naisia kävelee metsässä

Metsäpäivä kutsuu koko perheen Kangasala-taloon 11.3.2023

10.03.2023


Metsäpäivä kutsuu koko perheen pohtimaan omaa luontosuhdettaan Kimmo Pyykkö -taidemuseoon ja Kangasala -taloon lauantaina 11.3. klo 1018. Luvassa on erilaisia ohjelmanumeroita: päivä alkaa Lasten lauantai -työpajalla, jonka jälkeen vuorossa on Metsäpäivä-seminaari, ohjattu näyttelykierros sekä päivän päätteeksi K-Kinon Metsän tarina -elokuva.

Klo 10-12 Lasten lauantai -työpaja Kangasala-talon aulassa ja Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Materiaalit ja ohjauksen saat paikan päällä, mukaan tarvitset vain aikuisen huoltajan ja uteliaan mielen tutkimaan metsän ihmeellisyyksiä

klo 13 Metsäpäivä -seminaarin aloittaa muotoilija Merja Palin tervehdyssanoin.

Klo 13.15 Pepe Forsberg, luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja, luennoi aiheesta ”Miksi metsät tarvitsevat suojelua?”.

Klo 13.30 FT Raisa Foster, tutkija ja taiteilija, luennoi aiheesta ”Ihminen on osa luontoa”.

Klo 14 Kahvitus Kulttuuriravintola Jarlmarissa (omakustanteisesti).

Klo 14.40 Anni Kytömäki, kirjailija, pitää puheenvuoron aiheesta ”Kirjailija metsässä”, jossa kuullaan myös Kytömäen musiikkiesitys.

Klo 15.15 Metsätöitä-näyttelyn muotoilijoiden Merja Palinin, Nina Ruokosen ja Helena Vaarin opastama kierros Kimmo Pyykkö- taidemuseossa.

Klo 16 Metsän tarina -elokuvan esittää K-Kino. Koko perheen elokuvassa kerrotaan suomalaisen metsän tarinaa, keitä eläimiä siellä asuu, sen vanhoista puista, ja ylipäätään metsän monimuotoisesta ja värikkäästä elämästä.

Lisää luettavaa