Koko perheen hevoskarnevaali

La 23.7. klo 10–14

Pikkolan tapahtumakenttä / Finnentie 27, 36200 Kangasala

Koko perheen iloinen hevostapahtuma huipentaa Laukkaa Kangasalle -teemaviikon la 23.7. klo 10-14 Pikkolan tapahtumakentällä. Yleisölle maksuttoman tapahtuman ohjelmassa on upeita näytöksiä ja monenlaista hevosaiheista tekemistä ja nähtävää aikuisille ja lapsille.

Tapahtuman järjestää Visit Kangasala.

Saapuminen

Finnentie on suljettu tapahtumakentän kohdalta, joten tapahtumaan saavutaan autolla Kangasalantieltä Rekiäläntien kautta tai Kaarina Maununtyttären tien kautta.

Lahdentieltä noustaan Valkeakosken rampista.

Pysäköinti

Kaikki tapahtuman pysäköintialueet sijaitsevat lähellä tapahtuma-aluetta: Kangasalan Tredun pihassa, Pikkolan koulun ja Kangasalan lukion pihassa, Kangasalan jäähallin pihassa ja Tarpilan liityntäpysäköintipaikalla. Lisäksi pysäköintiin on varattu nurmikenttä tapahtuma-alueen vieressä.

Invapysäköinti on nurmikentällä tapahtumakentän vieressä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voi tiedustella matkailuneuvonnasta sähköpostilla info@visitkangasala.fi tai paikan päältä Kangasala-talolta (Kuohunharjuntie 6, Kangasala). Matkailuneuvonta palvelee ti–la 11–16.


Ohjelma

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Areenalla klo 10–14

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Klo 10.30 Kouluratsastusnäytös

Hevosen ja ratsastajan saumatonta yhteistyötä tarjoilevat Sonja Danielsson ja 9-vuotias tamma Dona Delana Wääksyn Kartanon tallista. Näytöksessä nähdään erilaisia koululiikkeitä, kuten väistöjä, piruetteja, sarjalaukanvaihtoja musiikin kanssa.


Klo 11.30 Islanninhevosnäytös

Islanninhevosilla on kaksi omaa askellajia yleismpien käynnin, ravin ja laukan lisäksi: töltti ja liitopassi. Islanninhevosiin ja askellajeihin tutustuttaa ratsukko Elsa Kaski ja Trúr frá Jarbrú Islanninhevoskerho Krafturista.


Klo 12.00 Valjakko-ajonäytös

Valjakkoajo on reipastahtinen urheilulaji, jossa on koulu-, tarkkuus- ja kestävyysosuuksia. Näytöksessä valjakkoajon perusteisiin kuljettaa kangasalalainen Katriina Tenhunen, joka kilpailee valjakkoajossa hevosensa He’las Bellan kanssa.


Klo 12.30 Ratsastusjousiammuntanäytös

Equillence Center Tavela tuo yleisön hurrattavaksi ratsastusjousiammuntanäytöksen, jossa nimensä mukaisesti hevosen selässä oleva ratsastaja ampuu esimerkiksi maalitauluun nuolia. Areenalla ratsatuksenopettaja Karoliina Mönkkönen Equillence Center Tavelasta sekä opetushevonen Cromwell.

Näytöksen lopuksi osalla yleisöstä on mahdollisuus kokeilla lajia.


Klo 13.15 Lännenratsastusnäytös

Lännenratsastus on alun perin Amerikasta lähtöisin oleva ratsastustapa, joka on myöhemmin kehittynyt myös kilpailulajiksi. Sahalahdella sijaitseva Jojo Ranch esittelee lännenratsastuksen allround-kilpailulajeja yleisölle. Areenalla nähdään lännenratsastusratsukko, jonka liikkeitä selostetaan yleisölle koko näytöksen ajan. 


Klo 13.45 Kuukuningatar

Ratsastusta ja musiikkia yhdistävä Kuukuningatar -esitys ihastuttaa varsinkin kaikkia prinsessoiden ystäviä. Kaunis Kuukuningatar ja hänen uljas musta ratsunsa liitelevät musiikin tahdissa ympäri kenttää tarinan muodossa. Esityksen jälkeen kentällä voi ottaa kuvia Kuukuningattaresta.

Näytöksessä esiintyy ratsastaja, yrittäjä ,ammattivalmentaja ja kilparatsastaja Karoliina Kovanen ja  friisiläisruuna Ildrik.

Ohjelmalava klo 10–14

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Klo 11.30 RidingFysion luento: Tasapainoinen ja toiminnallinen istunta 

Fysioterapeutti ja sensovalmentaja Saara Uusitalo luennoi ratsastajille tasapainoisesta ja toiminnallisesta istunnasta. Luennolla käydään läpi hyvän perusistunnan kulmakiviä esimerkkien kautta. Saat mukaasi myös muutaman oheisharjoittelu vinkin. Varsinkin nuoret ja aikuiset ratsastuksen harrastajat saavat luennolta vinkkejä omaan ratsastukseensa. Saara on urallaan ohjannut GB-tason ratsastajia.


Klo 10.45 Haastattelu: Kangasalan kesähevonen Maikki ja ratsastaja Heidi Kulo

Kangasalla asuva suomenhevostamma Maikki valittiin Kangasalan kesähevoseksi toukokuussa ja on kiertänyt ilahduttamassa kesätapahtumissa. Maikin ratsastaja Heidi Kulo kertoo mm. miten Maikin kesä on sujunut vastuullisessa työssä. Maikki on tavattavissa näyttelyalueella haastattelun jälkeen. 


Klo 10, klo 11.20, klo 11.50, klo 13 Musiikkia: Pellava-yhtye

Kansanmusiikkia ja muuta akustishenkistä musiikkia soittava yhtye luo maanläheistä karnevaalitunnelmaa soittamalla pelimanniohjelmistoa ympäri Eurooppaa, Suomesta ja Irlannista. Pellava esiintyy kolmihenkisellä kokoonpanolla; Lassi Tarvainen, Lyyti Simola ja Ivan Pavlovic, ja soittimissa soivat laulu, kitara, viulu ja bodhran-rumpu. 

Karnevaalialueella klo 10–14

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Klo 10-13 Kangasalan keppihevosmestaruuskilpailut

Ilmoittautuminen kilpailuun paikan päällä.
Kilpailusarjat: 1) 0–7-vuotiaat (miniesteet), 2) Alle 11-vuotiaat (50–60 cm:n esteet), 3) 11-vuotiaat ja vanhemmat (70–80 cm)
Kisan tarkemmat säännöt paikanpäällä.

Pisteiden lasku ja palkintojen jako tapahtumassa kisan jälkeen.
Keppihevosrata on avoinna kilpailun jälkeen klo 14 saakka.

Keppihevoskilpailun ja radan järjestää Hyvävelijärjestö.


Ponitalutus

Laaksolan ratsutilan poneilla pienet karnevaalivieraat pääsevät kokeilemaan, miten poniratsastus sujuu. Hinta 2 € / henkilö. Maksu käteisellä.


Tehtävä- ja esittelypisteitä

Tutustu paikallisiin talleihin ja hevostoimijoihin esittelyalueella. Luvassa mm. hevosaiheisia tehtäviä, hevoskärry, ravuri kärryineen ja Suomen suurin keppari.

Kangasalan kesähevonen Maikki tavattavissa alueella klo 11-12.

Glittertatuointeja ja hattaraa

Taikahile loihtii karnevaalivieraille glittertatuoinnit ja makeannälkään maistuu hattara.

Ruokaa ja kesäherkkuja

Mukana tapahtumassa: Valjakkoajo Katriina Tenhunen, Wääksyn kartanon talli / Sonja Danielsson, Tupasvillan issikkatila, Equillence Center Tavela, Jojo Ranch, Laaksolan ratsutila, Kangasalan raviyhdistys, Huvikummun hevostalli, Hyvävelijärjestö, Riding Fysio / Kangasalan kuntoutus, Kulttuuriravintola Jalmari, Kirkkoharjun kahvila, Vehoniemen Automuseo, Taikahile, HRK Konevuokraamot ja Kangasalan kaupunki.

Tapahtuman järjestää Visit Kangasala yhdessä hevostoimijoiden kanssa. 


Karnevaalin jatkot

Kulttuuriravintola Jalmari la 23.7.

Hevoskarnevaalin jatkoja vietetään Kulttuuriravintola Jalmarissa, jossa livemusiikkia tarjoilee Fredi Heinämäki Trio klo 19.00 alkaen.

Ilmainen sisäänpääsy


Hevoshistoriaa ja taidetta

Varsamäen hevosajoneuvomuseo 21.–24.7. klo 10–18

Varsamäentie 108, 36200 Kangasala

Ainutlaatuinen 70 hevosajoneuvon yksityiskokoelma avaa ovensa yleisölle Laukkaa Kangasalle -viikolla torstaista sunnuntaihin.

Liput 4 € / henkilö.

Hevosia – Horses -näyttely 11.6.–28.8.2022.

Kimmo Pyykkö -taidemuseo, Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala

Kimmo Pyykkö -taidemuseon ovat vallanneet hurmaavat, hurjat, jylhät ja vapaat hevoset. Esillä kesänäyttelyssä noin 30 hevosaiheista teosta eri taiteilijoilta. Lapsille keppihevosrata museon edustalla ja taidesuunnistustehtävä.

La 23.7. Kimmo Pyykkö -taidemuseo on avoinna klo 11-17.

Liput 8/6 € henkilö tai Museokortti, Alle 18-vuotiaat 0 €

Mukana Hevoskarnevaalilla

Lisää luettavaa