Joulun tapahtumat ja menot Kangasalla 2020

Tämä on päivittyvä lista Kangasalan joulunajan tapahtumista. (päivitetty 12.12.2020)

Muuttuva koronavirustilanne voi vaikuttaa tapahtumiin, joten varmistathan tiedot vielä järjestäjältä ennen tilaisuutta. Emme vastaa tapahtumiin tulleista muutoksista.

Muistetaan joulutunnelmissakin huolehtia turvaväleistä, käsihygieniasta ja kasvomaskin käytöstä. Jos olet sairaana, jää kotiin. Suosittelemme kasvomaskia myös ulkotilaisuuksissa.

Puuttuuko listalta jotain? Lähetä vinkkisi Visit Kangasalan Tiialle: tiia.ennala@visitkangasala.fi / 040-133 6822.


Vehoniemen automuseon joulu

Joulupuoti ja puuropäivät 28.11.–20.12.
Vehoniemen Joulupuodista voit ostaa lähiruoasta valmistetut perinteiset herkut joulupöytään. Valikoimissa laatikoita sekä suolaisia ja makeita leivonnaisia. Automuseo on avoinna joka päivä klo 10–17. 

Automuseon kahvilassa tarjoillaan joulupuuroa ja väskynäsoppaa joka päivä klo 10–16. Motoristien joulupuuro on katettuna 5.12. klo 16–18.

Uuden vuoden aaton pop up -glögikioski Vehoniemen näkötornilla 31.12.
Kangasalan kaupunki valaisee Vehoniemen näkötornin uuden vuoden aattona klo 18–01. Myös Kirkkoharjun näkötorni saa juhlavalaistuksen vuoden vaihtumisen kunniaksi.


Mobilian joulu

Mobiliassa on jouluna nähtävää, koettavaa ja maisteltavaa moneen makuun. Osallistumme myös Kangasalan kaupungin jouluikkuna-kampanjaan, tule tutustumaan jouluiseen näyteikkunaan paikan päälle!

Näyttelyt ovat avoinna 20.12.2020 asti normaalisti joka päivä klo 10–16 Itsenäisyyspäivänä Mobilia on suljettu. Avoinna olevat näyttelyt: Tankit täyteen, Rallimuseo, Menevää menoa, Mobilian klassikot ja Unelma Jäämerestä.

Joulukuussa lapsille erityispuuhaa museon puolella 28.11.–20.12.

Mobiliassa on piipahtanut joukko tonttuja Korvatunturilta koristelemassa auton jouluiseksi. Kaikessa kiireessä osa tonttujen lakeista katosi jonnekin museon sisätiloihin. Tule auttamaan ja etsimään tonttujen lakit!

Käynnin yhteydessä voit myös jättää jouluautoon terveisesi joulupukille toimitettavaksi! Museokierroksen jälkeen lapset saavat infossa askartelupussin, jonka sisällöstä voi kotona askarrella itselleen kivan paperirullatontun. Lapset vierailevat museossa aina ilmaiseksi aikuisen seurassa.

Museomyymälä on mainio lahjatavaraliike

Myymälään on tullut jouluksi paljon uutuustuotteita sekä käsintehtyjä joulukoristeita. Tuotevalikoimasta löytyy lahjaideoita niin aikuisille kuin lapsillekin. Myymälästä löytyy runsaasti tuotteita etenkin autoilusta kiinnostuneille, mutta valikoimaan kuuluu myös sisustustuotteita ja hyvä kattaus Kangasala-aiheisia tuotteita. Erityinen aineeton joululahjavinkki on Museokortti (pääsylippu vuodeksi yli 300 museoon) ja Mobilian omat lahjakortit joko näyttelyihin tai museokauppaan.

Kahvila Wanhat autot kattaa jouluisen lounaan

Jouluinen noutopöyttä on katettuna su 13.12., ke 16.12. ja 17.12 klo 11–14. Hinta su 18 €/hlö ja arkipäivinä 14,50 €/hlö


Kädentaitajien joulumyyjäiset

Kangasalan Taitokeskus, la-su 19.–20.12. klo 10–16

Myynnissä Kangasalan Kädentaitajien taidokkaita tuotteita yli kolmenkymmenen taitajan tekemänä. Joulumyyjäisissä pääset myös ostamaan herkut joulupöytään Irma Mäkimaan leipomana. 

Olemme mukana myös Kangasalan yrittäjien Joulunavauksessa 27.11. klo 16-19. Myynnissä myös halutut Kangasala-tuotteet!

Joulukuussa järjestämme jouluaiheisia työpajoja: Jouluruusu -kranssi ma 30.11. klo 17-20, Joulukortit ja koristeet ti 1.12. klo 17–20.15, sekä Joulukynttilän kasto ti 8.12. klo 17–20.15.


Aholaidan lammastilan joulupuoti


Joulukuussa: su 6.12. klo 13-14, to 10.12. klo 16-17, pe 11.12. klo 16-17, la 12.12. klo 13-14, su 13.12. klo 13-14, la 19.12. klo 13-14, ja su 20.12. klo 13-14

Aholaidan lammastila  tilapuodissa on myynnissä tilan omia tuotteita. Tilapuodista löytyy paljon kaikkea uniikkia ja kauniita villatuotteita, jotka sopivat hyvin myös joululahjaksi. Suosittuja tuotteita ovat olleet mm. villakranssit ja kauniit erilaiset taljat. Myynnissä on myös aitoa suomenlampaan villalankaa ja villakranssitarvikepaketteja.

Tilapuoti sijaitsee kauniissa maalaismaisemissa v. 1924 rakennetussa tilan vanhassa päärakennuksessa osoitteessa Ponsantie 1627, Kangasala.


Saarikylien joulutori

Haaviston luomutilan pihapiiri ja Heikin leivän kahvio, la 19.12. klo 12–14.

Perinteinen, lämminhenkinen joulutori maalaismiljöössä. Tarjolla leivonnaisia, laatikoita, herkkuja, villatuotteita, käsitöitä, joulupuuroa, glögiä, kahvia, pullaa ja joulutunnelmaa. Heikin leipä on avoinna joulukuussa lauantaisin klo 12-14 Joulutoriin asti.


PERUTTU: Kangasala-talon joulu

Kohti joulua – Lauluyhtye Valkea & Minna ja Jussi Pyysalo

la 5.12. klo 15 ja klo 17.30

Lauluyhtye Valkean jo perinteeksi muodostuneessa joulukonsertissa kuullaan kappaleita yhtyeen uunituoreelta Kohti joulua -levyltä. Mukana on niin vuosia Valkean ohjelmistossa olleita, yleisöllekin tutuksi tulleita joululauluja kuin uudempiakin, varta vasten joululevyä varten tehtyjä sovituksia.

Viimevuotiseen tapaan Valkean lisäksi lavalle nousevat myös Minna ja Jussi Pyysalo. Tälle kangasalalaiselle muusikkopariskunnalle joulu on aina ollut tärkeää aikaa. Sen sanomaa ja tunnelmaa he jakavat herkillä tulkinnoillaan ja ammattitaidollaan, Minna laulaen ja Jussi soittaen.

Luvassa on jouluisen tunnelmallinen levynjulkistamiskonsertti!

Liput Kangasala-talosta: 18/15/8€ tai Lippu.fi 20,5/17,5/9,5€


PERUTTU: Lasten joulukonsertti: Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri: Pikkutonttu kiikaroi

Kangasala-talossa 12.12. klo 15

Apua, apua! Hajamielinen joulupukki on unohtanut, mitä lauluja joulun alla lauletaan! Pukille täytyy pikaisesti laatia lista joulun ja talven hittikappaleista! Tontut lähtevät salaiselle tiedusteluretkelle. Nyt tarvitaan viisaita neuvoja lapsilta, jotta tehtävä onnistuu!

Jo yli 30 vuotta lapsia laulattanut yhtye jatkaa suomalaisen lastenmusiikin huipulla. Satu Sopasen ja Tuttiorkesterin tavaramerkki on lumoavat musiikilliset tarinat sekä yhdessä laulamisen ja leikkimisen riemu – konserttielämys tempaa mukaansa niin pienet kuin isommatkin kuulijat! Nämä musiikin moniosaajat ja lastenlaulattamisen todelliset ammattilaiset ovat tuttuja niin Pikku Kakkosesta kuin konserttiareenoilta ympäri Suomen. Emma-palkitun yhtyeen ohjelmistoon kuuluu kymmeniä klassikoiksikin muodostuneita hittikappaleita, perinteisiä lastenlauluja unohtamatta. Esitys sopii kaikenikäisille.

Liput Kangasala-talolta: peruslippu 14€, kimppalippu (4kpl) 47€, tai Lippu.fi: Peruslippu 15,50€, kimppalippu (4kpl) 53€


PERUTTU: Kynttiläuinti Kuohussa

Kangasalan uimahalli Kuohussa 12.-23.12. ja 6.1. 

Tule uimaan joulumusiikin säestämänä kynttilävalaistuksessa joka päivä 12.–23.12. välisenä aikana ja loppiaisena 6.1. Kynttiläuinnit ja musiikkia altailla aina pimeään aikaan, noin klo 6–9 ja 17–20.30. Lisäksi paljon joululomaohjelmaa. Lue lisää uimahallin sivuilta: https://kangasalanuimahalli.fi


Kukkiva joulumaa

Honkasen puutarha, la 28.11. klo 11–14

Honkasen puutarhalle avataan kukkiva joulumaa marraskuun lopussa. Tule ihastelemaan jouluista tunnelmaa sekä rentoutumaan kukkien keskelle. Tarjoamme lauantaina glögiä, turvallisesti tietenkin. Mahtaako Joulupukki saapua puutarhalle porolla vai lentokoneella? Siitä otetaan selvää! Tulethan paikalle vain terveenä. Huolehditaan yhdessä turvaväleistä. Avarissa tiloissamme jokaiselle riittää tilaa.


 

PERUTTU: Kyläkoulun joulu Vilpelän koululla

la 12.12. klo 12-14

Tervetuloa Vilpelän kyläkoululle jouluisiin tunnelmiin lauantaina 12.12. 

Ohjelmassa musiikkia, joulupuuroa, torttua ja glögiä, nuotiogrillausta ja arpajaiset. Lasse Heikkilä ja Janne-Tapani Simola laulavat ja laulattavat. Joulupukki ja Musiikkiteatteri Valkian tiernapojat vierailevat. Tapahtuma järjestetään ulkona ja sisällä, koronan ehdoilla.


PERUTTU: Kuhmalahden Suojan joulutori

Joulutori Kuhmalahden Suojan sisätiloissa 5.12. klo 10-14.

Tuttuun tapaan kahviossa on myynnissä hernekeittoa ja riisipuuroa, jota myydään myös mukaan omiin astioihin. Ja jos metsästysonni suo, on perinteeksi muodostunut hirvenlihan huutokauppa jälleen Suojan pihamaalla.

Joulupukki on tulossa tervehtimään lapsia Joulutorille. Tervetuloa siis koko perheen voimin Suojalle!

Tänä vuonna Joulutorilla kolme kuhmalahtelaista sisustussilmää omaavaa henkilöä ovat kattaneet omanlaisensa joulupöydän. Torilla kävijät pääsevät äänestämään kauneinta jouluista ruokapöydän kattausta. Äänestäjien kesken arvotaan pieni palkinto.

Noudatamme tapahtumassa THL:n antamia ohjeita koronatilanteesta johtuen. Ethän tule paikalle jos tunnet itsesi sairaaksi.

Myyjille: Pöytiä rajoitetusti, myyntipaikan hinta on 5€. Myyntipaikan varaukset tekstiviestillä Elina Saloniemelle 040 836 3832 tai Anita Koskiselle 040 755 3848.


Kangasalan joulunavaus ja jouluvalojen sytytys

Kangasalan torilla ja keskustan yrityksissä pe 27.11. klo 16–19.
Kangasalan joulu avataan perinteiseen tapaan Kangasalan Joulunavauksessa. Keskustaan rakennetut uudet tunnelmalliset jouluvalot sytytetään tapahtumassa klo 16. Joulupukki ja joulupukin muori kiertelevät torilla tervehtimässä ja muistuttamassa turvaväleistä sekä maskien käytöstä. Turvallista joulumieltä tuovat myös Kangasalan kansantanssijoiden Himpulat.

Kangasalan Yrittäjien joulupuuron jakelu tapahtuu Kangasala-talon edustalla ja Kimmo Pyykkö -taidemuseoon on vapaa pääsy tapahtuman ajan klo 16–19.

Keskustan yritykset ovat mukana Joulunavauksessa erilaisin tarjouksin, joten kannattaa piipahtaa hankkimassa joululahjat samalla kertaa.

Muistathan huomioida koronatilanteen tapahtumassa: ota turvavälit, maski ja käsihygienia haltuun. Ethän tule oireisena paikalle.