Kiljusen herrasväki, lasten löytöretkiviikko

Lasten löytöretkiviikko 28.6.-4.7.2021

28.6.2021 klo 0.00 — 4.7.2021 klo 0.00

Lähde Kiljusen herrasväen matkassa löytöretkelle!

Suuren suosion saavuttanut Lasten löytöretki-tapahtuma tarjoaa monenlaista mukavaa ohjelmaa ja puuhailua kaikille lapsenmielisille ympäri Kangasalaa. Löytöretkipäivillä voi kurkistaa museoiden aarteita, kuulla ja nähdä mielenkiintoisia tarinoita, oppia uusia taitoja, kokea jännittäviä seikkailuja ja maistaa kesäisiä makuja. 

Tänä vuonna Lasten Löytöretkiviikkoa vietetään 28.6.-4.7.2021. Tässä artikkelissa tiivistelmä ohjelmasta, lue lisää kuvan alta.

Katso koko ohjelma ja lisätiedot:

www.lastenloytoretki.fi

Lapsiperhe leikkipuistossa Mobiliassa, kuva Tiia Ennala
Lasten löytöretkiviikolla pidetään hauskaa! Kuva: Tiia Ennala

Lasten festarit torstaina 1.7.

Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Ohjelmassa:

 • Klo 17.30-18 Karvapäät
 • Klo 18-18.30 Taikuri Tiilikainen 
 • Klo 19-19.45 Loiskisorkesteri ja klovni Dodo 
 • Klo 18.30-19 Karvapäät

Lisäksi koko päivän Mobilian alueella Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän työpaja, jossa voit valmistaa maksutta festarirannekkeen. Taikahileen Glitter-tatuointeja. Poledance Piagrinan sirkus, akrobatia ja tankotanssipiste, jossa pääsee kokeilemaan taitojaan erilaisissa lajeissa ja osallistumaan kiipeilykilpailuun. Paikalla myös Nellin ja Niilon pellepuisto, Kirjastoauto Kotikujan Konstaan on piilotettu kirjanmerkkejä, joissa seikkailee Super-Kauno. Tule etsimään omasi. Jaossa myös rintamerkkejä! Tapahtumassa käymässä myös kaverikoirat. 

Kesäteatterin Herkut Lisukkeineen- kioski palvelee koko festareiden ajan ja tarjoilee kuumia sekä kylmiä virvokkeita sekä herkullisia suolaisia ja makeita pikkusyötäviä.

Vapaa pääsy!

Osoite: Kangasalan kesäteatteri, Kummelinkuja, Kangasala


Tähtirannan Löytöretkiseikkailut

Tiistaina 29.6. ja keskiviikkona 30.6. Klo 18-20, sekä torstaina 1.7. Klo 10-12

Lasten löytöretkiviikolla Lastentalo Tähtiranta kutsuu lapsiperheitä ja muita lapsenmielisiä vierailemaan tähtirannan vanhan talon pihapiiriin. Vierasmäärä on rajoitettu, joten tapahtumaan ilmoittaudutaan ennakkoon.

Tapahtumassa pääsee tutustumaan eläimiin, leikkimään pihaleikkejä, rakentamaan ja uittamaan puuveneitä, ajamaan pikkutraktoreilla, ratsastamaan keppihevosilla, puhaltelemaan saippuakuplia ja nauttimaan vanhan talon ja pihapiirin tunnelmasta. 

Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta Tähtirannan grillituvan puffetti ja jäätelökioski palvelevat vierailijoita pikkurahalla.  

Yhteystiedot: Lastentalo Tähtiranta, Koukkukuja, 36200 Kangasala

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu Tähtirannan Löytöretki-tapahtumaan täällä. 


PoleDance Piagrinan tapahtumat

Tunnit järjestetään maanantaina 28.6. Mukaan pääsee varaamalla paikan ennakkoon.

Lennokas löytöretki ilma-akrobatian maailmaan /Klo 10.20 / 5 €

5–12 v. lapsille. Tunnilla tutustutaan erilaisiin ilma-akrobatia välineisiin ja turvallisuuteen lajissa. Lapset pääsevät itse kokeilemaan eri välineitä hauskojen ja kaikille sopivien temppujen ja mielikuvien avulla. Kankaita, rengastrapetseja yms.  

Sirkuksen kokeileva kokkaustuokio / Klo 10.20 / 12 €

6–11-vuotiaille lapsille. Jotta jaksaa temppuilla pitää myös syödä. Jokainen pääsee valmistamaan oman annoksen, joka sisältää sirkusmaisen sandwichin ja jäätävän jälkiruoan. (kolmioleipä ja herkkutrifle, rahkalla ja jäätelöllä sekä erilaisilla kastikkeilla ja koristeilla. sis. keksiä yms.) 

Lennokas löytöretki sinulle ja lapsellesi tankotanssin maailmaan / Klo 15 / 5 €

Tänne voit tulla yhdessä lapsesi kanssa viettämään hauskan hetken. Myös sisarukset voivat tulla yhdessä tai kaverin kanssa. Kokeilemme temppuja, jotka voi tehdä yhdessä pareittain. Tunnilla ei tarvitse minkäänlaista taustaa tankotanssista tai muusta liikunnasta. 

Varaa paikkasi ennakkoon täällä.

Osoite: Poledance Piagrina, Raudoittajantie 6, 36100 Kangasala


Nukketeatteri Hupilaisen näytelmä Tuhkimo

Esitykset 2.7. ja 3.7. klo 16, Varsamäen hevosajoneuvomuseo

Klassikkosatu Tuhkimo saa nukketeatteri Hupilaisen käsissä aivan uudenlaisen tulkinnan. Kahden hyväntahtoisen kummitädin johdattamana katsoja astuu Tuhkimon tarinaan, jossa uskollisuus punnitaan ja kärsivällisyyttäkin koetellaan. Tarinassa on onnellinen loppu, mutta sitä ennen tarvitaan ”vallan mahrottoman paljon taikuutta”. 

Kesto: n. 35 min. Ikäsuositus: yli 3-vuotiaille. Liput 5 euroa / hlö. Liput tulee varata ja maksaa etukäteen. Liput varataan seurueittain.  

Tiedustelut ja lippuvaraukset: Niina Kettunen-Niemi, 0400 530082 

Osoite: Varsamäen hevosajoneuvomuseo, Varsamäentie 108 36200 Kangasala.


Muurikki ja metsän väki -konsertti, Kangasalan kirjasto

Keskiviikkona 30.6. klo 18, Harjula-sali

Muurikki ja metsän väki on toiminnallinen konsertti muinaissuomalaisilla soittimilla ja sopii 0-10-vuotiaille lapsille. Konsertin järjestää Kangasalan kirjasto.  Konsertti: Henna Leisiö ja Kari Lounela, Kulttuurisosuuskunta Uulu. Ikäsuositus 0–10-vuotiaat. Konsertin kesto noin 30 min 

Konserttiin on ennakkoilmoittautuminen turvavälien takaamiseksi. Ilmoittaudu täällä.  

Osoite: Kangasalan pääkirjasto, Keskusaukio 2, Kangasala


Mobilian Autokylä

Valokuvasuunnistus ma–to 28.6.–1.7.2021 klo 10–18 

Museon ranta-alueelle on piilotettuja kirjaimia, jotka etsimällä pääsee ratkaisemaan kuva-arvoituksen. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan yllätyspalkintoja.  Vapaa pääsy! Ikäsuositus: Ikäsuositus 7–12 vuotta, mutta soveltuu myös koko perheelle.  

Teitä rakentamassa -museokierros ma–to 28.6.–1.7.2021 klo 11 

Koneita ja ihmisiä -näyttelyssä tutustutaan siihen, millaisilla työvälineillä teitä on rakennettu ja pidetty kunnossa eri aikoina. Siirtotyömaaparakissa mietitään, millaista on ollut lähteä kauas kotoa tietöihin ja asua monen vieraan ihmisen kanssa samassa parakissa. Opastuksen kesto noin 30 minuuttia ja opastuksen päätteeksi ratkotaan hauskaa salapoliisitehtävää noin 15 minuuttia. Varaa paikka opastukselle täällä.

Pääsymaksu: 3 €, sisältää mahdollisuuden yhteen 15 minuutin ajoon Rahtarit-liikennepuistossa samana päivänä kuin opastus. Opastusmaksu maksetaan paikan päälle saavuttaessa Mobilian kassalla. Ikäraja: 5–12-vuotiaille.

Osoite: Mobilian Autokylä, Kustaa Kolmannen tie 75, Kangasala


Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä

Keskiviikkona 30.6. klo 10-15

Keskiviikkona 30.6. käsityöaiheinen nonstop-työpaja Taitokeskuksessa klo 10-15, materiaalimaksu 3 €/tuote.

Osoite: Taitokeskus Kangasala, Ellintie 2, 36200 Kangasala


Kimmo Pyykkö -taidemuseon satuopastus

Perjantaina 2.7. klo 14-15

Taidemuseolla on Löytöretkiviikolla pe 2.7. klo 14 alkava lapsille suunnattu maksuton satuopastus Ilves ja satumainen Taivaanjaara, kesto n. 30min. Satuopastuksella lapset pääsevät tutustumaan Reidar Särestöniemen näyttelyyn jo ennakkoon (avautuu 3.7.), sen värikkäisiin teoksiin ja kiehtoviin luontoaiheisiin sadun kautta.

Ikäsuositus: 5-v. ja sitä vanhemmat, päiväkoti- ja alakouluikäiset. Alle kouluikäiset lapset huoltajan kanssa.

Osoite: Kimmo Pyykkö -taidemuseo, Kuohunharjuntie 6, Kangasala


Vehoniemen Automuseo

Avoinna päivittäin klo 10-19, kesäperjantaisin klo 19 jälkeen säävarauksella klo 22.00 asti

Vehoniemenharjulla vietetään tänä vuonna Ketun vuotta. Vehoniemen Automuseossa asustelee vanhojen autojen ja moottoripyörien lisäksi pehmokettuja, joiden lukumäärästä järjestämme kettubongauksen Löytöretkiviikolla.

Museokierrokset maanantaina, keskiviikkona ja torstaina klo 14

Automuseo on mm.  Pikkukakkosen Karvakuonojen kesäretkiauton eli Tassun kotitalli. Automuseolla Ransu Karvakuono kertoo kaverusten seikkailuista Tassu-autolla. Vehoniemellä voit kiivetä näkötorniin ihailemaan kauniita maisemia tai kipaista vaikkapa Roineen rantaan uimaan.

KETTU -Valokuvauskilpailu

Maanantaina 26.7 alkaa myös Vehoniemen Automuseon  KETTU -valokuvauskilpailu, jonka lasten ja nuorten sarjaan voi osallistua kuvaamalla vaikkapa oman pehmoleluketun tai eläintarhanketun.  

Osoite: Vehoniemenharjuntie 92, 36570 Kaivanto Kangasala 


Saapasjalkakissa, Kangasalan Pikkuteatteri

Näytökset torstaista sunnuntaihin 1.-4.7. Lepokodin kesäteatterissa

Rakastettu satunäytelmä Saapasjalkakissa aloitti Pikkuteatterin tarinan kesällä 2010. Nyt Saapasjalkakissa tovereineen saapuu näyttämölle uudelleen. Huumorilla ja viisaudella höystetyn klassikkotarinan rooleissa nähdään Pikkuteatterin 7–13-vuotiaat näyttelijät. Kesän 2021 esitykset ovat Kangasalan Lepokodin kesänäyttämöllä.  

Kesto: 1 h 45 min väliajan kanssa . Liput 10 €. Sopii koko perheelle. 

Esitykset Löytöretkiviikon aikana: 

 • To 1.7. klo 15 ja 18 
 • Pe 2.7. klo 15 
 • La 3.7. klo 13 ja 17
 • Su 4.7. klo 13 ja 17 

Tarkat tiedot näytelmästä, lippukaupan sekä koronaan liittyvät ohjeistukset Pikkuteatterin kotisivulta: www.pikkuteatteri.fi. Suosittelemme ennakkolippua, jonka hintaan lisätään verkkopalvelumaksu 0,70 €/lippu. Lippuostot ennaakkoon voi tehdä täällä.

Osoite: Ruutanantie 26, Kangasala, tiedustelut: 050 938 4951


Kirkonrotta Kustaan kirkkoseikkailu

Tiistaista keskiviikkoon 29.-30.6. 

Omatoiminen kirkkoseikkailu, jonka voi käydä kiertämässä omaan tahtiin. Myös Kangasalan kirkko on auki vierailua varten. Tapahtuman järjestää Kangasalan seurakunta. 

Osoite: Kangasalan kirkko, Ainontie 1, Kangasala


Raudanmaan kylätalon monipuolinen ohjelma

Raudanmaan kylätalolla on runsaasti ohjelmaa läpi löytöretkiviikon. Ohjelmasta vastaa Raudanmaan nuorisoseura.

 • Maanantaina 28.6. : Ukulelepaja klo 11, satutunti klo 14, temppurata klo 15 ja hauska Afrikantähti ihmisnappuloin klo 17.
 • Tiistai 29.6. Ponipäivä : Poniagilityä klo11-12 ja 14-15,väliajalla ponit rapsuteltavana. Kepparille askartelua -työpaja klo 11-14, keppariestekisat klo 16. 
 • Keskiviikkona 30.6. Perinnepäivä: Perinteisiä pihaleikkejä klo 11, perinneaskartelua klo 12, kansantanssipaja klo 15-16, turinatuokio vauvasta vaariin klo 14-17. Luvassa myös kansantanssiesitys Kangasalan kansantanssiyhdistys ry:n toimesta. Nähtävillä myös valokuvanäyttely entisen Kautialan koulun kätköistä. Kahvilassa lisäksi esiintyjinä nuoria viulisteja ja pianonsoittajia. 
 • Torstaina 1.7. Taidepäivä: Huovutusta klo 12-13, street tanssia klo 13-14, yhteistaidetta klo 14-15: Tehdään yhdessä iso taideteos. 
 • Perjantaina 2.7. : Katusählyä klo 11-12, kivien ja keppien maalausta klo 13, pelimannipaja klo 15 ja vihtapaja klo 17.
 • Lauantaina 3.7. : Kulttuurikahvila klo 14: Esiintymässä Balladipelimannit. Ohjelmassa lisäksi kasvomaalausta, onnenpyörä, eläimiä rapsutettavana, keppariesterata sekä ukulelepajan esitys. 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset täällä.

Osoite: Raudanmaan kylätalo, Ponsantie 1269, 36340 Tohkala


Ponipäivät, Laaksolan ratsutila

Keskiviikkona 30.6 ja perjantaina 2.7 klo 14-16

 • Talutusratsastusta
 • Kepparirata
 • Ponien hoitopiste
 • Laaksolan leikkipuisto avoinna
 • Paikalla pieni jäätelökioski, varaa käteistä mukaan. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Osoite: Kaarina Maununtyttären Tie 468, 36200 Kangasala


Lapset Leipovat Karjalanpiirakoita, Kangasalan Karjalaseura

Tiistaina 29.6. Klo 9-16

Opastamme kädestä pitäen jokaista tekemään omat herkulliset karjalanpiirakat. Ei ennakkoilmoittautumista, leipomaan pääsee saapumisjärjestyksessä. Alle kouluikäiset huoltajan kanssa. Toimimme koronasuosituksien mukaan. Pihaleikkejä, kahvio, piirakanmyyntiä ja muurinpohjalettuja.

Pääsymaksu: tarvikemaksu 3.00 € sisältää kaksi piirakkaa ja mehun. Ikäsuositus: 3 – 15.

Osoite: Liuksialankuja 33, Kangasala


Uimahalli Kuohussa lapsille 

Lauantaina 3.7. klo 10-18

 • Perhelipputarjous (max 5 hlö, voimassa ko. päivän ajan): 18 €
 • Pupuetsintä perheen pienimmille klo 10:30-11:00
 • Merenneitopyrstökokeilua klo 11:00-12:00
 • Perheiden koripallopeli Vesiputousaltaassa klo 14:00-15:00 (15 min/peli)
 • Melontakokeilu hyppyallas + 1-2 rataa klo 15:00-16:00 (uimataitoisille)

Kangasalan Kotiseutumuseo

Avoinna normaalein aukioloajoin Lasten löytöretkiviikolla

Kangasalan kotiseutumuseon pysyvä näyttely sekä Barbie-nuket – leikeissä ja muistoissa- näyttely. Yleissivistävää koulutusta Kangasalla 100 vuotta (KYK 100v.)  ja Kangasalan yläkoulut 1871-1968 kuvin -näyttely.

Kangasalan Kotiseutumuseo on avoinna 1.6. -31.8.2021, ti-su 12-17.

Osoite: Tapulintie 4, Kangasala, Puhelin 045-233 11 23

Lisää luettavaa