Taidevinkit kesägallerioihin 2020

08.07.2020

Kangasalan kesägalleriat kutsuvat taiteen ystäviä nauttimaan mielenkiintoisista näyttelyistä ja kauniista maisemista.

TaideTallin jo perinteeksi muodostuneessa kesänäyttelyssä nähdään monipuolinen kattaus kuvataidetta, yhteensä 13 taiteilijalta. Kuhmalahden Taidepappilassa juhlitaan Teemu Luodon 60-vuotista uraa keramiikkataiteilijana. Haaviston parvigalleriassa on esillä keramiikkaa, ikivihreitä sammaltauluja ja mattoja. Lisäksi gallerioissa ja näyttelyissä nähdään muun muassa hevosia ja historiaa sekä Kangasala kankaalla.

Gallerioiden lisäksi kuvataidetta on esillä myös Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Galleriakierroksen päätteeksi kannattaa piipahtaa ostoksilla Kangasalan Kädentaitajien Kesäpuodissa Lepokodilla.

Lähde matkaan ja kierrä kerralla vaikka kaikki kesäiset näyttelyt!

TaideTalli: Art Majaalahti 2020

Lämminhenkinen ja persoonallinen TaideTalli järjestää kesänäyttelynsä jo 14. kerran. Art Majaalahti 2020 -näyttelyssä ovat mukana Raija Ala-Kauppila, Anni Hurmila, Ismo Jokiaho, Saara Kartimo, Arto Kettunen, Eija Laine-Hellsten, Anna-Maria Martikainen, Ilkka Paloviita, Mika Pöllänen, Jari Rantanen, Kaisa Sovero, Emmi Vuorinen ja Marjo Wassman.

Teokset levittäytyvät entiseen navettaan, navetan ylisille, piha-aittaan ja isännän veistämään hirsimökkiin. Pihalta avautuu kaunis järvimaisema Längelmävedelle. Voit nauttia omia eväitä ja tilata kahvit ennakkoon p. 040 511 7116 (Ritva).

Näyttely on avoinna 9.8. saakka ke–su klo 14–18.
Lue lisää >

Osoite: Majaalahdentie 204, 36270 Kangasala

Haaviston parvigalleria

Kangasalan Saarikylissä Haaviston parvigalleriassa nähdään Keramiikkaa, ikivihreitä sammaltauluja ja kolmen akan mattoja -näyttely. Esillä on Kati Härkösen suomalaisesta kivitavarasta ja savesta valmistettua keramiikkaa sekä Lissu Pöyryn ja poikien sammaltauluja ja -seiniä.

Marke Häkkisen, Pirjo Maukosen ja Taina Mäkelän töissä materiaalina käytetään mattoja. Marke Häkkinen on hyödyntänyt kierrätysmattoja maalauspohjana. Pirjo Maukosen ja Taina Mäkelän käsissä on syntynyt uusia räsymattoja.

Ihaile samalla perinteistä maalaismaisemaa ja hörppää näyttelykahvit Heikin Leivän leipomon terassilla. Näyttely on avoinna Heikin Leivän aukiolojen mukaan lauantaisin klo 12–14 ja keskiviikkoisin klo 18–19.
Lue lisää >

Osoite: Saarikylientie 888, 36570 Kaivanto

Kuhmalahden Taidepappila: 

Keramiikkataiteilija Teemu Luodon ateljeekodissa Kuhmalahden Taidepappilassa on juhlavuosi. Teemu Luoto – Kädet savessa 60 vuotta esittelee taidetta Luodon pitkältä uralta aina 50-luvulta saakka. Näyttelyssä Teemu Luodon eläin- ja ihmishahmot saavat rinnalleen kuvataiteilija, taidemaalari Tiina Poutasen eläinaiheisia maalauksia. Myös pihapiirissä kiertävä taidepolku on saanut uusia teoksia vanhojen pysyvien töiden rinnalle.

Näyttelyyn pääsee tutustumaan heinäkuussa 2020 ke–su klo 12–18. Turvallisen vierailun varmistamiseksi varataan oma esittelyaika puhelimitse 0400-268 966 (Teemu Luoto).
Lue lisää >

Osoite: Taidetie 19, 36810 Kuhmalahti

Kangasala-talo: Muinaisen Sarsan salaisuuksia

Kolmiosainen Muinaisen Sarsan salaisuuksia -näyttely Kangasala-talon 2. kerroksessa yhdistää kiinnostavan visuaalisella tavalla taidetta, tietoa ja historiaa. Hevosia ja historiaa -taidenäyttelyosuus esittelee kuvataiteilija ja taidehistorioitsija Ulla Enckell-Valon maalauksia. Sääksisäätiön näyttelyosuus kertoo valokuvineen Sarsassa elelevistä kalasääskistä, Sääksikeskuksesta ja Pohtiolammesta. Kolmas osuus keskittyy muinaista Sarsaa koskevaan tietoon ja historiaan.

Näyttely on esillä 13.9.2020 saakka Kangasala-talon aukioloaikojen mukaisesti.
Lue lisää >

Osoite: Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala

Kesäpäivän galleria: akvarelleja ja grafiikaa

Pienessä suloisessa Kesäpäivän galleriassa nähdään kesällä Tampere-aiheisia akvarelleja ja taidegrafiikkaa. Galleria on aina avoinna ovikoodilla. Tiedustelut p. 044-3771296.
Lisätietoja >

Osoite: Huhmarintie 36, 36200 Kangasala

Taidetila Terra: Kangasala kankaalla

Pääkirjaston Taidetila Terrassa nähdään Mikael Huhtalan näyttely Kangasala kankaalla – tunnelmapaloja. Öljymaalauksia vuosilta 2017–2019. Taidetila Terra on avoinna 17.7. saakka ma–pe klo 9–19.
Listätietoja >

Osoite: Keskusaukio 2, 36200 Kangasala

Kangasalan Kädentaitajien kesäpuoti

Kädentaitajien Kesäpuoti Kangasalan Lepokodilla on avoinna 30.8. saakka joka päivä klo 12–18. Tarjolla on laaja valikoima taide- ja käsityötuotteita kotiin viemisiksi ja lahjaksi. Saatavilla myös Taito Pirkanmaan Kangasala-tuotteita.
Lue lisää >

Osoite: Ruutanantie 26, 36200 Kangasala