Muinainen Sarsa avaa salaisuuksiaan Kangasala-talossa

23.6.2020 klo 0.00 — 13.9.2020 klo 0.00

Kangasala-talossa avautuu tiistaina 23.6.2020 kehittyvä kesänäyttely Muinaisen Sarsan salaisuuksia. Kolmiosainen näyttely yhdistää kiinnostavan visuaalisella tavalla taidetta, tietoa ja historiaa. Näyttelyyn on vapaa pääsy Kangasala-talon aukioloaikoina.

Muinaisen Sarsan salaisuuksia -näyttely on esillä Kangasala-talon uusitussa yläaulassa 13.9.2020 saakka. Näyttely koostuu kolmesta osasta. Hevosia ja historiaa -nimisessä taidenäyttelyosuudessa on esillä kuvataiteilija ja taidehistorioitsija Ulla Enckell-Valon maalauksia. Sääksisäätiön näyttelyosuus kertoo valokuvineen Sarsassa elelevistä kalasääskistä, Sääksikeskuksesta ja Pohtiolammesta. Kolmas osuus keskittyy muinaista Sarsaa koskevaan tietoon ja historiaan. Sen kokoamisessa ovat olleet mukana Tredun ja Mediapoliksen opiskelijat. Sarsasta kertovat muun muassa majavat Airi ja Junko. Monimediaalisuus on keskeisessä roolissa näyttelyn toteutuksessa.

– Kehittyvä kesänäyttely tarkoittaa sitä, että Muinaisen Sarsan salaisuuksia -näyttely muuttuu ja saa eri medioissa lisää sisältöä kesän mittaan, kertoo näyttelyn tuotantoa koordinoinut toimitusjohtaja Heikki Mäenpää Harjula Production Oy:stä.

– On hienoa saada Kangasala-taloon paikkakunnan kivikaudelta lähtöisin olevaa historiaa valottava monimuotoinen näyttely, sanoo Kangasala-talon toimitusjohtaja Timo Kotilainen.

Muinaisen Sarsan salaisuuksia -näyttely on Kangasala-talon ja Harjula Production Oy:n yhteistuotanto.

Muinainen Sarsa -verkkosivusto tarjoaa runsaasti tietoa alueen luonnosta ja historiasta osoitteessa muinainensarsa.fi

Muinaisen Sarsan salaisuuksia – kehittyvä kesänäyttely Kangasala-talossa 23.6. – 13.9.2020