Kesäyön tunnelmaa – Kangasala Jukola 2019

Kesäyö Kangasalla? Kyllä! 15.–16.6.2019 Kangasalla suunnistetaan 71. Jukolan viesti ja 42. Venlojen viesti Heponiemen kylän metsissä ja pelloilla. Joukkueissa on lähes 20 000 suunnistajaa noin 40:stä eri maasta.

Jukola on suurin suomalainen urheilutapahtuma ja maailman suurin suunnistusviesti. Kesäyön taika ja lajitovereiden yhteishenki houkuttelee suunnistajat paikalle vuosi toisensa jälkeen. Samoille radoille suuntaavat maailman huiput ja kuntoilijat.

Jukola tarjoaa huimaa tunnelmaa myös kotivastaanottimien ja netin äärellä jännittäville penkkiurheilijoille. GPS-seurannan ansiosta suunnistajien kulkua kartalla voi seurata reaaliaikaisesti.

Kilpailu alkaa neliosuuksisella Venlojen viestillä lauantaina 15.6.2019 klo 14.00. Jukolan viestin yhteislähtö tapahtuu klo 23.00 lauantai-illan hämärtyessä kesäyöksi. Seitsemän suunnistajaa juoksee läpi yön. Voittajajoukkueen ankkuri juoksee maaliin varhain sunnuntaiaamuna.

Jukolan kisakeskus on kuin pieni kaupunki. Jännittävän kilpailun seuraamisen ohella kisakeskuksessa voi nauttia ravintolapalveluista, shoppailusta urheilukaupoissa, ohjelmalavan tapahtumista, metsäkirkon rauhasta, telttailusta kesäyössä tai vain iloisen väkijoukon vilinästä.

Heponiemen metsissä on ollut liikettä jo kivikaudella. Mäkinen maasto tarjoaa rastien hakijoille sopivasti haasteita. Korkein kohta, Valkeisvuori, kohoaa Längelmävedestä yli 90 metrin korkeuteen. Varhaiset heponiemeläiset lienevät viestitelleet vuoren laelta merkkitulin.

Kangasala Jukola 2019
Järjestäjäseura: Kangasala SK ry.
Kilpailun suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö
Kilpailukeskus: Heponiemi, 12 km Kangasalan keskustasta kaakkoon
Kilpailutoimisto: toimisto.2019@jukola.com
Kotisivu: www.jukola.com/2019
Sosiaalinen media: @jukolanviesti, #jukola

Avaa sivusto