Museoiden ilta Kangasalla 12.8.2021. Kuva: Tiia Ennala

Museoiden ilta 12.8. klo 17-22

12.8.2021 klo 17.00 — 22.00

Museoiden ilta Kangasalla torstaina 12.8.2021. Suurin osa museokohteista on avoinna klo 17-22. Museoiden illassa kaikkiin museoihin on vapaa pääsy!

Koronaepidemian vuoksi kävijöitä pyydetään noudattamaan koronaohjeita. Olet tervetullut museovierailulle oireettomana. Pidäthän myös turvavälit muihin seurueisiin ja suosittelemme maskin käyttöä sekä sisällä että ulkona.

Muutokset mahdollisia, tarkistathan ajantasaiset tiedot, ohjelman aikataulun ja museoiden aukioloajat Kangasalan kaupungin sivuilta täältä.

Tapahtuman ohjelmalehtisen voi klikata auki tästä.

Vanhat autot Mobiliassa
Mobilian Auto- ja tiemuseossa pääsee ihastelemaan vanhoja autoja Museoiden illassa. Kuva: Tiia Ennala

Museot ja ohjelma

Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on esillä Reidar Särestöniemen näyttely taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 3.7.-26.9.2021. Kolmannessa kerroksessa esillä on Kimmo Pyykön pysyvä näyttely. Särestöniemen näyttelystä voi lukea lisää täältä.


Kangasalan kirkko

Kangasalan kirkko on avoinna koko tapahtuman ajan. Kirkon historiasta kertova lyhyt dokumentti on nähtävillä puolitunnein, opas esittelee kirkkoa tasatunnein.


Lastentalo Tähtiranta

Vanha talo pihapiireineen on avoinna vierailijoille Lastentalo Tähtirannassa. Kurkista menneeseen aikaan, tutustu paikan historiaan ja kuule tarinoita Tähtirannan perheen, Kaarlen, Idan, Sylvin ja Irman elämän vaiheista. Pihalla asustelevat monet eläimet ja perheen pienimmille riittää puuhaa perinteisissä leikkipaikoissa. Grillituvassa pikkurahan puffetti nuotiokahveineen on avoinna tapahtuman ajan.


Mobilia

Kaikki Mobilia Autokylän näyttelykohteet ovat avoinna koko tapahtuman ajan. Rahtarit-liikennepuisto on avoinna klo 18 asti. Mobilian museossa on koko tapahtuman ajan yleisöopastuksia. Tarkasta tarkat kellonajat Kangasalan kaupungin sivuilta.


Kangasalan Kotiseutumuseo

Kotiseutumuseossa on nähtävillä perusnäyttely, Barbienuket – leikeissä ja muistoissa – näyttely, sata vuotta yleissivistävää koulutusta Kangasalla (KYK 100v) ja Kangasalan koululaitos 150v (yläkansakoulut 1871-1969). Kotiseutumuseossa on näyttelyiden esittelyjä tapahtuman ajan, sekä esittelyiden välissä urkumusiikkia.


Vehoniemen Automuseo

Nuoret muusikot, Kangasalan kesäsoittajinakin tunnetut Matilda Lindstedt ja Alisa Vettenranta soittavat mukavaa musiikkia Vehoniemen Automuseon kahvilassa katetulla terassilla klo 18-21.

Vehoniemen näkötorniin kannattaa kiivetä katsomaan elokuun upeaa iltamaisemaa Roineelle. Kahvion makea leivonnaisvalikoima runsaimmillaan munkkeja ja valkosuklaakakkua unohtamatta. Suolaisia herkkuja tarjolla, mm. hampurilaisaterioista tarjouksia.


Varsamäen Hevosajoneuvomuseo

Museossa on opastusta. Hevosajoneuvomuseossa on kahvitarjoilu. Kuningatar Kaarina Maununtytär vierailee museossa.


Kuhmalahden Kotiseutumuseo

Museo avoinna klo 17-20.30. Harmonikkaryhmä Väliaikaiset esiintyvät klo 18-19. Kahvipannu on kuumana.


Karjalainen Kulttuurikeskus Äijälä

Äijälässä on Museoiden illassa opastettu näyttely: Talvisodasta uuteen alkuun. Piirakanmyyntiä ja kahvio.

Kulttuuria Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Kuva: Tiia Ennala
Kulttuuria Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Kuva: Tiia Ennala

Lisää luettavaa