Mobilian näyttelyt ja palvelut houkuttelevat

8.6.2020 klo 0.00 — 20.12.2020 klo 0.00

Tiesitkö, että Auto- ja tieliikennemuseo Mobilian näyttelyt ovat vallanneet jo useamman rakennuksen? Ja samalla museolipulla voi tutustua kaikkiin näyttelyihin. Pysyviä näyttelyjä uudistettiin keväällä, kun museo oli suljettuna koronan vuoksi. Päätalossa sijaitsevat Rallimuseo & Rally Hall of Fame museossa on nyt entistä isompi Flying Finns – osasto.  Parin sadan metrin päässä sijaistevat Autoglym Gallery, jossa on esillä klassikkoautonäyttely Mobilian klassikot sekä 1950–70-lukujen teiden rakennuksessa käytettyjä siirtotyömaita esittelevä Parakkikylä.

Tämän vuoden päänäyttelyssä Tankit täyteen tulee nostalginen fiilis, kun pääsee muistelemaan vanhoja muun muassa bensamittareita ja huoltoaseman myymälän tunnelmaa erilaisilla polttoaineilla käyvien autojen lisäksi.

Unelma Jäämerestä – Petsamo kartoissa -näyttely esittelee vanhojen karttojen kuvien kautta Petsamon historiaa osana Suomea. Keskeisiä näkökulmia ovat rajat ja niiden muutokset, kulkuväylien historia, kartoitus ja kolttasaamelaiset alueen alkuperäisenä väestönä. Näyttelyn on tehnyt Rovaniemen kaupunginkirjaston Lappi-osasto.

Brittihelmiä-näyttelyssä on esillä toistakymmentä erilaista brittihelmeä 50-luvun MG TD -avoautosta 80-luvun alun Rover Vitesseen. Brittihelmiä-näyttely on nähtävillä Mobilian Autoglym Galleryssä elokuun 2020 loppuun asti.

Mobilia yllättää monipuolisuudellaan ja laajoilla oheispalveluillaan. Wanhat Autot ravintolan lounaasta ja herkuista voin nauttia vaikka uudella isolla terassilla, josta voi katsella näkymiä Längelmävedelle. Lapset viihtyvät sekä liikenne- että leikkipuistossa, elleivät ole jo jämähtäneet rallimuseon Sega Rallyn viereen. Mobiliaan lähtiessään kannattaa pakata myös uimavarusteet mukaan ja hyödyntää lapsiystävällinen uimarantakin.

Lue lisää Mobilian palveluista