Sorolan talvi

Talviriemuja Sorolassa

30.12.2020

Sorolan ulkoilu- ja virkistysalue on löytänyt paikkansa niin kangasalalaisten kuin matkaajien keskuudessa. Sorolan kuntoportaat saavuttivat suuren suosion jo syksyllä heti avajaisista lähtien, ja portailla on riittänyt ulkoilijoita aamusta iltaan. Eikä mikään ihme, sillä Sorolan ulkoilualue on reippailijan talviunelma! 

Ennen joulua Sorolan hiihtoladulle ja pulkkamäkiin alettiin tykittämään lunta. Lumen tykittämisestä lähtien Sorola on ollut täynnä pulkkailijoita ja hiihtäjiä, sekä muita talven ulkoilusta innostuneita ihmisiä. Täydessä pulkkamäessä kannattaa huolehtia turvallisuudesta niin turvavälien kuin myös vauhdin suhteen.

Sorolan ja harjun ulkoilualue on monipuolinen ja siellä viihtyy vaikka koko päivän! Pakkaa siis mukaan retkieväät ja nauti kuppi kuumaa Sorolan nuotiopaikalla tulen ääressä lämmitellen. Sorolan virkistysalueella voi ulkoilla vaikka kellon ympäri, sillä alue ja reitit on valaistuja. 

Sorolan pulkkamäki on ollut tällä kaudella täynnä laskijoita aamusta iltaan.

Tykkilunta ja latuja

Hiihtäjiä hemmotellaan Kangasalla. Sorolan tykkilumilatua pääsee jo nyt hiihtämään luistellen tai perinteisellä murtomaahiihdolla. Ladut pidetään hyvässä kunnossa ja reitti on erotettu mäenlaskijoista ja muista ulkoilijoista. Kun lunta sataa lisää ja luonnonlumilatuja kunnostetaan, pystyy hiihtoreittiä jatkaa harjulle ja Kyötikkälän suuntaan.

Alueelle ollaan myös rakentamassa 2021 aikana suksikrossialue, kilpahiihtolatu ja ratsastamaan pääsee ratsastusreitillä. Lue lisää täältä.

Tykkilumilatu Sorolan virkistysalueella on kovassa käytössä.

Reippailua harjulla

Harju on täynnä upeita maisemia ja reittejä retkeilijöille ja ulkoilijoille myös talvella. Ulkoilemaan pääsee talvella harjumaisemiin myös ilman suksia, vaikkapa koiraystävän kanssa. Kun ulkoiluhetkeä jatkaa Sorolasta harjulle, löytää Kirkkoharjulta valaistun liikuntareitin jota seuraamalla pääsee Kirkkoharjun näkötornille. Huomioithan kuitenkin hiihtäjät ja ladut, ja käytät vain kävelyyn sopivia polkuja ja reittejä. 

Tehokkaimmat kinkun sulattajat yhdistävät ulkoiluhetkeen reippailun lisäksi myös ulkokuntosalitreenit Harjunsalon tai Kyötikkälän ulkokuntoilupisteellä. 

Sorolan kuntoportaissa on näköalatasasnteita, joissa pääsee ihastelemaan maisemia.

Pysäköinti

Sorolassa on myös oma pieni pysäköintialue, mutta alueen suuren suosion takia auto kannattaa jättää lyhyen kävelymatkan päähän Kyötikkälän urheilukentän parkkipaikalle. Kyötikkälästä kävellessä saakin hyvät alkulämmittelyt päälle ennen Sorolan pulkkamäkiä, hiihtolatuja ja yli 300 askelman kuntoportaita. Kyötikkälän parkkipaikan osoite: Lätsä-Pekan tie 19, Kangasala.

Muistathan täydessä pulkkamäessä huolehtia turvallisuudesta; niin vauhdista kuin turvaväleistäkin.

Paikallisen sporttivinkit

Lue kangasalalaisen Kaisan vinkit kinkun sulatukseen Sorolassa ja harjulla täältä!