Lapset nurmikolla Kangasala

Tekemistä turvallisesti syyslomaviikolla

26.09.2020

Syyslomaviikolla 42 Kangasalla on tarjolla runsaasti hauskaa tekemistä lomalaisille. Tervetuloa nauttimaan luonnosta ja ohjelmasta turvallisesti!

Muistetaan kaikki matkailla vastuullisesti. Pidetään huolta turvaväleistä ja hygienista. Suojaudutaan maskeilla sisätiloissa ja ruuhkaisissa paikoissa ja jäädään sairaana kotiin. Näin voimme kaikki lomailla turvallisesti!

Lue lisää koronainfo-sivultamme >

Myös Kangasalan matkailukohteet huomioivat koronaturvallisuuden. Tutustuthan käytäntöihin ennen vierailua kohteiden omilla sivuilla.

Taiteilua Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Lasten lauantai 17.10. klo 10–12
Maksuton taidetyöpaja, jossa tutustutaan varjoteatteriin Nukketeatteri Mantan kapinan ohjaamana. Lapset pääsevät tekemään itse oman valolinnun. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Ilmaisilta to 15.10. klo 17–19
Tervetuloa tutustumaan näyttelyihin maksutta.

Yleisöopastukset su 11.10. ja su 18.10. klo 13
Tutustutaan Kuvista kokoelmaksi -näyttelyyn.

Lue lisää Kimmo Pyykkö -taidemuseon sivuilta >

Lapsi Kimmo Pyykkö -taidemuseossa Kangasalla
Keraamikko Teemu Luodon eläinveistokset kiinnostavat lapsia.

Tubettajat Kangasala-talossa

Suosikkitubettajat Niko ja Santtu ti 13.10. klo 15 ja 17

Niko Meurosen ja Santeri Hännisen  YouTube-kanavalla keskitytään vlogeihin, prankkeihin ja haasteisiin. Saman katon alla asuva kaksikko on tunnettu viihdyttävistä ja hullunkurisista haasteistaan kuten mitä tapahtuu, jos sanoo kaikkeen kyllä vuorokauden ajan. Leikkisä meno huipentuu parhaimmilleen live-tapahtumissa, joka päästään kokemaan nyt Kangasala-talossa kahdessa esityksessä.

Lue lisää >

Katso kaikki Kangasala-talon tapahtumat >

Leffaan K-Kinossa

Kangasala-talon elokuvateatteri K-Kino esittää uutuuselokuvia suurelta valkokankaalta ja huippuluokan äänentoistolla. Syyslomalaisia viihdyttää kotimainen koko perheen ensi-iltaelokuva Risto Räppääjä ja väärä Vincent, dokumenttielokuva Alvar Aallosta, draamaelokuva Undine – Aallotar ja maailmankuulun taiteilijan Tove Janssonin elämästä kertova Tove.

Risto Räppääjä ja väärä Vincent
su 11.10. klo 12 ja klo 16; pe 16.10. klo 16; la 17.10. klo 14; su 18.10. klo 17

Undine – Aallotar su 11.10. klo 14 ja su 18.10. klo 15

Aalto pe 16.10. klo 18

Tove la 17.10. klo 16; ke 21.10. klo 14; su 25.10. klo 14

Lue lisää >

K-Kino Kangasala-talossa
K-Kino sijaitsee Kangasala-talossa kaupungin keskustassa.

Virtuaalista ajoa ja pelejä Mobiliassa

Mobilia tarjoaa monenlaista ohjelmaa lapsille koko viikon ajan. Näyttelyitä on esillä yhteensä kuusi ja nähtävää riittää kaikenikäisille.

Pappatunturi on aito mopo, jonka selkään pääsee kokemaan virtuaalista ajoelämystä. Tuttuun tapaan lapset pääsevät Mobiliassa ratkomaan kuvasuunnistukseen perustuvaa salapoliisitehtävää niin Tankit täyteen -näyttelyssä kuin Rallimuseossakin. Rallimuseon puolella Sega Rally -rallipeli nuorison suosikki.

Lokakuun alussa Mobiliassa aukeaa myös uusi Menevää menoa -näyttely, joka kokoaa Autoglym Galleryyn reilun 10 urheilullisen ajoneuvon kokonaisuuden.

Myös Mobilian kahvila Wanhat autot huomioi koululaisten syyslomaviikon valikoimalla lounaslistalle erityisesti lasten lemppareita.

Lue lisää Mobilian sivuilta >

Pienoismalleja Vehoniemen automuseossa

Vehoniemen Automuseolla vietetään valtakunnallista pienoismallipäivää la 17.10. klo 11–15. Päivän aikana kuullaan luentoja ja harrastajat esittelevät omia mallejaan. Leilan lelukaupassa on mukavia tarjouksia pienoismalleista.

Lapset Vehoniemen automuseossa
Vehoniemen automuseon näyttelyyn on vapaa pääsy.

Vesileikkejä Uimahalli Kuohussa

Uimahalli Kuohu tarjoaa monenlaista ohjelmaa maanantaista lauantaihin. Kokeile merenneidon pyrstöä tai vesikoripalloa. Osallistu vesipeuhuun tai uintiklinikkaan. SUP-lautailua pääsee kokeilemaan la 18.10. Iltauimareille on luvassa tunnelmavalaistus ja musiikkia ti 13.10. ja pe 16.10.

Lue lisää Kuohun sivuilta >

Porrastreeniä Sorolassa

Kangasalan keskustan tuntumaan avattiin syyskuussa uudet kuntoportaat, Sorolamportaat. Yli 300 askelmaa tarjoavat haastetta kovakuntoisemmallekin liikkujalle. Näköalatasanteilta ja portaiden huipulta aukeaa komea näköala.

Kuka on teidän perheenne paras porraskiipijä? Onko tärkeämpää vauhti vai maisemien ihastelu?

Lue lisää >

Luontoelämyksiä ja retkeilyä

Kangasalta löytyy niin pidempiä vaellusreittejä kuin lyhyempiä ulkoilureittejä retkeilyyn. Lähde liikkumaan kävellen tai pyörällä ja ota määränpääksi joku Kangasalan monista laavuista. Näkötorneihin voi kivuta nauttimaan upeasta ruskasta.

Lue vinkkejä retkeilyyn ja liikkumiseen luonnossa Kangasalla >

Lue lisää näkötorneista >