KimmoPyykkö -taidemuseo, Naisten kuvia, AnniLeppala, Nimeton, Aamun Valo 2013

Naisten kuvia -näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 23.1.-12.6.

23.1.2021 klo 11.00 — 12.6.2021 klo 17.00

Kimmo Pyykkö -taidemuseo avaa ovensa jälleen tiistaina 11.5. alkaen voimassaolevin kävijärajoituksin. Samalla avautuu myös Kangasala-talon asiakaspalvelupiste, jossa on mahdollista asioida Kangasalan matkailuneuvonnan ja tapahtumien lipunmyyntiin liittyvissä asioissa.

Taidemuseo on ottanut sivuillaan käyttöön uuden varauskalenterin, josta voi varata näyttelykäyntiä varten tunnin (60min) vierailuajan. Varauskalenteri löytyy taidemuseon sivuilta. Varauskalenterin kautta voi varata vierailuajan myös taidemuseon tulevaan Reidar Särestöniemen kesänäyttelyyn, joka on esillä 3.7.- 26.9.2021.

Näyttelyissä on mahdollisuus käyttää maksuttomia ääniopasteita, jotka tarjoavat tilaisuuden tutustua näyttelyn sisältöihin taiteen asiantuntijoiden laatimien opasteiden avulla.

Naisten kuvia – Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta -näyttely

Naisten kuvia – Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta näyttely tuo Kangasalle nykytaiteilijoiden tulkintoja naiskuvasta ja -rooleista. Näyttely on koottu Heinon taidesäätiön kokoelmasta.

Näyttely esittelee naistaiteilijoiden teoksia sekä miestaiteilijoiden naisaiheita. Näyttelyssä on esillä maalauksia, veistoksia ja valokuvia, vanhin teos on Nina Ternon veistos Riisuuntuva, 1976 ja uusin Susanna Majurin Mother, vuodelta 2019.

Näyttelyn ovat tuottaneet yhteistyössä Heinon taidesäätiö ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo. 

Interiööri Naisten kuvia – Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta -näyttelystä. Kuva: Jussi Koivunen.
Interiööri Naisten kuvia – Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta -näyttelystä. Kuva: Jussi Koivunen.

Heinon taidesäätiö

Heinon taidesäätiön kokoelma on kauppaneuvos ja rouva Raimo ja Raini Heinon sekä heidän poikansa galleristi Rauli Heinon keräämä aikalaistaiteen kokoelma, yksi maamme merkittävimmistä. Heinot ovat tehneet teosvalinnat itse, omiin mieltymyksiinsä perustuen.

Kimmo Pyykkö -taidemuseoon Naisten kuvia -näyttelyyn on valittu suomalaisten naistaiteilijoiden teoksia sekä miestaiteilijoiden naisaiheita. Yksi kuvataiteen keskeisiä aiheita on ihmisen kuvaus, ihanteellisesti kuvatut naisvartalot ja atleettiset miehet ovat tunnettuja jo antiikin ajan taiteesta. Kolme sulotarta on yksi ikonisimpia aiheita, näyttelystä löytyy useampikin eri vuosikymmenillä valmistunut teos tästä aiheesta.

Naisten kuvia, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, Susanna Majuri
Susanna Majuri, Armo, 2016, C-print Diasec. Heinon taidesäätiön kokoelma. Kuva: Susanna Majuri.

Näyttelyn taiteilijat:

Sirpa Alalääkkölä, Elina Brotherus, Hanna Haaslahti, Tiina Heiska, Maija Helasvuo, Anssi Jääskeläinen, Pekka Kauhanen, Sari Kemppinen, Heta Kuchka, Markku Laakso, Marjo Lahtinen, Lauri Laine, Anni Leppälä, Susanna Majuri, Jyrki Parantainen, Jorma Puranen, Tapani Raittila, Heli Rekula, Topi Ruotsalainen, Stiina Saaristo, Kim Simonsson, Mari Sunna, Berit Talpsepp-Jaanisoo, Marjatta Tapiola, Nina Terno, Esko Tirronen, Emilia Ukkonen, Marjukka Vainio, Viggo Wallensköld, Rafael Wardi, Oliver Whitehead ja Henry Wuorila-Stenberg.

Näyttelyn on kuratoinut museon intendentti Soila Kaipiainen.

Artikkelin pääkuva: Anni Leppälä, Nimetön (Aamun valo), 2013, pigmenttivedos. Heinon taidesäätiön kokoelma. Kuva: Anni Leppälä.