Hehkua Design on yhden naisen yritys, joka valmistaa kotimaisia koivuvanerisia korvakoruja käsillä tekemisen ilosta! Valikoimista löydät laajat värivaihtoehdot siroja nappikorviksia sekä isompia, roikkuvia korvakoruja. Jokainen tuote valmistetaan käsityönä Pirkanmaalla, Kangasalla.

Valikoimissa myös Kangasala-korut. Tutustu ja tilaa Hehkua Design -verkkokaupassa.

Taitokeskus Kangasala

Taitokeskus Kangasalan myymälästä löytyy käsityömateriaaleja ja -tarvikkeita omiin harrastuksiin sekä mm. uusia Kangasala-tuotteita. Kangasalan keskustan viihtyisään Taitokeskukseen voit tulla harrastamaan kädentaitoja monipuolisesti ja ammattitaitoisen ohjaajan opastuksella, tai tehdä käsityölöytöjä lahjaksi jouluun!


Art in me

Art in Me myy taidetta ja taidekäsitöitä, kuten tauluja, veistoksia, koruja, tekstiilejä sekä hauskoja lahjatuotteita ja miniatyyrejä.


Pajakauppa – Teemana Muutos

PajaKauppa on Kangasalan kaupungin työllisyyspalveluiden ja TeeMu ry:n ihanien käsitöiden värittämä puoti. Kaupalla myytävät tuotteet on valmistettu TeeMu ry:llä ja Kangasalan kaupungin työllisyyspalveluiden pajoilla Rekolassa (pehmeät materiaalit) ja Aakkulassa (tekninen paja). Myynnissä on monipuolisesti erilaisia käsitöitä mm. liukulakanat, villasukat, tyynynpäälliset, heijastimet, kortste-esineet, erilaiset laukut ja pussukat. PajaKaupan palveluihin kuuluu myös korjausompelu. Löydät PajaKaupasta itsellesi tai vaikkapa joulutuliaisiksi koriste-esineet, sytykeruusut, patalaput, hyönteishotellit, halkotelineet ja kestokassit!


Vimmu things

Nahkalaukkuja ylijäämä- ja kierrätysmateriaaleista. Käsintehty tunteella ja taidolla Kangasalla. Teen tuotteita myös tilauksesta.


Marika Viskari

Kuvataiteilija ja muotoilija Marika Viskarin työhuoneessa Kangasalla valmistuu uniikkeja öljy- ja akvarellimaalauksia. Hän maalaa energisesti abstarktin ja maiseman välimaastossa liikkuen, kuvaillen häntä kiehtovaa ja luomaa maailmaa. Marika on innostunut myös kierrätysmateriaalien tuomista mahdollisuuksista.


Virve Lilja

Toteutan teokseni grafiikan eri menetelmin sekä maalaamalla. Olen kiinnostunut abstraktin ja esittävän rajapinnasta, sekä kuvan hahmoittamisesta. Kuvaan mielelläni ihmistä, joko jälkenä tai toisinaan enemmän esittävänä. Ajan kulku, syntymä ja kuolema, sekä kasvu /muutos ovat ikiaikaisia universaaleja aiheita joihin palaan aina uudelleen.


Ovelia Heijastinolkavyö

Jälleenmyyjät Kangasalla: Kaunis Nelli, Mobilian verkkokauppa ja LumousSolahde. Voit tilata tuotteet myös verkkokaupastamme.


Luu fairytale

Luu Fairytale on vuonna 2021 perustettu yritys, joka myy kankaita, lastenvaatteita ja postereita omista satumaisista kuoseista. Jokainen kuosi on oma satumaailmansa ja tarinansa, johon jokainen pieni ihminen pystyy samaistumaan.


Wagtail Design. Kuva Tiia Ennala
Wagtail Design tuotteet valmistetaan käsityönä Kangasalla. Kuva Tiia Ennala