Haralanharjun näkötorni, kuva Tiia Ennala

Arjen piristys löytyy läheltä

Arjen keskellä on kiva vähän rikkoa rutiineja, joten hyödynnä Kangasalan aitoja elämyksiä aivan lähellä kotia. Lisää kivaa tekemistä löydät sivun yläreunan valikosta, vilkaise erityisesti tulevat tapahtumat.

Kimmo Pyykkö -taidemuseo, kuva Tiia Ennala

Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kimmo Pyykkö -taidemuseo Kangasala-talossa esittelee korkeatasoisia vaihtuvia kuvataidenäyttelyitä ympäri vuoden. Museo on nimetty kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykön mukaan. Kimmo Pyykön pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee esittelee kuvanveistäjän monimuotoista, yli 50-vuotista taiteilijauraa suomalaisella taidekentällä.

Kulttuurikortteli

Kangasala-talo ja sen vieressä sijaitseva pääkirjasto muodostavat kulttuurikorttelin monine palveluineen. Kulttuuritarjonnan lisäksi ne tarjoavat tiloja niin kokouksille kuin muillekin tapahtumille. Armas Galleria&Keittiö sekä Kahvila Novellia palvelevat talojen kävijöitä.

Merenneitouimarit Kuohussa

Uimahalli Kuohu

Kangasalan Uimahalli Kuohussa rentoudut, kuntoilet ja pidät hauskaa! Ui itsesi kuntoon, karaistu
kylmäaltaassa, vetreydy monitoimialtaassa, heittäydy 40-metriseen liukumäkeen tai hyppää kierteellä kolmesta metristä. Kaksi lastenallasta tarjoavat hyvät mahdollisuudet veteen tutustumiseen ja uimaan opetteluun.

K-Kino Kangasala-talossa

K-Kino

K-Kino on Kangasalan oma elokuvateatteri, joka toimii Kangasala-talossa. Esityksistä löytyy katsottavaa niin aikuisille kuin lapsillekin.

Kirkkoharjun kahvila ja näkötorni. Kuva: Tiia Ennala

Kirkkoharjun kahvila

Laadukkaita kahvilaelämyksiä korkealla näköalapaikalla! Kirkkoharjun näkötorni ja kahvila sijaitsevat kaupungin keskustassa hyvien kulkuyhteyksien äärellä, kauniissa harjumaisemissa. Kirkkoharjun laella sijaitseva funkkisnäkötorni on valmistunut vuonna 1931 ja vieressä sijaitseva kahvilarakennus 2020.

Aholaidan lammastilan tilapuoti

Aholaidan tilapuoti

Aholaidan luomulammastilan tilapuodissa on myynnissä aitoja lähituotteita: tilan sisustustaljoja, villalankoja ja muita villatuotteita sekä luomulampaan lihaa.

Afganistanilainen ravintola Aryana, kuva: Tiia Ennala

Ravintola Aryana

Afganistanilainen ravintola tarjoaa silkkitien mausteisten makujen sinfoniaa. 
Toki ravintolassa tarjotaan myös miedommin maustettuja ruokia pihveistä salaattipöytään, joka arkipäivä myös lounaalla klo 11-15.

Heikin Leipä

Saarikylien sydämestä löytyy Haaviston luomutila, jossa sijaitsee pienen kotileipomon Heikin Leivän sympaattinen puoti.

Ruisleivän maukkauden salaisuus on oman tilan luomujauhot ja Suomen vanhin taikinajuuri.

Kangasalan torikahvio

Kangasalan torilla sijaitsee kuuluisa torikahvio. Kahvion tuotteet ovat itsetehtyjä ja niissä huokuu yli 26 vuoden kokemus. Torilla voi herkutella makeilla munkeilla, pullilla, leivoksilla tai suolaisilla piirakoilla ympäri vuoden.

Hotelli Kuohu

Hotelli Kuohu

Hotelli Kuohu tarjoaa laadukasta majoitusta kilpailukykyiseen hintaan aivan Valtatie 12:sta vieressä Kangasalan keskustassa, Kirkkojärven rannalla. Uusi kaunis hotellikiinteistö sijaitsee Kangasalan uimahallin vieressä ja huoneista on kauniit näköalat joko Kangasalan keskustaan tai Kirkkojärven suuntaan.

Rekolan biodynaaminen tila

Rekolan biodynamisella tilalla peltoviljelyn, kotieläin- ja metsänhoidon, kauppapuutarhan, mansikanviljelyn lisäksi tilalla järjestetään monenlaista toimintaa ja tapahtumia.

Lisää luettavaa