Lähde nauttimaan luonnon parhaista puolista

30.07.2020

Kangasalan ja Pälkäneen alueella on todella laaja monipuolinen Laipanmaan vaellusalue. Noin 30 kilometriä erilaisia opastettuja reittejä laavuineen tarjoavat luonnossa liikkujalle monenlaisia reittivaihtoehtoja.  Olit sitten kokeneempi vaeltaja tai liikkeelle lasten kanssa, Laipanmaasta löytyy sopivia opastettuja polkuja. Tsekkaa Laipanmaa-sivustolta reittien pituudet ja keskimääräiset kestot, niin voit helpommin suunnitella juuri sinulle ja mukaasi lähteville sopivimman retken.

Reittien varrella on hyvin erilaisia metsäalueita, soita ja järvien rantoja. Pääset nauttimaan hiljaisuudesta ja luonnon rauhasta. Mahdollisesti voit poimia matkan varrella mustikoita tai sieniä.

Reitistön varrella olevat laavut ja nuotiopaikat ovat kenen tahansa käytettävissä. Tarkista metsäpalovaroitustiedot, onko nuotiota mahdollista sytyttää.

Muistathan varata retkelle mukaan myös hyvät, mieluisat eväät! Eväiden nauttiminen antaa puhtia jatkaa matkaa ja toisaalta suo kulkijalle tarpeellisen tauon. Retkieväät voit ostaa vaikka Sahalahdesta Nikkilän kyläkaupasta tai Aitoosta Anssin kaupasta.

Mikäli Laipanmaa on jo koluttu moneen kertaan tai haluat muuten vaihtelua, niin lisää luontokohteita Kangasalta löytyy tästä ja Pälkäneeltä täältä.

Luonnossa liikkuessasi muista noudattaa jokaisenoukeuksia sekä hyvää retkietikettiä! Tuo roskat pois maastosta tullessasi.