Lomaile lasten kanssa leppoisasti Kangasalla! Kuva: Tiia Ennala

Letkeä loma lasten kanssa

20.07.2021

Kangasala on pullollaan uusia seikkailuja koko perheelle. On luontoretkiä ja luolalöytöjä, vesileikkejä ja vanhoja autoja, eläinystäviä ja vedessä polskimista. Sadesäällä suunnataan keskustan Kulttuurikortteliin leffaan ja taidemuseoon. Poimi alta lomavinkit, Kangasalla viihtyy koko porukka!

Lisää ideoita voit katsoa täältä!

Vietä letkeä loma lasten kanssa Kangasalla! Kuva: Tiia Ennala
Vietä letkeä loma lasten kanssa Kangasalla! Kuva: Tiia Ennala

Luontoseikkailuja

Eväsretki laavulle on mukava tapa liikkua luonnossa lasten kanssa. Kangasalla on useampikin laavu, joissa pysäköinti on lähellä, ja jonne pääsee lastenvaunuilla. Kirkkojärven kulttuuri- ja luontopolku keskustassa on osittain esteetön, Vehoniemen luontopolulla liikutaan haastavammissa maastoissa. Katso retkeilykohteet täältä ja laavut täältä.

Pohtiolammen sääksikeskuksella kiikaroidaan sääksien saalistussyöksyjä lintutornista. Alueella on myös minigolfrata, leikkivälineitä sekä ravintola. Pihasta lähtee luontopolku Sarsan muinaismuistoalueelle. Jännitystä etsivä suuntaa Lempokiven ja Ohtolan Pirunkallion luoliin. Mäyrävuoressa luola on suuren hiidenkiven alla. Katso luontokoheet täältä.

Autojen pärinää

Auto- ja tieliikennemuseo Mobiliassa riittää puuhaa koko päiväksi. Erikoiset vanhat autot ihmetyttävät, ja rallimuseossa voi testata omia ajotaitojaan nostagisella Sega Rally -pelillä. Kesällä pienille autoilijoille on liikennepuisto polkuautoineen, leikkipuisto ja uimaranta.

Vehoniemen Automuseo sijaitsee harjulla, jonka näkötorniin on jännittävää kiivetä katsomaan maisemia. Kahvion tuoreet munkit nostavat sokeriset suupielet korviin saakka. Iltahämärässä harjulla kannattaa pitää silmät auki, sillä Vehoniemessä asuu kettu. Tänä vuonna valkohäntäisiä eläinystäviä voi kohdata myös museossa ja osallistua Kettu -valokuvauskilpailuun.

Rahtarit-liikennepuisto Mobiliassa, kuva: Tiia Ennala
Rahtarit-liikennepuisto Mobiliassa on oiva paikka tutustua liikennesääntöihin. Kuva: Tiia Ennala

Eläinystäviä ja rapsutuksia

Söpöjä kotieläimiä, pikkuponeja, lampaita, pupuja, koiria, Kangasalta löytyy monenmoisia karvakamuja. Eläimiä pääsee rapsuttelemaan Kangasalla Violan Puodilla Kuhmalahdella, Raudanmaan lastenmaatila Pikkupihalla, ja Lillin kanikahvilassa. 

Violan Puoti Kuhmalahdella
Violan Puodin eläimet toivottavat kaikki tervetulleiksi Kuhmalahdelle

Taidetouhuja ja teatterin taikaa

Kulttuurikortteli kutsuu keskustassa. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tutkitaan taidetta Reidar Särestöniemen näyttelyssä. Kangasalan kirjastossa on monenlaista puuhaa ja tapahtumia lapsille. Teatterin taikaa lapsille tarjoilevat Kangasalan Pikkuteatteri ja Nukketeatteri Hupilainen.

Pulahda ja polski

Kangasalla riittää uimarantoja. Vesaniemessä kuluu koko päivä ja tekemistä riittää hyppytorneista sup-laudan vuokraukseen. Lapsiystävälliset rannat löytyvät myös Liutusta ja Mobiliasta. Vesipedot nauttivat myös uimahalli Kuohun huimasta 40 metrin vesiliukumäestä ja aikuiset rentoutuvat päästessään vesiputousaltaan lämpöön.

Kaikki Kangasalan uimarannat voit katsoa täältä. 

Mobilian uimarannalle on mukava pulahtaa leikkipuiston, liikennepuiston ja museovierailun jälkeen.

Majoitu ja syö

Uimahalli Kuohun vieressä sijaitseva Hotelli Kuohu sopii mainiosti lapsiperheille. Ruokahuolto on helppoa, sillä kaikissa huoneissa on jääkaapit ja mikrot. Valmiiseen pöytään pääsee alakerran sushiravintolassa, uimahalli Kuohun kahviossa tai keskustan ravintola Pepperissä.

Vauhdikkaat vinkit:

Saarikylien kesäillat. Kuva: Tiia Ennala
Saarikylien kesäillat. Kuva: Tiia Ennala

Lisää luettavaa