Syyslomalla Kangasalla 14.–23.10.2022

14.10.2022 klo 0.00 — 23.10.2022 klo 0.00

Tapahtumia, näyttelyitä, luontoa ja kulttuuria. Kangasala tarjoaa runsaasti tekemistä, näkemistä ja kokemista syksyn lomapäiviin 14.–23.10.2022. Kokosimme sinulle parhaat vinkit syysloman viettoon!


Tarkistathan tiedot ennen vierailua kohteen omilta sivuilta. Pidätämme oikeudet muutoksiin.
Puuttuuko listalta jotain? Ilmoita siitä meille: laura.pekkala@visitkangasala.fi

Kulttuuria ja museoseikkailuja

Lasten lauantai ja kuvasuunnistusta taidemuseossa

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa kuvasuunnistetaan syyslomaviikon kunniaksi vaikka koko perheen voimin. Tulkaa ratkomaan jänniä kuva-arvoituksia samalla, kun tutustutte Kimmo Kaivannon taiteeseen ja Kimmo Pyykön veistoksiin.

Lauantaina 22.10. klo 10–13 vietetään Lasten lauantaita. Silloin tehdään omia taideteoksia ohjaajan kanssa.

Taidemuseoon on aina vapaa pääsy alle 18-vuotiailta.

Elokuvia isolta valkokankaalta K-Kinossa

Sateisena syyslomapäivänä suunnataan elokuviin. Kangasala-talossa toimivan K-Kinon ohjelmistossa lasten lemppari Supermarsu 2 sekä useamman sukupolven suursuosikki Pelle Hermanni. Ohjelmistossa nähdään myös monia muita uutuuksia, kuten Smile, Punttikomedia, ja Rakkaani merikapteeni.

Kangasala-salissa nautitaan elokuvaelämyksistä isolta valkokankaalta ja huippuluokan äänentoistolla. Katso näytökset ja ohjelmisto K-kinon sivuilta > 

Opastuksia ja leikkiä Mobiliassa

Auton ja tien museo Mobilia kutsuu koko perheen tutustumaan monipuolisiin näyttelyihin, leikkimään ja opastuksille syyslomalle 15.–23.10.2022. Lapsille on sisäleikkipaikka, kuvasuunnistusta ja Rallimuseon legendaarinen Sega Rally -peli. Ohjelmaan kuuluvat myös perheopastukset ja Retki museon uumeniin -opastus.

Opastukset sisältyvät pääsylipun hintaan. Voit varata paikan opastuksen ennakkoon varausjärjestelmästä. Lapset pääsevät Mobiliaan maksutta.

Nostalgiaa ja herkuttelua Vehoniemen Automuseossa

Vehoniemen harjun laella sijaitsevan Vehoniemen Automuseon tämän vuoden uutuuksia ovat mm. historiallinen ”jätskifarmari”, satavuotias paloauto ja 1950-luvun mopoautot eli Fuldamobiilit. Maksuttomassa näyttelyssä pääsee ihastelemaan myös monia historiallisia klassikkoautoja. Automuseon kahvilassa tarjoillaan monia herkkuja, muun muassa maankuuluja munkkeja.

Viereisestä Vehoniemen näkötornista aukeavat huikaisevat näköalat Roineelle ja luonnonsuojelualueella kiertävällä luontopolulla tutustutaan jääkauden muokkaamaan harjuluontoon.

Eläinystäviä ja vesipetoja

Eläinystäviä ja Lastenmaatila Pikkupihalla

Lastenmaatila Pikkupiha Raudanmaan kylätalolla on avoinna syyslomaviikolla pe 21.10. klo 10–19 ja la 22.10. klo 10–19. Pikkupihan eläinystävät tavattavissa ja monenlaista puuhaa eri-ikäisille lapsille. Kahvila Mäyrässä tarjolla Raudanmaan uusi grillilista. Liput 7 €.

Syyslomalauantaina 22.10. Raudanmaalla myös discoillaan ja kisaillaan tanssissa ja limbossa. Paras asu palkitaan! Alle kouluikäiset discoilevat klo 17–18 ja kouluikäiset klo 18–19.30. Sisäänpääsy 2 €.

Aktiivista menoa uimahalli Kuohussa

Kylpylätyylisessä Kuohussa polskitaan ja rentoudutaan 7 erilaisessa altaassa, jumpataan ja lasketaan 40-metrisessä vesiliukumäessä. Syyslomaviikolla 17.–23.10.2022 on luvassa monenlaista ohjelmaa, mm. merenneitopyrstö- ja SUP-lautakokeilua, vesiliukumäkikisa, vesikoripallopeli, vesipeuhutuokioita perheen pienemmille sekä vesijumppia koko perheelle.

Lounas-kahvila Armas Helmi kattaa lämpimän bistrolounaan arkisin klo 10.30–15 (ke klo 11 alkaen) ja runsaan salaattibaarin joka päivä, myös viikonloppuisin.

Hotelli Kuohussa majoitut mukavasti keskustan palveluiden äärellä

Hotelliyöpyminen + uimahalli -pakettitarjous syyslomalla 14.10. – 30.10.2022

Lähde leppoisalle hotellilomalle Kangasalle! Hotelli Kuohun ja uimahalli Kuohun yhteistarjouksena syyslomalla:  

Uimahalliliput kuuluvat huoneen hintaan syyslomalla majoittuville! Uimahalli Kuohussa on syyslomalla ohjelmaa ja aktiviteetteja sekä lapsille, että aikuisille. 

Tapahtumia syyslomaviikolla

Nallepäivä pääkirjastolla

Perinteistä Nallepäivää vietetään jälleen Kangasalan kirjastolla klo 10–15 Ohjelmaan kuuluu Nallejumppaa, Nalleneuvola ja Nalleaskartelua. Lisäksi Kangasalan kirjastoilla pidetään Nallevisaa koko syyslomaviikon, eli viikon 42 ajan. Vapaa pääsy, oma pehmolelu mukaan!

Kaksi moottoripyörrää cross-kisassa

Kisaranta-Cross 2022 22.–23.10.

Tekemistä syyslomaviikon viikonlopulle on tarjolla Kisarannassa, kun siellä kilpaillaan Kisaranta-Cross 2022 -moottoripyöräkilpailun merkeissä lauantaina 22.10.2022 sekä sunnuntaina 23.10.2022. Lauantaina on tarjolla myös musiikillista iltaohjelmaa.

Classic Motocross Finlandin ja Kangasalan Moottorikerhon yhteistyössä järjestämässä kilpailussa ovat mukana niin Classic-pyörien soololuokat, sivuvaunut kuin Quad-luokatkin.

Tapahtumia Kangasala-talossa

Syyslomaviikolla 14.–23.10.2022 Kangasala-talossa rokataan, nauretaan ja nautitaan musikaali- elokuva ja teatterimusiikista.

Pe 14.10. klo 19 Mato Valtonen & Jore Marjaranta Band plays Rock´n´Roll
La 15.10. 14 & klo 19 Viidestoista yö -musikaali
Ke 19.10. Seminola: Maskin takaa, elokuva- ja teatterimusiikkia
To 20.10. Kirka Tribute – Muska & Yhtye feat. Kai Jämsä
La 22.10. Timo Lavikainen ja Pasi Karppi: Kuinka te kehtaatte?!

Suurtoripäivä Kangasalan torilla

Suurtoripäivä Kangasalan torilla järjestetään sunnuntaina 16.10. klo 10-15. Suurtoripäivä on isompi toripäivä kuin useimmilla paikkakunnilla toripäivät normaalisti, mutta pienemmät kuin markkinat. Torilla mukana Tapahtumatrion oma kauppiasporukka ja tarjolla mahdollisimman laaja kattaus erilaisten tuotteiden myyjiä.

Syysretkelle

Kangasalan retkeilyreitit

Kangasalan harjuiset maastot tarjoavat monenlaisia mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen; helpoista retkeilyreiteistä haastaviin nousuihin, maastopyöräilyyn ja pidempään patikointiin. Kiipeäisitkö näkötorniin Kirkkoharjulla tai Vehoniemessä, lähtisitkö eväsretkelle laavulle vai tunnelmoisitko maalaismaisemia Kirkkojärven kulttuuri- ja luontopolulla?

Kirkkoharjun näkötorni näköala

Luontoseikkailupolku Kirkkoharjulla 

Keskustan kupeessa sijaitsevalla Kirkkoharjulla komeilee funkkistyylinen näkötorni, josta avautuvat komeat maisemat yli Kangasalan järvien. Näkötornin vieressä on Kirkkoharjun kahvila, jonka valikoimiin kuuluu mm. käsintehtyjä leivonnaisia, kahveja ja muita herkkuja.
Kahvilalta lähtee neljän kilometrin mittainen luontoseikkailupolku, jonka varrella voi tutkia luonnon ihmeitä koko perheen voimin.
Luontoseikkailupolun kartta >

Mäyrävuoren lohkareluolaan mahtuu sisälle. Kuva: Tiia Ennala

Luolalöytöjä Mäyrävuoressa 

Mäyrävuoren ulkoilualueella noin 2.5 kilometrin päässä Kangasalan keskustasta sijaitsee jännittävä seikkailukohde. Valtavan hiidenkiven juurella on lohkareluola ja tunnelma suoraan satumaailmasta.

Testaa myös nämä vauhdikkaat vinkit: 

Lisää luettavaa