Kolmen päivän aktiiviloma pyöräillen

16.07.2020

Pakkaa yöpymisvarusteet reppuun tai pyörälaukkuihin, hyppää pyörän selkään ja lähde nauttimaan kolmen päivän lomasta Kangasalla ja Pälkäneellä. Pyöräillessä voi pitää juuri itsellesi sopivaa vauhtia tai pysähtyä katselemaan reitille osuvia kohteita ja nähtävyyksiä.

Kangasalan upea harjujono tarjoaa pyöräilijälle sekä haastetta että upeita maisemia. Kirkkoharjun jälkeen matka jatkuu Kuohunharjua pitkin kohti Keisarinharjua ja Vehoniemenharjua. Tällä välillä on jo pari näkötornia ja yksi näköalatasanne, joihin kiipeäjä pääsee katsomaan vielä kauemmas horisonttiin, mitä pyörän selästä näkee. Monta maukasta lounas- ja kahvipaikkaa osuu matkan varrelle, joista voit valita itsellesi mieluisammat.

Vehoniemen jälkeen Vanhalta Pälkäneentieltä kannattaa kurvata ihastelemaan Saarikyliä. Sisäsuomen Ahvenanmaalta löytyy mökki- tai huvilamajoitusta sekä mahdollisuuksia vaihtaa välillä vesille. Haaviston luomutilalta sekä Uotilan Edustushuviloilla ja lomamökeiltä on mahdollisuus vuokrata SUP-lautoja, kanootteja tai kajakkeja.

Matka jatkuu perinteisen maalaismaiseman läpi kohti Pälkäneen keskustaa, jossa voi haukata vaikka lounasta. Pyöräily jatkuu Niitty-Seppälän kesätorin ohi kohti Sappeeta. Sappee on monipuolinen matkailukeskus, jossa löytyy myös kesällä monenlaista tekemistä. On alamäkipyöräilystä frisbee-golfiin ja paljon muuta. Sappeesta johdattaa luontopolku Särkijärven laavulle ja pääset piipahtamaan Laipanmaan erämaa-alueen puolella.

Sappeessa vietetyn yön jälkeen voit suunnata pyörän kohti Sahalahtea. Pelisalmen silloilla aukeavat upeat maisemat kruunaavat retken ennen kuin rengasmatka täyttyy Kangasalan keskustaan tultaessa.

Reitistä ja muista kohteista löydät vinkkejä parasparipirkanmaalla.fi sivulta sekä visitkangasala.fi ja visitpalkane.fi sivuilta. Lähde viettämään lomaa itseäsi haastaen ja vaihtelevista maisemista nauttien!