Kulttuurinkuluttajalle olemme koonneet päiväretken, jossa pääsee tunnelmasta toiseen. Kierros alkaa Kangasala-talosta, joka on saanut muotonsa jääkautisista siirtolohkareista ja on arkkitehtonisesti mielenkiintoinen kokonaisuus. Kimmo Pyykkö – taidemuseon Pitkän matkan ateljee –näyttelyssä on esillä Kimmo Pyykön taidetta ja teoksia. Vielä kesän ajan taidemuseossa on helsinkiläisen katutaidetaustaisen kuvataiteilija Jussi TwoSevenin All Is One –näyttely, jonka vaikuttavat suoraan taidemuseon seinälle luodut lapinpöllöt vangitsevat kävijän katseellaan. Tuohon näyttelyyn voi tutustua jo etukäteen verkkonäyttelyn kautta.
Tänä kesänä Kangasala-talon yläaulassa on esillä kehittyvä Muinaisen Sarsan salaisuuksia. Näyttely yhdistää mielenkiintoisella tavalla kuvataiteilija ja historioitsija Ulla Enckell-Valon Hevosia ja historiaa –näyttelyn maalaukset, Pohtiolammen Sääksikeskuksen valokuvat Sarsan alueella elelevistä kalasääksistä sekä muinaista Sarsaa koskevan tiedon ja historian, jonka työstämisessä on ollut mukana Tredun ja Mediapoliksen media-alan opiskelijat.
Sitten onkin aika suunnata askelensa kohti Kangasalan ruokailupaikkojen uusinta helmeä sushiravintola Konnichiwaa. Lounasbufeessa on valinnan varaa, kun sushien lisäksi tarjolla on myös lämpimiä aasialaisia ruokia.
Tämän modernimman osuuden jälkeen siirrytään tunnelmassa vuosisatojen taakse Pälkäneellä, jossa suosittelemme tutustumaan Pyhän Mikaelin kirkkoon. Tuo Pälkäneen Rauniokirkko on toiminut erilaisten tapahtumien alttarina yli 500 vuoden ajan. Rauniokirkko on vaikuttava paikka niin historiansa kuin ulkonäkönsäkin puolesta.
Näkemäänsä on hyvä mennä pohdiskelemaan ja mahdollisen matkaseuransa kanssa juttelemaan kahvikupillisen ääreen vaikka Nuijatalon kahvilaan. Saattaapa sieltä mukaan tarttua jotain lähituotteita tai kotiinviemisiä.
Muista kulttuurikohteista löytyy tietoa sekä Visit Kangasalan että Visit Pälkäneen sivuilta. Suunnittele ja toteuta paras retkesi Pirkanmaalla!